KAMERA GOPRO 2 / 3
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: KAMERA GOPRO 2 / 3
Zdenasu, při tom vylepšování nezapomeň posunout kameru, aby nahoře v záběru nebyly špičky nožiček. Kameru dolů a/nebo dopředu. 
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
http://rc.ludl.cz
jj. posunu, teprve si na gopro zvykám a chybí mě u ní displej, všechno se musí dokupovat, ale je fakt, že má snad nejvíce doplňků, to je zase dobře.
Jsou to první záběry, šlo mě hlavně vyzkoušet chvění kamery, zdali mezi gimbol -destičky nebudu muset dávat molitan gumy apod. To jsem zjistil , že je v poho, teď jen aktivovat elektroniku a jeden motor, boční klopení kamery nemusím, to nevyužiju.
Jsou to první záběry, šlo mě hlavně vyzkoušet chvění kamery, zdali mezi gimbol -destičky nebudu muset dávat molitan gumy apod. To jsem zjistil , že je v poho, teď jen aktivovat elektroniku a jeden motor, boční klopení kamery nemusím, to nevyužiju.
...polepším se, beru toho už jen půlku :):):)
www.vzduchoplavci.rajce.idnes.cz
Pre vahavych doporucujem sa pozrieť aj na kameru od Garmin. Podľa mna viac než slušná konkurencia.
Axial SCX10 Dingo/Tamiya TA-02T F150/HobbyZone Champ/EasyStar/QuadCopter
Fotky:bratko.rajce.idnes.cz
Fotky:bratko.rajce.idnes.cz
mám již gopro3....
má někdo v klubu gopro 3 a gopro3+
zajímali by mě praktické rozdíly. Na youtube je spousta sice videjí, ale bůh ví co je upravený apod.
Jaké jsou rozdíly v ostrosti, dynamice , barvy.....
Blbý je, že budu muset pořídít nový PC- fullhd překřoupe ve střižně tak tak.
-------------
rozdíl mezi 3 black a 3 white jsem již psal, u nezasvěcených , kteří nevěděli které video je jakou kamerou natočeno, byl výsledek překvapující
:):)
zajímali by mě praktické rozdíly. Na youtube je spousta sice videjí, ale bůh ví co je upravený apod.
Jaké jsou rozdíly v ostrosti, dynamice , barvy.....
Blbý je, že budu muset pořídít nový PC- fullhd překřoupe ve střižně tak tak.
-------------
rozdíl mezi 3 black a 3 white jsem již psal, u nezasvěcených , kteří nevěděli které video je jakou kamerou natočeno, byl výsledek překvapující
Taky by mě to zajímaly praktické rozdíly, je fakt, že videjí na YT je dost, ale každý jiný, nelze přesně určit co a jak .....
Tady na manii asi nikdo praktické zkušenosti nemá , je to škoda. Podle toho co jsem tady četl pro3+ je lepší než 3 a tu bych nekoupil apod.
byla asi pouze teorie.
Tady na manii asi nikdo praktické zkušenosti nemá , je to škoda. Podle toho co jsem tady četl pro3+ je lepší než 3 a tu bych nekoupil apod.
byla asi pouze teorie.
Da sa uspesne pouzit Gopro 3+ na filmovanie modelu pri osadeni kamery na hlave RC pilota ?
Skusali ste to uz niekto ? Ide o to ze je problem zohnat sikovneho kameramana pre filmovanie RC modelu,
tak by som si to filmoval sam prostrednictvom kamery pripevnenej na mojej hlave.
Skusali ste to uz niekto ? Ide o to ze je problem zohnat sikovneho kameramana pre filmovanie RC modelu,
tak by som si to filmoval sam prostrednictvom kamery pripevnenej na mojej hlave.
RC glider Fling
MiniCorado
Daidalos 230
MiniCorado
Daidalos 230
zkoušel jsem natáčet s gopro 3 z ruky, není to ono-na dálku, aby z videa něco bylo je potřeba
létat cca do 10/15 metrů kolem sebe (pokud jsi nemyslel točit model s rozpětím 3,5 m) na větší vzdálenost není dobře vidět model ani jeho barvy, je z něj větší tečka. Snažil jsme se dělat pohyby s kamerou co nejplynulejší. Myslím si, že z hlavy a bez zoomu je to o ničem.Záleží taky jak jsi náročný divák na video i případně upraveného ve střižně. Ze záběrů z ruky/coptéry vystřihávám záběry co jsou co nejblíž.
létat cca do 10/15 metrů kolem sebe (pokud jsi nemyslel točit model s rozpětím 3,5 m) na větší vzdálenost není dobře vidět model ani jeho barvy, je z něj větší tečka. Snažil jsme se dělat pohyby s kamerou co nejplynulejší. Myslím si, že z hlavy a bez zoomu je to o ničem.Záleží taky jak jsi náročný divák na video i případně upraveného ve střižně. Ze záběrů z ruky/coptéry vystřihávám záběry co jsou co nejblíž.
to BKSL :
asi je to tak, záběry do 5-10-15-20 metrů se vnímají z pohledu diváka velmi dobře, je na ních vidět i dobře ostrost, tvář, zabarvení.
Pokud bych měl použít záběry z hlavy (gopro) a vystříhat je, použil bych asi velmi krátké a průlety kolem mě, tzn. ani né 5% videa.
Hlava dělá rychlé pohyby, lepší by bylo rameno, nejlepší kamaraman navíc a říct mu co a jak si představuješ. Plus třeba použít stativ. Pokud by jsi promítnul někomu video a na něm by bylo stále nějaké RC-čko hodně vzdálené, na obrazovce jako malý bod, myslím si , že by jsi asi nezaujal. Zkoušeli jsem tohle s kamerou sony wx , ale se zoomem 1,8-2,4 je to lepší i proto, že má dvojnásobnou stabilizaci.
Můžeš třeba kuknout na :
http://vzduchoplavci.rajce.idnes.cz/
zkouška-gopro3
nebo
KnH a Čpk- sony wx,
asi je to tak, záběry do 5-10-15-20 metrů se vnímají z pohledu diváka velmi dobře, je na ních vidět i dobře ostrost, tvář, zabarvení.
Pokud bych měl použít záběry z hlavy (gopro) a vystříhat je, použil bych asi velmi krátké a průlety kolem mě, tzn. ani né 5% videa.
Hlava dělá rychlé pohyby, lepší by bylo rameno, nejlepší kamaraman navíc a říct mu co a jak si představuješ. Plus třeba použít stativ. Pokud by jsi promítnul někomu video a na něm by bylo stále nějaké RC-čko hodně vzdálené, na obrazovce jako malý bod, myslím si , že by jsi asi nezaujal. Zkoušeli jsem tohle s kamerou sony wx , ale se zoomem 1,8-2,4 je to lepší i proto, že má dvojnásobnou stabilizaci.
Můžeš třeba kuknout na :
http://vzduchoplavci.rajce.idnes.cz/
zkouška-gopro3
nebo
KnH a Čpk- sony wx,
zdenasu a ake nastavenia FOV mala kamera gopro3 v tych tvojich ukazkach ?
RC glider Fling
MiniCorado
Daidalos 230
MiniCorado
Daidalos 230
nastavení 1080 30 FPS,
proč se na tohle ptáš ?
proč se na tohle ptáš ?
Myslim FOV a nie rozlisenie. FOV je uhol zaberu, nastavuje sa napr. "ultra wide, wide alebo narrow".http://en.wikipedia.org/wiki/Field_of_view
Cim mensi uhol zaberu, tym ako keby vacsi zoom-priblizenie pri tom isto rozliseni.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9KItJRr9Hlo[/youtube]
Cim mensi uhol zaberu, tym ako keby vacsi zoom-priblizenie pri tom isto rozliseni.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9KItJRr9Hlo[/youtube]
RC glider Fling
MiniCorado
Daidalos 230
MiniCorado
Daidalos 230
ježíš promiň, jaksi jsem
myšlenkama mimo
nastavení medium.
je to špatný ?
myšlenkama mimo
nastavení medium.
je to špatný ?
Videl som aj nejake videa natacane z hlavy a nebolo to az take hrozne.
Keby sa pouzil ten Narrow mod tak by mohlo byt dobre vidiet model aj keby bol trochu dalej od pilota.
Keby sa pouzil ten Narrow mod tak by mohlo byt dobre vidiet model aj keby bol trochu dalej od pilota.
RC glider Fling
MiniCorado
Daidalos 230
MiniCorado
Daidalos 230
tak ak jsem psal, záleží hodně na pilotovi, začínají potřebuje prostor 5 hektarů a je to málo, to známe... kdo umí se motat na pětníku nebo podobně, dá se to použít.
Pokud bych měl záběry z videa porovnat na procenta u mě, tak ve videu používám 90% záběrů na malou vzdálenost, 10%, možná i méně na dálku.
Jak mě nyní říká kolega, který je na návštěvě. Záběry na krátko se lépe vnímají a hlavně prožívají.
A potom sei správně hecujem
...co tak blbě hledíš
....ty ses neholil
....krásný model za tebou, tak proč tam zavazíš ?
Kamarád mě kdysi říkával-nezumuj...dojdi si ...tak to mám jaksi stále na paměti...
Pokud bych měl záběry z videa porovnat na procenta u mě, tak ve videu používám 90% záběrů na malou vzdálenost, 10%, možná i méně na dálku.
Jak mě nyní říká kolega, který je na návštěvě. Záběry na krátko se lépe vnímají a hlavně prožívají.
A potom sei správně hecujem
...co tak blbě hledíš
....ty ses neholil
....krásný model za tebou, tak proč tam zavazíš ?
Kamarád mě kdysi říkával-nezumuj...dojdi si ...tak to mám jaksi stále na paměti...