Beta 1400 - další souhrn a další diskuze

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
folpec

Re: Beta 1400 - další souhrn a další diskuze

#136 Příspěvek od folpec »

Ahoj lidi dostal jsem rtf set bety mod 1 takže vše mám originál
Bohužel během letu se mi vypíná motor což pro nováčka většinou znamená trdé přistání co muže způsobovat že se vypne motor ale dál mohu řídit ? Akumulátorem by to nemelo byt používám setovy když jsem ji ho dal nad nabijecku měl přes 12v a ještě jsem zkoušel dalsi aku 2200mha a výsledek ten sami.
Vysílač je cadet baterky nové alkalické.
Mám podezření na regulátor ale jen to je mám domněnka zkušenosti nemám žádné
Sport Cup, Trojan t 28 7.5cmm, Radian Pro, dx6
Pekacek77
Kontaktovat uživatele:

#137 Příspěvek od Pekacek77 »

To vypadá skutečně na regulátor. Stává se to v nějaké větší vzdálenosti a nebo i blízko? Mohlo by to znamenat i malý dosah vysílače, jde u něj udělat test dosahu? Měl jsem verzi 2 a tam to šlo.
folpec

#138 Příspěvek od folpec »

Pravé že vypíná i při startu cca 5 metru když je ode mně ale i když je 50 metru. Pokut to bude regulatorem co doporučit v Česku koupit nechce se mi čekat na reklamaci kterou by stejně asi neuznali beta už ma dost lepení za sebou. Jinak motor hned naskočí když odpojím baterku a připojím
Jinak test dosahu zkusím zítra vyzkoušet
xpertvis

#139 Příspěvek od xpertvis »

chladic na regulatore je dobre prilepeny ? mozno sa ti prehrieva stabilizator napetia, mozno tam mas studeny spoj. Pre cloveka ktory vie co hladat rychla a jednoducha oprava, pre neznaleho ostava len vymenit regulator...
folpec

#140 Příspěvek od folpec »

Regulátor nedostanu ven bez rozlepeni trupu ale na omak chladič nemá žádné vule. Čim rozlepit trub bety půjde to lihem ?
Pekacek77
Kontaktovat uživatele:

#141 Příspěvek od Pekacek77 »

folpec píše:Regulátor nedostanu ven bez rozlepeni trupu ale na omak chladič nemá žádné vule. Čim rozlepit trub bety půjde to lihem ?

Regl jsem ven dostal, v žádném případě jsem nemusel rozlepovat trup, dvakrát měř a jednou řež.
Nejsem doma, abych se podíval, ale myslím, že by to mělo jít vyndat. Akorát budeš muset u nového reglu nastavit vodiče k motoru.
Ještě mě napadlo, že by bylo dobré zkontrolovat banánky u motoru a reglu, třeba je jeden uklepaný a dělá to neplechu.
xpertvis

#142 Příspěvek od xpertvis »

betu nerozlepuj, je to zbytocne. motor je s regulatorom spojeny cez bananiky. Od motora ide k bananikom kusok vodica. Od motora povytiahni kabliky z trupu. Mozno to pojde tazsie, lebo tie bananiky su vedla seba a naraz cez otvor neprejdu. Povytahuj teda kabliky po jednom, po kuskoch. Daj pozor aby si kablik od motora neulomil. Su to plne vodice, nie vlasocnicove. Na koniec kde pripajas bateriu si uviaz motuzik. Ked od motora povytiahnes kabliky, naspet ich vtiahnes za ten motuzik.

To iste spravis aj na konci od motora. Ked odpojis regulator od motora, prvym motuzikom regulator vytiahnes von, a s druhym vtiahnes novy naspet...
zdekar

#143 Příspěvek od zdekar »

folpec píše:Bohužel během letu se mi vypíná motor což pro nováčka většinou znamená trdé přistání co muže způsobovat že se vypne motor ale dál mohu řídit ?

Pokud můžeš jinak řídit, tak by měl být dosah dobrý (ale samozřejmě není na škodu si jej otestovat). :) Vypínání motoru by mohlo být buď špatným kontaktem v konektoru k motoru (pokud se jeden přeruší, pak motor cuká) no a nebo tím přehříváním, pak zareaguje nějaká tepelná pojistka a ten motor to může odpojit.

Každopádně ti ale doporučuju naučit se přistávat bez motoru (vyletět nahoru, vypnout motor, doplachtit a přistát), pokud by se přistání nevedlo, tak zapnout motor a zkusit znova. Nikdy nevíš, kdy ti motor z různého důvodu vypne a je dobré to mít naučené co s tím. ;-)
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
folpec

#144 Příspěvek od folpec »

Díky za rady dost pomohli regulator půjde ven bez rozdělaní trupu
Objednal jsem tihle věci snad to tam bude fungovat vše jak ma
PCBS - Programovací karta Hobbyking BlueSeries : 1 x 109 Kč
prodlmot - Prodlužovací kablíky k motorům : 1 x 45 Kč
BS30A - Regulátor Hobbyking BlueSeries 30A : 1 x 319 Kč
S15 - Pájecí cín 1,5 mm : 1 x 18 Kč
Kalafuna pro pájení : 1 x 29 Kč
Gold 3x - Konektory GOLD 3,5 mm - 3 páry : 1 x 20 Kč
DYI-PAD1 - Pájecí pomůcka na konektory DIY (Pájecí pomůcka 1 ks) : 1 x 120 Kč
ZC220025C - Akumulátor Zippy Compact 3S 2200 mAh 25C : 1 x 330 Kč
HEAT3 - Smršťovací bužírky pro motory, průměr 4mm : 1 x 10 Kč
xpertvis

#145 Příspěvek od xpertvis »

ten regulator mam aj ja. Su na nom 3ks 5-voltovych spinanych stabilizatorov na napajanie receivera a serv (dohromady 3A). Hned od novoty boli vsetky nefunkce. Musem som teda dokupit samostatny UBEC na napajanie receivera a serv. Regulator ale funguje, kedze ma vlastny linearny stabilizator, a nadalej ho pouzivam. Tiez som vymenil chladic koly vacsej vrtule.
PsajchoCZ

#146 Příspěvek od PsajchoCZ »

Zdravim, pred 2 lety mi vinou regulatoru shorela betka. Nejvetsi pozkozeni bylo na roztavenem trupu. Letos jsem se rozhodl opet vzletnout a tak jsem si objednal trup novy. Problem je to ze jsem vlastnil verzi 2 a novy trup je verze 3. Muj dotaz smeruje hlavne k upevneni motoru. Ve verzi 2 to bylo tak,ze na ulozeni motoru byly vylisovane vystupky,ktere jiz vyoseni urcily. V novem trupu nic neni takze budu muset motor nejakymy podlozkamy vypodlozit. Existuje na to nejaky figl ? Predpokladam ze s kridly a ocasem problem nebude,ze je to stejne. Diky za odpoved a letu zdar
Ticcino

#147 Příspěvek od Ticcino »

Beta je letadlo, kde na milimetru nezalezi. Mel jsem verzi 1. Kdysi. Motor drzel na sendvici z preklizky.
Doporucil bych tento postup:
Na motor primontovat loze. Na hridel motoru napichnout trubku delky aspon pul metru. Tento celek naaranzovat do pulky trupu tak aby trubka smerovala trosku vlevo od vrchu smerovky. Pokud si nejsi jisty smerem, tak to orientuj na vrch smerovky.
Loze heftni tavnym lepidlem.
Pak prilep druhou pulku trupu a loze zafixuj opet tavnym lepidlem.
folpec

#148 Příspěvek od folpec »

Tak dávám vědet proč mi za letu furt vypínal motor a opravdu to byl ten regulator tím děkuji za rady. A musím říci když konečně jsem mohl létat déle než dvě minuty tak jsem zjistil že beta dokáže hodně odpustit. Opravdu letadlo pro začátečníky naučil jsem se díky betě lepit a pajet.takže jestli se tady někdo rozhoduje naučit základní létání ať jde klidně do tohodle letadla. Dal jsem to bez simulátoru a cizi pomoci jen jsem četl tohle vynikající forum.
Kuba5
Kontaktovat uživatele:

#149 Příspěvek od Kuba5 »

Gratuluju k úspěšnýmu lítání, hlavně ať ti radost vydrží. :)
Jinak ten regulátor v setu je vážně k ničemu, mně odešel taky asi po týdnu zakoupení... teď už bych si samozřejmě nikdy set nekoupil, ale do začátku to byla dobrá volba, akorát ten regulátor je fakt zvláštní.
Swift II | T9X(OpenTX)
PsajchoCZ

#150 Příspěvek od PsajchoCZ »

Mam dalsi problem kolegove.. Nedokazu sparovat vysilac s prijimacem u soupravy Cadet 4 V2. Delam vse podle noveho navodu a presto mi prijimac rychle blika a nechce se trvale rozsvitit,sparovat se. Diky za rady
Edit: VYRESENO, je to uplne jiny postup nez udava vyrobce
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“