Antenni system na FPV
- graup15_junior
Re: Antenni system na FPV
O par prispevku vyse pise ST doporucenou kombinaci s Helicalem. Neni nic lepsiho.
Tenhle web..to je opravdu parádní počteníčko..Díky
http://www.rc-eagleeye.cz/rc-eagleeye/1 ... eel-antena
http://www.rc-eagleeye.cz/rc-eagleeye/1 ... ova-antena
http://www.rc-eagleeye.cz/rc-eagleeye/1 ... eel-antena
http://www.rc-eagleeye.cz/rc-eagleeye/1 ... ova-antena
-
salamander
No paráda, ja len čumím...
Nerozumím jedné věci, když investujete takové velké peníze do FPV komponentů + případně UHF, proč i v případě antén nezainvestujete do toho nejlepšího, což jsou antény od Circular Wireless, na Tx jejich SPW 24, na jeden Rx také SPW 24 a na druhý Rx jejich hellical.
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
- graup15_junior
Dekuji za tip, nevedel jsem o teto firme. Stando, Muzes mrknout zda SPW24 ma stejne toceni co HELIAXIAL24. Dale nevadi ze bude SPW24 i na vtxku? Tam mam ted 3 maslickovy cloverleaf.
Jo koukal jsem ,jsou super. Akorád mají jen vše pravotočivé..tzn i na VTx bude potřeba pravotočivá (clover-leaf) a tu tam nikde nevidím:-(
graup15_junior píše:Dekuji za tip, nevedel jsem o teto firme. Stando, Muzes mrknout zda SPW24 ma stejne toceni co HELIAXIAL24. Dale nevadi ze bude SPW24 i na vtxku? Tam mam ted 3 maslickovy cloverleaf.
SPW24 má rozhodně stejné "točení" jako jejich Heliaxial 24, obojí RHCP (right hand CP, pravotočivé). Mimochodem s jejich anténami konkrétně SPW 12 a Heliaxial 12 byla uskutečněna většina letů na rekordní vzdálenosti, např. Roberto Montiel a jeho let 111 Km tam a zpět. Dále mohu doporučit antény od IBcrazyho např. jeho bluebeam ultra a nebo na Rx papper box.
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
Problém je,že máme čajna clover-leafy...levotočivé:-(
- graup15_junior
graup15 píše:Problém je,že máme čajna clover-leafy...levotočivé:-(
na procvičení angličtiny, borec vysvetluje velmi dobre http://www.youtube.com/watch?v=ptcIFC6dqb0
- graup15_junior
Takze včera jsem studoval a studoval a chtel jsem najít odpoved, zda Cloverleaf (3 mašličky) jsou z nejakého duvodu nutné pro Tx a zda na Tx muze být i Screw planer (4 mašličky). Po prectení kilometry threadu a videa z youtube mohu s klidným svedomím rici, ze je to jedno. Takto to i komentuje ve videu výše borec z IBcrazy. Naopak jsem vypozoroval, ze myšlenka 3 mašličky nahore (tx) byla z duvodu nákladu, anténa je levnejší a následne se to prijalo za standard... Dulezitejsí je prijem, takze prota drazší 4 mašličková...
Dokonce jsem precetl pár názoru, kteri meli Cloverleaf a Screwplanar a vymenili to za 2x Screwplanar (rx/tx) od firmy Circular Wireless, ze mají lepší výsledky...ale to je subjektivní...a je tam hodne promených, proč to tak mohlo být.
Nicméne výsledný efekt je ten, ze já budu objednávat
1) SPW24 od Circular Wireless 2x (tx a rx_1), link zde
2) Helical od Circular Wireless (rx_2) link zde
3) Atena Tracking system od Skylark link zde PS: Brácha toto je koptaktibilní jak s mojim OSD tak i s tvojim budoucím od Eagle Tree..., takze muzeme sdilet...
PS: Velmi dekuji holmer83 za inspiraci a za "nakopnutí"
EDIT: kolega z RCmania Stanleyy lítá na SPW24 od Circular Wireless 2x (tx a rx) a bezproblému...
Dokonce jsem precetl pár názoru, kteri meli Cloverleaf a Screwplanar a vymenili to za 2x Screwplanar (rx/tx) od firmy Circular Wireless, ze mají lepší výsledky...ale to je subjektivní...a je tam hodne promených, proč to tak mohlo být.
Nicméne výsledný efekt je ten, ze já budu objednávat
1) SPW24 od Circular Wireless 2x (tx a rx_1), link zde
2) Helical od Circular Wireless (rx_2) link zde
3) Atena Tracking system od Skylark link zde PS: Brácha toto je koptaktibilní jak s mojim OSD tak i s tvojim budoucím od Eagle Tree..., takze muzeme sdilet...
PS: Velmi dekuji holmer83 za inspiraci a za "nakopnutí"
EDIT: kolega z RCmania Stanleyy lítá na SPW24 od Circular Wireless 2x (tx a rx) a bezproblému...
Mám z tebe radost jak študuješ!!! Super. Tak se těším na víkend..až testneme novinky.
re..ST
Včera jsem se opět přesvědčil,že jak je to moc levné stojí to za prd...resp čajňani se s tím fakt neserou.
Testoval jsem mojí ground station...a ač brácha na své měl obraz výtečný, já už po 100m děs a hrůza.
Prohodili jsme antény a rázem dobrý..Tak jsem je (moje/bráchy) poměřil. Ty idioti to lepěj fakt od oka. Moje měla lístky o 5mm větší.. tzn na 2,4GHz to rozhodně nebylo...spíš tak na 2GHz.
Takže šli do popelnice a spoléhám na tebe

Včera jsem se opět přesvědčil,že jak je to moc levné stojí to za prd...resp čajňani se s tím fakt neserou.
Testoval jsem mojí ground station...a ač brácha na své měl obraz výtečný, já už po 100m děs a hrůza.
Prohodili jsme antény a rázem dobrý..Tak jsem je (moje/bráchy) poměřil. Ty idioti to lepěj fakt od oka. Moje měla lístky o 5mm větší.. tzn na 2,4GHz to rozhodně nebylo...spíš tak na 2GHz.
Takže šli do popelnice a spoléhám na tebe
Zdravím. Mám dotaz, zda nemáte někdo tušení v čem múže být problém který uvidíte na videu zde vloženém. Pravidelný zvuk a pruhy v obraze, které zmízí když se antény dotknu prstem nebo se hodně přiblížím. Nikdy se to nevyskytuje, když na přijímač dám setovou anténu, tedy tyčku. Na přijímači je skewplanar a na vysílači je cloverleaf. Samozřejmě čajna. Nicméně i tak je tam významný rozdíl v dosahu. S klouboukama kilometr, ale otravný rušení v obraze. Nezáleží na lokalitě (město, venkov apod) nebo na zvolené frekvenci či kanále. Nechce se mi zatím investovat do antény když nevím jestli není problém v přijímači. Musím napřed sehnat někoho s jiným skewplanarem nebo cloverleafem.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UQEGGu-LEgw[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UQEGGu-LEgw[/youtube]
DJI Phantom 2 F306, Zenmuse H3-3D, GP3+BE
VTx TS 832 + Flysight Black Pearl 7" 1024x600
moc se mi nelíbí ten VRX přichycenej přímo na monitoru. zkusil si to dát pryč jestli to nepřestane?
Napájení VRX a monitoru máš zvlášť nebo jedním zdrojem?
Napájení VRX a monitoru máš zvlášť nebo jedním zdrojem?
Ano, monitor i přijímač je napájen jednou 3S 1300mAh Li-Po. Přijímač je přilepenej Velcrem na pozinkovahé konzoli která podpírá monitor, ten je na ní taky přichycenej velcrem. Zajímavý že to mizí po doteku prstem. Jaká anténa je na vysílači na to taky nemá vliv. Jedno jestli cloverleaf nebo setovka. Nicméně když vysílač vypnu tak to zmizí taky
Jsou slyšet jen okolní zdroje signálu...
PS: jdu ti z toho zkusit dát pryč ( z monitoru)
PS: jdu ti z toho zkusit dát pryč ( z monitoru)
DJI Phantom 2 F306, Zenmuse H3-3D, GP3+BE