FlyCamOne 2
Tak jsem dal video z dnešního letu na:http://megaupload.cz/yjqi2Vm7gngAAB6pS5QAAABl/flycamone2-wmv.html
Musel jsem to zmenšit ze 74Mb na 7Mb-takže kvalita je pryč. Počasí bylo děsný, od západu fučelo a já mám nosné letadlo Fokker Dr1 od VA model-tomu se zrovna vítr moc nelíbí. Všiml jsem si, že se opravdu obraz rozchází se zvukem, ale to mi zdaleka nevadí, protože na fučení větru a zvuk vrtule nejsem zvědav. Fotky nestály za nic, ale to je při pohybech letadla ve větru logické. Těším se na bezvětří, protože Fokker je při něm neuvěřitelně stabilní a záběry budou určitě super.
Musel jsem to zmenšit ze 74Mb na 7Mb-takže kvalita je pryč. Počasí bylo děsný, od západu fučelo a já mám nosné letadlo Fokker Dr1 od VA model-tomu se zrovna vítr moc nelíbí. Všiml jsem si, že se opravdu obraz rozchází se zvukem, ale to mi zdaleka nevadí, protože na fučení větru a zvuk vrtule nejsem zvědav. Fotky nestály za nic, ale to je při pohybech letadla ve větru logické. Těším se na bezvětří, protože Fokker je při něm neuvěřitelně stabilní a záběry budou určitě super.
- Lindbergh
- Kontaktovat uživatele:
Tak už tři neděle sleduji poctivě diskusi o této kamerce... Trochu jsem se bál, aby mě komentáře neodradili, ale opak je pravdou
Ty záběry splnili mé očekávání. Jediné dilema, které mně teď lítá v hlavě je, jak a kam tu kamerku umístit a uchytit...Měl jsi nějaký problém s těžištěm? Váha kamerky je sice minimální, ale při nevhodném umístění by to asi stejně mohlo dělat problémy, ne? Já jsem si postavil Cessnu 150F podle plánku a hodlám to do ní dát. Rozpětí má 150 cm, váhu komplet i s baterkama 800g, tak snad to bude v poho 
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
na křídle jsem ji dal kousek od předku a proste to vyhodil do vzduchu , hnedka se to začalo stáčet ,až to nabralo rychlost tak v pohodě ,, přídela jsem to tak že jsem udělal díry skrz křídlo protáhl gumičku a kamerku pouze prostrčím očkem pod gumičku a drží, před kameru jsem udělal ze špejle záhranu, kdyby se nepodařilo chytnout do ruky, protože při přistávání je opet znat nevyváženost.
na skylady to mám přiděláno stejně pod gumičkou,ale jelikož mám kameru vedle trupu tak sem musel na protější křídlo přidelat plíšek na dorovnání , po odhození stejně model už tak značne zatěžkán vším možnym má torchu problémy na rozletu ale potom už to letí dobře
přidělám ji aji na sharka a dám ji mezi kolečka zaspodu , kde nebude dělat nevyvážení a bude pěkne krytá
na skylady to mám přiděláno stejně pod gumičkou,ale jelikož mám kameru vedle trupu tak sem musel na protější křídlo přidelat plíšek na dorovnání , po odhození stejně model už tak značne zatěžkán vším možnym má torchu problémy na rozletu ale potom už to letí dobře
přidělám ji aji na sharka a dám ji mezi kolečka zaspodu , kde nebude dělat nevyvážení a bude pěkne krytá
Jsem fotil na 3,3 MPix a pohoda, zkousel jsem taky natocit video pres fotak a taky v pohode. Myslim si ze za tu kamerku to jsou vyhozene penize. viz muuj web, tam jsou nejke fotky z modeluKovboj píše:leguan píše:Ono pár gramů na víc - nikde tu váhu nemůžu u toho samsunga najít.
Navíc největší éro co mám má 1300mm rozpětí a váhu jen kolem 500g. FCO 2 má s kartou a bat. kolem 40g což je tak akorát co tam můžu naložit. Jo, a u toho samsunga jsem se nedočet zda má sekvenční focení??
FCO2 mě vyhovuje po všech stránkách.Já su nenáročné, a hlavně nehodlám kvůli focení pořizovat nové éro
Váhu jsem nehledal, podobné foťáky mívají tak 200-300 gramů, nabídka je velká a asi by se daly sehnat i foťáky pod 200 gramů. Oproti FCO je váha jasná nevýhoda, automatické sekvenční focení to asi taky mít nebude, ale zase jakýkoliv foťák bude mít nestrovnatelně lepší kvalitu fotek i videa - a to hlavně za horších světelných podmínek. Navíc by mohl hodně pomoci i stabilizátor, pokud foťák chceš dát na motorák.
Lindbergh píše:Tak už tři neděle sleduji poctivě diskusi o této kamerce... Trochu jsem se bál, aby mě komentáře neodradili, ale opak je pravdouTy záběry splnili mé očekávání. Jediné dilema, které mně teď lítá v hlavě je, jak a kam tu kamerku umístit a uchytit...Měl jsi nějaký problém s těžištěm? Váha kamerky je sice minimální, ale při nevhodném umístění by to asi stejně mohlo dělat problémy, ne? Já jsem si postavil Cessnu 150F podle plánku a hodlám to do ní dát. Rozpětí má 150 cm, váhu komplet i s baterkama 800g, tak snad to bude v poho
Dal jsem jí na spodek trupu mezi podvozek. S těžištěm nebyl absolutně problém.
macpro píše:Jsem fotil na 3,3 MPix a pohoda, zkousel jsem taky natocit video pres fotak a taky v pohode. Myslim si ze za tu kamerku to jsou vyhozene penize. viz muuj web, tam jsou nejke fotky z modeluKovboj píše:leguan píše:Ono pár gramů na víc - nikde tu váhu nemůžu u toho samsunga najít.
Navíc největší éro co mám má 1300mm rozpětí a váhu jen kolem 500g. FCO 2 má s kartou a bat. kolem 40g což je tak akorát co tam můžu naložit. Jo, a u toho samsunga jsem se nedočet zda má sekvenční focení??
FCO2 mě vyhovuje po všech stránkách.Já su nenáročné, a hlavně nehodlám kvůli focení pořizovat nové éro
Váhu jsem nehledal, podobné foťáky mívají tak 200-300 gramů, nabídka je velká a asi by se daly sehnat i foťáky pod 200 gramů. Oproti FCO je váha jasná nevýhoda, automatické sekvenční focení to asi taky mít nebude, ale zase jakýkoliv foťák bude mít nestrovnatelně lepší kvalitu fotek i videa - a to hlavně za horších světelných podmínek. Navíc by mohl hodně pomoci i stabilizátor, pokud foťák chceš dát na motorák.
no když máš model co unese celej foták kolem 300gramů tak to máš dobry , já už tech 40 gramů navíc cítím
Myslíte že Wild Hawk unese Nokii 73 (má 117g)? Letadlo teda ještě žádné nemám, ale taky jsem už nad tím uvažoval, že bych to přidělal dolů mezi kolečka (samozřejmě, až se s tím naučím lítat, mobil kupovat novej nechci
) Nejdřiv by to chtělo asi vyzkoušet, postupně tam přidávat závaží místo mobilu, aby se zjistilo jak se to chová.
MZ píše:Myslíte že Wild Hawk unese Nokii 73 (má 117g)? Letadlo teda ještě žádné nemám, ale taky jsem už nad tím uvažoval, že bych to přidělal dolů mezi kolečka (samozřejmě, až se s tím naučím lítat, mobil kupovat novej nechci) Nejdřiv by to chtělo asi vyzkoušet, postupně tam přidávat závaží místo mobilu, aby se zjistilo jak se to chová.
Nedoporučuju. Mobil ti může rušit přijímač. Možná maximálně pokud bys měl rádio na 2,4GHz.
-
leguan
- Kontaktovat uživatele:
Jestli budeš mít v tom Wild Hawkovy originál osazení, tak pochybuju, že ti to unese přes 100g navíc...
S tím rušením je to tak, já když měl bellancu, a v náprsní kapse mi začal zvonit telefon, to byl čardáš
, a to nebyl v letadle (ten mobil)
S tím rušením je to tak, já když měl bellancu, a v náprsní kapse mi začal zvonit telefon, to byl čardáš
[img]http://img4.rajce.idnes.cz/d0411/0/781/781421_3ee29624f83c07b744de8c54746c56a9/images/ATR_podpis.jpg[/img]
Jestli mohu take prispet tak flycamone2 predci ocekavani zpracovani obrazu je slusne zvlast pokud se podari zaber kde jednu polovinu netvori bily trup letadla a druhy obloha se sluncem.Chce si trochu pohrat s pripevnenim na kridlo smerem od trupu/pokud je moc letadlo je mene stabilni/ a vhodneho uhlu objektivu vzhledem k zemi.Letam s wid hawkem a ero s kamerou je jen trochu linejsi. Myslim ze se mi povedl zajimavy zaber na vyusteni tunelu na letne: http://www.youtube.com/watch?v=VcYLHkMOU7E
svetelne podminky mraky-mlzno ale original /ne youtube/ je docela slusny. Kamerku mohu doporucit.
svetelne podminky mraky-mlzno ale original /ne youtube/ je docela slusny. Kamerku mohu doporucit.
- Lindbergh
- Kontaktovat uživatele:
To 601 filip: Moc pěkný. Už jsem si Flycamone2 objednal. Myslím, že to nejsou vyhozené peníze. Přesvědčil mě i tvůj záběr. Chci to vyzkoušet i v létě na kolo a jestli se dostanu příští týden do vzduch s UL, tak to zkusim nějak připevnit na křídlo zespodu trupu. Akorát ten řev Rotaxu bude asi hustej
Hele jak je to s pamětí té kamery? Kolik se do toho vleze a lze do toho koupit třeba větší paměť. kartu..???
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!