Levné Li-ion AA články z eBay
- mikymik
- Kontaktovat uživatele:
Levné Li-ion AA články z eBay
Ahoj. Do takového čínského světýlka jsem se rozhodl pořídit čínský "pohon". Volba padla na na Li-ion články z eBay (velikostí AA baterie) s cenou okolo 1 USD i poštovným. Deklarovaná kapacita obří - 1200 a 1600 mAh. Naměřená kapacita dobíjená 264 a 245 mAh resp. Kapacita se s počtem cyklů nezvyšuje a články jinak fungují bezvadně
No, stejně mě to nakupování v Číně baví...
Re: Levné Li-ion AA články z eBay
Ahoj - klasika je toho plný net - kuchni ji a koukni co je kromě nějakýho pudru vevnitř ...Radek
ICQ 638556901
- mikymik
- Kontaktovat uživatele:
Fakt? Vlastní článek nezabírá 99% objemu? Hehe. A kolik stojí kvalitní AA Li-ion článek, jen tak pro zajímavost.
Nevím co konkrétně tyhle ale obvykle je to asi takhle - http://laserpointerforums.com/f67/fake- ... 72833.html Prostě vezmou obal a tam dají nějakou pidi lipolku a zbytek něčím vysypou kvůli hmotnosti a aby to tam neklechtalo - u nás se tyhle kvalitní články pohybují kolem 300kč - kolik venku netuším - Radek
ICQ 638556901
- mikymik
- Kontaktovat uživatele:
Uf, tak to je síla
Jsou to vlastně takové ultrabezpečnostní články! A ten disk je také docela úlet... Díky za rozšíření obzorů 
A to máš ještě "štěstí" s kapacitou na tužku - jsou tací co maj 18650 a v tom 66mAh ....http://www.youtube.com/watch?v=eOshOXcSkDA -Radek
ICQ 638556901
- mikymik
- Kontaktovat uživatele:
-
Sofin
mikymik píše:Ahoj. Do takového čínského světýlka jsem se rozhodl pořídit čínský "pohon". Volba padla na na Li-ion články z eBay (velikostí AA baterie) s cenou okolo 1 USD i poštovným. Deklarovaná kapacita obří - 1200 a 1600 mAh. Naměřená kapacita dobíjená 264 a 245 mAh resp. Kapacita se s počtem cyklů nezvyšuje a články jinak fungují bezvadněNo, stejně mě to nakupování v Číně baví...
Můžeš sem dát odkaz, které konkrétně jsi kupoval?
- mikymik
- Kontaktovat uživatele:
Už je nemám v historii. Snad se ale dají poznat podle fotky v prvním příspěvku a uvedené ceny.
Ahoj, tyhle bývají dobré, obvykle kolem 750 - 800mAh (moc víc ani jinde neseženeš). Bohatě stačí a není to podraz (ale neručím za to, že se jim tam třeba nepřimotá nějaký zmetek)
http://www.dx.com/p/trustfire-protected ... pack-26124
Ideálně však sanyo v téhle velikosti.
To co jsi koupil je docela risk, nemají ani ochranu proti zkratu a malý článek uvnitř snadno přetížíš.
http://www.dx.com/p/trustfire-protected ... pack-26124
Ideálně však sanyo v téhle velikosti.
To co jsi koupil je docela risk, nemají ani ochranu proti zkratu a malý článek uvnitř snadno přetížíš.
mikymik píše:...Volba padla na na Li-ion články z eBay (velikostí AA baterie) s cenou okolo 1 USD i poštovným. Deklarovaná kapacita obří - 1200 a 1600 mAh. Naměřená kapacita dobíjená 264 a 245 mAh...
Tak to tě ošidili ještě hodně málo a mají se co učit od jiných borců z eBay co šidí daleko víc.
Podobné případy se už probíraly na tomto serveru i v minuloti třeba viz tento odkaz a viz tento odkaz.
Níže znovu dávám videoukázku rozborky lion článku s deklarovanou kapacitou 2400 mAh, ve kterém je ve skutečnosti článek s kapacitou pouhých 66 mAh tj. skutečná kapacita je tam jen 2,75% deklarované.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eOshOXcSkDA[/youtube]
- mikymik
- Kontaktovat uživatele:
driveX - Díky, já jsem Li-ion AA baterie chtěl jen zkusit, protože to světlo má vstup 1 - 4,2 V. Vlastně je vůbec nepotřebuju 
Drondys - Ajaj, to vypadá, že máš Radka v ignore listu...
Drondys - Ajaj, to vypadá, že máš Radka v ignore listu...
Ale začal sis hrát s ohněm, protože baterky (svítilny) jsou hodně návykové
Kdybys chtěl někdy s nějakou poradit, klidně se ozvi. 
- mikymik
- Kontaktovat uživatele:
Díky, světýlka mě opravdu trochu baví. Nedávno jsem na DX pořídil super čelovku. Svítí jak blázen, ale ve vlastním reflektoru byl zkrat a musel se vyměnit trimr pro ovládání výkonu
Nicméně DX se k tomu postavil chlapsky a 3 USD vrátil...
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Celovka sa vzdy zide, hlavne dobra, vies dat nejaky link? Diky...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk