Blade mCP X BL

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
daki

Re: Blade mCP X BL

#436 Příspěvek od daki »

Na zemi těsně před vzlítnutím se začne výrazně naklánět doleva. Sice to šlo kompenzovat pohybem cykliky dopředu, ale s tím jsem si netroufnul vzlétnout.
Zenderat

#437 Příspěvek od Zenderat »

Jednou mě to taky takhle blblo a mohl za to trochu vysunutý konektor od serva, zkus s nima zahejbat.
Když ho roztočíš v ruce, tak má taky snahu se naklánět?
Phoenix, DX6i, Futaba T8FG, Win-rc 450 DFC, T-REX 550e Fb
Copterky :-)
prochel
Kontaktovat uživatele:

#438 Příspěvek od prochel »

daki píše:Na zemi těsně před vzlítnutím se začne výrazně naklánět doleva. Sice to šlo kompenzovat pohybem cykliky dopředu, ale s tím jsem si netroufnul vzlétnout.

dyž to jde korigovatk kniplama a serva reagujou všechny tak stím normálně vzlítni běž někam nad trávu ať padá do měkýho :D přežije to dost pádů bez poškození
hlavně si zkontroluj nastavení vysílače podle návodu raverzy serv atd :!:
prochel
Kontaktovat uživatele:

#439 Příspěvek od prochel »

daki píše:Zároveň pokud chci heli naklonit dopředu tak musím dát cykliku doprava a tak dále. Ovládání je celé otočené.
ještě maličkost tak se to chová při zaplým motoru nebo i když je motor vyplej doje dost zásadní věc jestli se to chová při vyplém motoru a serva chodí obráceně tak jsou to špatně nastavené reverzy a jestli reaguje cyklika místo klopení klonění tak máš přehozený serva
serva musí chodit při pohybem páka tak jak pákou hejbeš a když hejbš kolektivem nahoru a dolu tak musí všechny tři jít stejně a to všechno při vyplém motoru---trotl hold :!: :!:
daki

#440 Příspěvek od daki »

Zenderat píše:Jednou mě to taky takhle blblo a mohl za to trochu vysunutý konektor od serva, zkus s nima zahejbat.
Když ho roztočíš v ruce, tak má taky snahu se naklánět?

Konektory jsem zkoušel. Všechno co se má hýbat se hýbe. Ale nepoznám jestli správným směrem na jednotlivé příkazy. Když ho roztočím v ruce tak se také výrazně naklání doleva.
daki

#441 Příspěvek od daki »

Díky všem za rady a snahu! Jak radí Prochel tak já to půjdu zkusit zvednout někde do větší trávy a uvidím co se bude dít :-) Nelítáte někdo dneska kolem Prahy? Přijel bych se podívat.
Stalo se vám někdy, že bylo špatné rádio? V tom smyslu, že by s jednou heli létalo a s jinou byly problémy?
JosefSvejk

#442 Příspěvek od JosefSvejk »

daki píše:

Konektory jsem zkoušel. Všechno co se má hýbat se hýbe. Ale nepoznám jestli správným směrem na jednotlivé příkazy. Když ho roztočím v ruce tak se také výrazně naklání doleva.[/quote]

Jak už jsem psal, musíš do vzduchu, v ruce nic nepoznáš! :!:
A jak radil prochy, vypni jen motor a zkus přidávat kolektiv, všechna serva a deska musí chodit stejným směrem.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
petsild
Kontaktovat uživatele:

#443 Příspěvek od petsild »

Dokud nezjistíš jestli logika náklonu desky cykliky funguje správně na páčkování vysílače, nemá cenu špekulovat. Při nejhorším natoč video se zapnutým throttle hold nebo sundej listy a koukneme nato.
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
daki

#444 Příspěvek od daki »

JosefSvejk píše:Jak už jsem psal, musíš do vzduchu, v ruce nic nepoznáš! :!:
A jak radil prochy, vypni jen motor a zkus přidávat kolektiv, všechna serva a deska musí chodit stejným směrem.

Tak jsem to vzal ven a podařilo se mi odstartovat. Ve vzduchu to pak začalo fungovat normálně. Tak se všem omlouvám :-) Daň za nezkušenost. Oproti SR je to tedy neuvěřitelně rychlé a citlivé. Tak jsem s tím pěkně říznul, ale zatím jen kabina a podvozek....
prochel
Kontaktovat uživatele:

#445 Příspěvek od prochel »

daki píše:Tak jsem to vzal ven a podařilo se mi odstartovat. Ve vzduchu to pak začalo fungovat normálně. Tak se všem omlouvám :-) Daň za nezkušenost. Oproti SR je to tedy neuvěřitelně rychlé a citlivé. Tak jsem s tím pěkně říznul, ale zatím jen kabina a podvozek....

no vidíš tak hlavně že to funguje :D
limer

#446 Příspěvek od limer »

petsild píše:Taková úvaha použit hlavní tuningové díly z první verze mcpx na nového. Na první pohled je DC podobná té původní jen jsou masivnější gule na táhla gripů.

První zleva dc obrázek původní.
ObrázekObrázek

Zdravím. Koupil jsem mcpx a doma mě hned vyjelo ložisko z desky cikliky, která byla prasklá.
V obchodě
prodavač zařídil novou a vyměnil ji, ale hnul s táhly protože heli nechtěla moc stoupat. Já jsem se doma snažil dostat desku do roviny, ale zadní táhlo serva mám dost vyšroubované. Je možné že každá deska může být trochu jiná a je nutné toliko přenastavení?
Řekl bych že uprostřed plynu mám nulu, ale začíná stoupat až tak na 75% plynu.
Většinou se tady píše že by měl stoupat na cca 50% plynu.
Taky se tady psalo, že serva mají v polovině dráhy a u mě jsou podstatně níž, tak nevím jestli to je OK. Kdyby byly v polovině, tak bych nemusel mít táhla tak vyšroubovaná.
Jsem začátečník. Mám ho pár dní.
Blade mCP X - Dx4e
petsild
Kontaktovat uživatele:

#447 Příspěvek od petsild »

limer píše:Je možné že každá deska může být trochu jiná a je nutné toliko přenastavení?
Řekl bych že uprostřed plynu mám nulu, ale začíná stoupat až tak na 75% plynu.
Většinou se tady píše že by měl stoupat na cca 50% plynu.
Taky se tady psalo, že serva mají v polovině dráhy a u mě jsou podstatně níž, tak nevím jestli to je OK. Kdyby byly v polovině, tak bych nemusel mít táhla tak vyšroubovaná.
Jsem začátečník. Mám ho pár dní.

Základní plastová DC je pro BL pouze jedna od E-flite.

Aby začal vrtulník stoupat už od 50% plynu není správně, záleží krom mechanického nastavení dále na křivkách plynu a kolektivu na vysílači.
Co máš vlastně za vysílač?
DX7
limer

#448 Příspěvek od limer »

Mám dx4e. Setovka.
Blade mCP X - Dx4e
petsild
Kontaktovat uživatele:

#449 Příspěvek od petsild »

Tak na tenhle vysílač je odborník Prochy :), určitě má zkušenosti jak se heli setovkou vlastně ovládá.
DX7
stanikg

#450 Příspěvek od stanikg »

Jaj zase som to dnes rozbil.:-( musim valit sim sim sim
VBar Control , Logo 550 SX+Neo, Goblin700 Competition+neo , Icharger 4010duo ,
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“