Ozvučení el. modelu - zvukové moduly

Všechno ostatní o modelářské i jiné elektronice.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JMalik

Re: Ozvučení el.letadla spalovákem

#151 Příspěvek od JMalik »

Dejfak píše:No, ve vzduchu je to slabota. S přídavnýma reprama to nevyšlo.
Nfoukal dost vítr, takže to zvuk odnášelo.
Je to prostě ta nejhorší verze :?
http://youtu.be/ufXLwsEJcns

Pokud by se ti podařilo sehnat nějaký středobasový reproduktor s citlivostí ke 100db, tak zvítězíš.
Tohle nejde udělat s repro kolem 86dB citlivosti, to nedoženeš žádným zesilovačem.
Něco snad nabízí Dexon, ale to jsou cihly 2-3kg, něco by se snad našlo u Visatonu....., nevím. Zkusit hledat reprák s rozumnou hmotností, citlivostí ke 100db a někde na 95 db aby to mělo už cca 100hz a asi stačí do 6kHz.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
pepin

#152 Příspěvek od pepin »

jyrry píše:hm, s těma hiFi asi máte pravdu, moc to precizuju...
mám tu jeden 4" 4 Ohm 10W tak mu ještě dám šanci a pak uvidím, jestli to bude dál mrrcsound nebo Benedini - http://www.benedini.de/Home_E/Products_ ... cts_e.html

řeším ted taky problém nazvučení elektroletu spalovacím motorem trošku něco jiného, nežli zvukový modelářský procesor, já potřebuji ozvučit model v1 zvukem skutečného pulzačního motoru a potřeboval jsem nasnímat zvuk z you tube skutečných pulzáku, když jsem to pustil přez klasické domácí hifi bedny, tak je ten zvuk takový mrtvý,uhlazený, tak jsem zkusil kytarové kombo a to je zvukově setsakramensky diametrálně jinde, žádná zvuková hifi rozplzlost, opravdu pevný rychlý zvuk především na středech, což je přesně pásmo, které je hodně slyšet--mooožná by stálo za to, zajít s tím zvukovým modulem do hudebnin a vyzkoušet to na těch mini kytarových kombíčkách , ten zvuk je opravdu uplně jinde--to, co asi hledáme, pár watu , hlasitost a čitelnost zvuku, navíc kytarová komba nemají uzavřenou ozvučnici, takže ten zvuk je postavený pouze na použitém zesilovači a reproduktoru--jednoznačně co nejvíc decibelovém, ceny okolo 1500kč jsou podle mého přijatelné.no prostě to zkusit, v každém případě z hifi zesilovače 140W mi z toho leze sračka a z kytarového komba, cca 30W jsem si ani nedovolil to osolit naplno a i při panelákovém poslechu, je to přesný pevný zvuk.
Xenomorfus

#153 Příspěvek od Xenomorfus »

Zdar!
Prosel sem si tohle vlakno a (az na jednu lehkou zminku) sem nenasel,co sem hledal. Prosel sem si i odkazy na "Model Solution of Canada" (kdyz pominu nejakych 200 dolaru, je potreba napajeni 4-6S (tedy pokud sem neco neprehledl)). Pokud se to nekde resilo nejak hloubeji, omlouvam se za tento prispevek (v sekci auta sem to nenasel).
Resim pridani zvukoveho modulu do auticka, cili potrebuji napajeni 2S a nahrani vlastniho zvuku. Pokud se nekdy nekdo s necim takovym setkal a poradil by reseni/nereseni (at to muzu rovnou pustit z hlavy a nezabyvat se tim), byl bych mu vdecen.
Diky za pripadne konstruktivni odpovedi.
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
Kamil
Kontaktovat uživatele:

#154 Příspěvek od Kamil »

Kanadania uz tusim vyrabaju aj nieco na dvoj a trojclanok.
Xenomorfus

#155 Příspěvek od Xenomorfus »

to "Kamil": Diky, koukam na to znova a vypada to,ze mas pravdu, ShockWave2 High Performance Sound Module ma psano 4.5-26V...ale pro dostatecny vykon doporucuji tech 4-6S (podle repraku). No, este to par tydnu promyslim a mozna to nakonec dopadne nakupem toho.
Xenomorfus
pepin

#156 Příspěvek od pepin »

Kamil píše:Ak chce niekto dokonalý zvuk modelu, tak to bohužiaľ nejde.
Takto mi zvučí Pfalz po všetkých doladeniach. Sú tam použité dva 20W 160 gramové repráky. Zvuk je priamo z videokamery a nie je nijako upravovaný.
Určite žiadny zázrak, ale podľa mňa lepšie ako 30 ccm benzín (šak preto to tak robím).
http://www.youtube.com/watch?v=vcLi-4GqAWc

já zkoušel v této váze pruměr 8cm a dva 160g hrají mín, než jeden 260g stejného pruměru s podstatně výraznější basovou složkou.

nicméně pokud mě nadšení neopustí, asi to zkusím vyřešit takto--v modelu jeden reprák, autotransmiter MP3 a vysílač z bezdrátových sluchátek, na zemi velká basová stereo reprobedna --štelovatelná kmitočtová výhybka, přez bezdrátové sluchátka--vysílač z modelu pojede jeden kanál na zemi stále a při blízkém pruletu se aktivuje autotransmiter, to by mohlo trochu systémově a logicky alespon částečně ten zvuk z letadla oživit, pokud nebude problém s rušenim, mohlo by to být řešení, je ale fakt, že když zapnu v autě ten MP3 transmiter, tak mi vypadne navigace a když zapnu na Raný bezdrátová sluchátka, tak mi nejde dálkáč zamykání u auta, jednou jsem se v tom hrabal pul dne, než jsem zjistil, že problém je ve vysílání z bezdrátových sluchátek :lol:

ale kdyby se na Fail save zapojilo odpojení napájení těch vysílaču, tak by to mohlo jít asi v klidu vyzkoušet, nebo jen nějakým pozemním testem.

nabasovat menší ero je neřešitelné, pokud z toho nepoleze minimálně 40, lépe 30hz, tak to nejsou basy, ale jen hlasité hučení a nízké kmitočty by pokud se nepletu neměly být ani nijak směrově výrazně lokalizovatelné--proto muže být také subwoofer klidně někde bokem, mimo hlavní bedny, ale nevím, jak to je s produkcí venku na volném prostranství.
Kamil
Kontaktovat uživatele:

#157 Příspěvek od Kamil »

Už som ani nechcel do tohoto vlákna písať, ale predsa len pre moju informáciu: tie 160g repráky, čo si skúšal mali akú citlivosť?
Tie, čo používam ja, majú 90 dB. Väčšina takých malých repro má citlivosť oveľa menšiu.
Tá hlasitosť jedného alebo dvoch (u väčších modelov) reproduktorov je naozaj dostatočná.
Problém basov je problém basov ... Kto chce HiFi, tak naozaj musí ísť inou cestou.
V mojom prípade sa mi tie basy nezdajú až také katastrofálne. Samozrejme, možno máme rôzne nároky na hlasitosť a kvalitu zvuku.
pepin

#158 Příspěvek od pepin »

Kamil píše:Už som ani nechcel do tohoto vlákna písať, ale predsa len pre moju informáciu: tie 160g repráky, čo si skúšal mali akú citlivosť?
Tie, čo používam ja, majú 90 dB. Väčšina takých malých repro má citlivosť oveľa menšiu.
.

Ahoj, já k těm mojim žádnou dokumentaci nemám, ale budou tak někde okolo těch 80db, právě ten 260g hraje podstatně hlasitěji, tak je mi divný, že sice o něco větší-10cm by při váze 160g hrál opravdu tak nahlas--v každém případě, tak jak to máš ozvučené, je podle mého naprosto dostačující a i ten 10cm co používáš bych do toho svého era taky asi s upravou nacpal, to je jasný, že bych tam tahal raději 160g, nežli 260, pokud by to hrálo stejně nahlas.

ještě bych tě poprosil na odkaz, jaký jsi použil zesilovač.

jinak muj osobní názor, kdyby ty modýlky šli ozvučit k nerozeznání od skutečného motoru, tak by to pusobilo ve výsledku k té velikosti modelu komicky,jako kdyby dítě mluvilo hlasem dospělce, že to musí být trochu slyšet je jasný, že když je to trochu slyšet, tak je to rozhodně příjemnější smysluplnější zvuk, nežli rozzuřené 6,5 snad taky, takže ty poznámky--ve skutečnosti to takový zvuk nemá mě netrápěj, stejně je všem ZNALCUM snad jasný, že žádný spalovák v tom modelu nebublá.
Kamil
Kontaktovat uživatele:

#159 Příspěvek od Kamil »

V kanadskom module je vstavaný zosík 40 W triedy D.
Len mimochodom: 90 dB repro má dvakrát väčšiu hlasitosť ako 87 dB.
pepin

#160 Příspěvek od pepin »

Kamil píše:V kanadskom module je vstavaný zosík 40 W triedy D.
Len mimochodom: 90 dB repro má dvakrát väčšiu hlasitosť ako 87 dB.

ok, díky moc a brblá ti to opravdu hezky.
jarb
Kontaktovat uživatele:

#161 Příspěvek od jarb »

Xenomorfus píše:to "Kamil": Diky, koukam na to znova a vypada to,ze mas pravdu, ShockWave2 High Performance Sound Module ma psano 4.5-26V...ale pro dostatecny vykon doporucuji tech 4-6S (podle repraku). No, este to par tydnu promyslim a mozna to nakonec dopadne nakupem toho.

to "Xenomorfus":Zrovna řeším ozvučení svého Z50 a po přečtení tohoto vlákna s největší pravděpodobností asi také půjdu do ShockWave2. Zatím nemám zkušenosti s nákupem ze zahraničí takže jestli by mělo smysl (a byl jsi ochotný) aby jsi objednal rovnou dva moduly (co to bych ještě upresnil) a nějak bychom se domluvili na placení (Eura nebo Kč, $ nemám...) ...ale nevím vyplatí se to objednat dohromady?
Xenomorfus

#162 Příspěvek od Xenomorfus »

to "jarb": Zdar, co se tyce toho modulu, nakonec to vypada, ze pujdu uplne do neceho jineho, vzhledem k tomu, ze to mam do auticka. Navic sem nasel specialne do auticka jeste i neco jineho i u nas a za polovicni cenu, takze ted uz si jen vyberu, co by mi vic pasovalo.
A u toho nakupu ze zahranici,kanadsky prodejce umoznuje normalne platit pres PayPal, takze to je v pohode, ale nevim, zda posila do CR. Jinak by se to muselo resit pres jinou spolecnost, ktera se zabyva preposilanim. Uz sem po tom dale nepatral.
Xenomorfus
jarb
Kontaktovat uživatele:

#163 Příspěvek od jarb »

Xenomorfus píše:to "jarb": Zdar, co se tyce toho modulu, nakonec to vypada, ze pujdu uplne do neceho jineho, vzhledem k tomu, ze to mam do auticka. Navic sem nasel specialne do auticka jeste i neco jineho i u nas a za polovicni cenu, takze ted uz si jen vyberu, co by mi vic pasovalo.
A u toho nakupu ze zahranici,kanadsky prodejce umoznuje normalne platit pres PayPal, takze to je v pohode, ale nevim, zda posila do CR. Jinak by se to muselo resit pres jinou spolecnost, ktera se zabyva preposilanim. Uz sem po tom dale nepatral.

Dik za info, ještě to nechám celé uležet a pak se uvidí:-) přeci jen je to dost peněza a ještě mi to zhorší letové vlastnosti takže taky ještě nevím:-)
Xenomorfus

#164 Příspěvek od Xenomorfus »

jarb píše:...a ještě mi to zhorší letové vlastnosti

no, je fakt, ze sem koukal a ta dvoureproduktorova verze vazi bezmala 40 deka.
Ale zase sem videl nejake video nejake makety (tusim stary dvouploch to byl) a ten zvuk byl uzasny.
Xenomorfus
jarb
Kontaktovat uživatele:

#165 Příspěvek od jarb »

Xenomorfus píše:no, je fakt, ze sem koukal a ta dvoureproduktorova verze vazi bezmala 40 deka.
Ale zase sem videl nejake video nejake makety (tusim stary dvouploch to byl) a ten zvuk byl uzasny.

já rozjel před pár dny vlákno na tohle téma TADY a byl jsem přesměrovám pro moudra do Vašeho vlákna tak to teď táhnu na dvou frontách:-)
Odpovědět

Zpět na „Obecná elektronika“