Ozvučení el. modelu - zvukové moduly

Všechno ostatní o modelářské i jiné elektronice.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Wirda
Kontaktovat uživatele:

Re: Ozvučení el.letadla spalovákem

#181 Příspěvek od Wirda »

A už ti poslal tu V 4 s tím odstíněním na desce a upravou odporu na vstupech z přijímače? Já to tam ještě nemám a musim na konektory pájet resistory 10K,kvůli poškození vyšším napětím z přijímače. A na drátech od repro jěště ferity,hned u desky a u přijímače. Chvilku po tom co jsem ho vloni koupil,tak psal,že upgraduje desku a odruší ji a zabezpečí proti přepětí z přijímače. Dnes už má V4.1 i na auta.
Já mám 2x jeho repro a zní to dobře. Ještě přemýšlím,že udělám do trupu díry z boku,páč když vyndám kokpit,tak je rachot o dost výraznější. Ale jinak jsem spokojen.
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek. :D
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#182 Příspěvek od jyrry »

Dneska to dorazilo. Na desce je značení V4.1, žádné odstínění nevidím, kde by mělo být? O odporech se v návodu nic nepíše, projel jsem to jen zběžně, zatím...
jyrry.webnode.cz
Wirda
Kontaktovat uživatele:

#183 Příspěvek od Wirda »

Měl jsem problém s délkou kabelu od repra,tak jsem s majitelem psal a bylo mi řečeno,že pokud je kabel delší než cc 10cm, musí dát feritový kroužek co nejblíž k desce modulu. To pomohlo. A další,že každý signál přivedený z přijímače by měl mít na servokabelu 10K resistory,aby se nezpálila deska,když by někdo použil napájení přijímače z lipolky. Je myslim jen na 6V. A právě mi psal,že V 4.1 by měla mít už tyto nedostatky ošetřený na desce a odpadnou odpory a ferity.
Takto http://www.rcgroups.com/forums/attachment.php?attachmentid=5977257
A už máš ty nový repra co se jen přilepí k trupu?
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek. :D
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#184 Příspěvek od jyrry »

Ok, dik za info.
Repro jsou v takovem tom kelimku od jogurtu, mam uz jeden z lonska a pripadnou mi stejne...
jyrry.webnode.cz
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#185 Příspěvek od Dejfak »

Mám tu pravěkou verzi a nejlepšího výsledku jsem dosáh.
- stíněné dráty k reprákům
- rezistory podle linku na Rcgroups 10k
- a těsně před modul ferit, ten jsem omotal co to šlo.
Od té doby to maká čuprově.
Jsem moc zvědavý na ten zvuk V4.1
Nahoď video na Trubku....
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Wirda
Kontaktovat uživatele:

#186 Příspěvek od Wirda »

Teď už má nějaký nový,co se nalepí na trup a rezonuje celý trup a funguje jako reprák. Má to poloviční váhu,při stejným výkonu,možná malinko vyšší...A údajně lepší zvuk,basy.
Kuken: http://www.test.mrrcsound.com/tt-25
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#187 Příspěvek od jyrry »

Koukám že stihnul změnit stránky :-)
Uvidím jak rozezvučím motorové gondoly, jsou konstrukční a "potah" je ABS, to bude zvučet myslím samo...
jyrry.webnode.cz
Wirda
Kontaktovat uživatele:

#188 Příspěvek od Wirda »

Máš zvuk dovoumotoráku? Nebo jsi bral dvě desky? To bude paráda,už se těšim na video :)
Kurňa,kdyby to nebylo tak drahý,tak to cpu dneska do všeho. Let s tím je úplně jinde,až mi kolikrát dělá problém udržet otáčky,protože se zaposlouchám a letím podle toho krásnýho zvuku... :D
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#189 Příspěvek od Dejfak »

Repro zajímavé, na zemi je to hezké. Ale co ve vzduchu?
Potřebuješ nějaké středy, zvuk který má pronikavost.
U mne je velký rozdíl jestli letím břichem k sobě kde je repro, nebo odsebe. Kabinou k sobě je to výrazně tišší.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#190 Příspěvek od jyrry »

Wirda píše:Máš zvuk dovoumotoráku? ....D

Ju, domluvil jsem si to s ním.
První testíky - rušivé bzučení a trochu lupání, no budiž. Přechod od nízkých otáček (po nastartování) na letové je skokový, to jsem čekal trochu lépe pořešené. Pak už to jde, napoprvé jsem málem spadnul ze židle; hlasitost byla naplno a v mojí pididílničce 2x2m to docela zaznělo :-)
jyrry.webnode.cz
Wirda
Kontaktovat uživatele:

#191 Příspěvek od Wirda »

Taky mám repro dolu,a je znát,když letíš spodkem od sebe. Ale když na zemi odendám kabinu,tak se na mě vyvalí ještě víc zvuku,tak přemýšlím,že udělám ještě dírky do boku pod kabinou.

Bzučení na prázdno,mám,lupání způsobovalo rušení,než jsem přemístil ferit a nešlo tu víc aj na třetinu hlasitosti,pak to vypnulo a jen lup,lup,lup. To byla doba,než sem na to přišel. Už jsem myslel,že mám zmetek,tak sem psal výrobci :D
Schválně prosim tě zkus,jestli ti fungují oba vývody na led kulomety. Mně funguje jen ten vnitřní a druhý je hluchý. Teď to akorát pájim a mám starch,aby to utáhlo 8 led na jeden. Jako bliká to,ale....

dík
Ryko
Kontaktovat uživatele:

#192 Příspěvek od Ryko »

Dnes zálet v Bělé,hlasitost dobrá i na větší vzdálenost akorát jen trochu mate ten zvuk letadlo řve a knipl na čtvrt :)
trochu je slyšet jak navazuje smyčka.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lqsAzlS0cOM[/youtube]
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#193 Příspěvek od jyrry »

Wirda píše:... už se těšim na video...

To zatím nebude, ale dneska jsem to testnul; na zemi paráda, ve vzduchu je hodně znát poloha letadla - nacpal jsem repráčky do podvozkových šachet a je to utopené, musím to povystrčit.

Musím Andrewa (MrRCSound) pochválit - měl jsem problém s pamětí se zvuky, na 1. pozici měl být 2x Allison ale bylo tam jen bzučení a lupání. Po jednom kratičkém domlouvacím emailu přišel znenadání včera balíček s novou pamětí. Ještě jsem to nezkusil (musím demontovat gondolu, abych se k tomu dostal) ale líbí se mi ten přístup, proto tady veřejně chválím.
jyrry.webnode.cz
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#195 Příspěvek od Dejfak »

Ve vyšších otáčkách je to dost umělohmotné.
Měl jsem stejný zvuk, nakonec jsem vybral jeden ze čtyř co jsou v modulu, který byl nejhlubší. Pak byl zvuk mnohem lepší.
Bojoval jsem také s ozvučnicí, čím je menší a nemá to basy, tak je výraznější ta umělina.
Odpovědět

Zpět na „Obecná elektronika“