Popovídaní v upoutancích

Krása letu v kruhu či na polokouli má něco do sebe. jak spalováky, tak elektro. Od cvičných modeů přes UŠ až po F2B. Samozřejmě včetně maket.
Odpovědět
Zpráva
Autor
igorb

Re: Popovídaní v upoutancích

#766 Příspěvek od igorb »

no ono je otazne ci 13" vrtula je lepsia a ci je bachraty trup lepsi :mrgreen:
Foxik

#767 Příspěvek od Foxik »

igorb píše:no ono je otazne ci 13" vrtula je lepsia a ci je bachraty trup lepsi :mrgreen:

Máš nějaký výpočet o tom, že je lepší 12" vrtule a trup, který máš o 3mm užší než já???? :mrgreen:
igorb

#768 Příspěvek od igorb »

skusme naopak, v com je lepsia? :mrgreen:
Foxik

#769 Příspěvek od Foxik »

igorb píše:skusme naopak, v com je lepsia? :mrgreen:

Já se ptal první chytrolíme, tak to vysyp ne??? :mrgreen:
Foxik

#771 Příspěvek od Foxik »

igorb píše:http://www.f2abcd.com/download/download.php?file=f2b.pdf
http://discovery-aeromodels.com/images/ ... esults.pdf

teraz ty chytroline :mrgreen:

Hmmmm dost dobrý, ale na 200% procent vím, že ani na jedné z těch soutěží si neletěl s 12" vrtulí. Ještě něco máš schovaného v klobouku???? :mrgreen:
igorb

#772 Příspěvek od igorb »

boze ... citas? ... jasne ze neletel, sak o tom ide rec, letel som s 11"
MaPaCZE

#773 Příspěvek od MaPaCZE »

Foxik píše:Máš nějaký výpočet o tom, že je lepší 12" vrtule a trup, který máš o 3mm užší než já???? :mrgreen:

Myslím, že otázka zní jinak. Máš nějaký důvod podélně stabilizovat model větším gyroskopem?
Foxik

#774 Příspěvek od Foxik »

Já jsem se tě ptal jestli máš nějaký argument, že je 12" lepší než 13" a tys mi poslal dvě výsledkovky, které nehovoří o ničem. Ale když už si to tady tak rozjel, tak první výsledkovka je z Bulharska, kde jsem letěl 12" a byl jsem 21. a druhá je z Maďarska, kde jsem už letěl 13" a byl jsem 10. Takže 1:0 pro 13" :mrgreen:
igorb

#775 Příspěvek od igorb »

ty to v nich len nevidis

you a ta prva je z MS, ta druha z ME takze dost neporovnatelne medzi sebou, ale je fakt ze my s tymi 11" sme sa neposunuli, no to je fakt, s tym sa uz nic neda robit, uz sa pohneme len dozadu :- P

inac na tej druhej vidim ze si klesol za juniora ... o tom si hovoril? :- )))

ale aby som odpovedal, precitaj si este raz co pisal Kamil, potom zistis o com isla rec ... 11" troj alebo 12"dvojlistka verzus 12"troj alebo 13" dvojliskta ... a to je na co som som ja odpovedal

a teraz uz idem spat ... do zajtra si premysli v com je ta vecsia vrtula a tazsi/vecsi motor lepsi ... si na tahu, ja som napisal v com je lepsi ... v tom ze vyhrava ... tak daj v com je lepsia ta vecsia, lebo nevidim ze by vyhravala

a potom este skus googlit s cim zacal lietat PW a vyhral Nats ... mozno to napovie viac :- ))) ... alebo mu napis a spytaj sa preco zahodil 250g dinosaura a zacal lietat s normalnym pohonom :mrgreen:
igorb

#776 Příspěvek od igorb »

igorb píše:a preto to o mesiac alebo o dva skusis znova :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

inac vcera som sa sekol ... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Foxik

#777 Příspěvek od Foxik »

Tak hele kamaráde:
1. včera jsem se s tebou bavil o motorech, dnes o vrtulích, ale tak nevadí
2. Kamil napsal to co napsal a tvoje první odpověď na jeho příspěvek byla cituji ,,no ono je otazne ci 13" vrtula je lepsia a ci je bachraty trup lepsi :mrgreen:"
na to jsem navázal já a chtěl jsem abys napsal, proč je 12" lepší než 13" z čehož jsem doufal, že pochopíš mou otázku týkající se dvoulistých vrtulí, protože jsem zatím žádnou 13" třílistou vrtuli, kterou by někdo letěl na upoutaném F2B s elektromotorem neviděl. Na tuto mou otázku si mi odpověděl příspěvkem, který obsahoval dvě výsledkové listiny na kterých si na 1. místě s 11" třílistkou, takže teď tak trochu přemýšlím kdo z nás dvou né úplně dobře čte.
3. čekal jsem, že budeš mít nějakou tvojí vtipnou poznámku k tomu, že mě porazil ruský junior. Nebudu tady zbytečně rozmazávat, že jsem tě v 17 letech taky přelítal, protože si nedokázal přistát s celým letadlem ve větru. Ale na mou obhajobu já jsem se dostal před 3 borce, kteří letěli na MS finále, ale to je nepodstatné.
4. myslím, že ti trochu uniká pointa. Já bych si na to letadlo klidně namontoval i správně nakroucený palmový list, kdyby to letadlo pak letělo lépe. Ač je to skoro nemožné, tak i já jsem poznal, že moje letadlo s mým motorem letí s 13" vrtulí lépe než s 12". Je vcelku úplně jedno proč tomu tak je. Letí to lépe a to je důležité. Tím, ale taky nechci říct, že bych nevěděl proč tomu tak je.

Určitě se neboj všichni tady vědí, že Igor je jednička, všichni staví tvoje letadlo a vzhlíží k tobě. Stejně jako všichni předtím stavěli Rapsody a stejně jako budou všichni stavět zase jiné letadlo až ti někdo dá na prdel, ale já si budu raději stavět svoje letadlo a budu do tebe dál rýpat, protože to prostě někdo dělat musí :wink:
igorb

#778 Příspěvek od igorb »

aaaaa tak ... ako jano hovori :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
jofrey007
Kontaktovat uživatele:

#779 Příspěvek od jofrey007 »

na rcalbume vznikla kategoria uputanych modelov - mozete sem nahadzat svojich krasavcov

http://www.rcalbum.cz/upoutane-modely
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#780 Příspěvek od TomasC »

jofrey007 píše:na rcalbume vznikla kategoria uputanych modelov - mozete sem nahadzat svojich krasavcov

http://www.rcalbum.cz/upoutane-modely

A pokud by někdo chtěl, tak může použít i http://www.rcalbum.SK/upoutane-modely
Odpovědět

Zpět na „Upoutané modely“