3D flight - výukové video

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Zpráva
Autor
JNecesanek
Kontaktovat uživatele:

Re: 3D flight - výukové video

#46 Příspěvek od JNecesanek »

Spar píše:Ahoj Kubo, moc dekuji za videa. Moc mi to pomaha a obas se mi to i povede :-) Uz se tesim na jaro az to budu zkouse venku na velkem eru.

Poprosil bych - pro ostatni asi jednoduche, ale ja to zatim nedavam. Vykrut do kruhu ve vodorovnem letu a nasledne vykrut do kruhu, ale horizontalne. Myslim, ze se to letalo i v tezsich sestavach na soutezich v hale.

Predem diky moc ;-)

Přesně tak, obrat se jmenuje výkrut do lopingu a v sestavě F3P ho máme půl lopingu na jednu stranu a půl na druhou, jak jde vidět na obratu č. 3 z následujícího videa. Video na simulátoru natočím co nejdřív.
Kuba
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sT2Q2_t0i40[/youtube]
TimL
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od TimL »

supre videa veľa sa dá naučiť z nich aspoň teoreticky prakticky to chce len tréning a tréning a vedel by mi niekto povedať ako sa volá prvok medzi 0:40 - 0:45 poprípade by ma potešil video :D ale v mode 2 [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=j_-lBmZaiLc&feature=c4-overview&list=UUYXZSuA17Yuj6kkTrmxh6sw[/youtube]
JNecesanek
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od JNecesanek »

TimL píše:supre videa veľa sa dá naučiť z nich aspoň teoreticky prakticky to chce len tréning a tréning a vedel by mi niekto povedať ako sa volá prvok medzi 0:40 - 0:45 poprípade by ma potešil video :D ale v mode 2 [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=j_-lBmZaiLc&feature=c4-overview&list=UUYXZSuA17Yuj6kkTrmxh6sw[/youtube]

Díky. Obratu se říkat had (snake), normálně se lítá na větší rychlosti a jakoby celý větší, tohle je jen utažená verze s malým letadlem. Video na simu natočím večer. Tady mám hada v sestavě ve 02:50.
Kuba
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1dE4Wsg6Sl4[/youtube]
TimL
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od TimL »

super video aj letová ukážka :D videl som ťa na živo lietať na Letecko-mdelárskom dni v Holíči a bola to pecka čo si zalietal s Yakom :D na vide z sim. sa teším a prsím mode 2 :D (plyn na ľavo)
JNecesanek
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od JNecesanek »

Tak, tady máte video s "hadem", video s výkrutem do kruhu a lopingu se ještě nahrává. Had je zachycený nejdřív veliký, táhlý a ladný a druhý malý, rychlý, utažený. Při lítání doporučuju lítat první způsob, a hlavně jak vidíte, směrovka jde proti zemi, nikoliv tak aby letadlo zvedala !!!
Kuba
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DOOAafV3RD8[/youtube]
JNecesanek
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od JNecesanek »

A tady jsou ty výkruty do kruhu a do přemetu (loping).
Kuba
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oxhtEWqqX88[/youtube]
TimL
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od TimL »

JNecesanek píše:Tak, tady máte video s "hadem", video s výkrutem do kruhu a lopingu se ještě nahrává. Had je zachycený nejdřív veliký, táhlý a ladný a druhý malý, rychlý, utažený. Při lítání doporučuju lítat první způsob, a hlavně jak vidíte, směrovka jde proti zemi, nikoliv tak aby letadlo zvedala !!!
Kuba
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DOOAafV3RD8[/youtube]

diki veľmi mi to priblížilo ako sa t lieta mal som akú takú predstavu len som nevedel že smerovka ide nie ako n v nožovom lete :D
JNecesanek
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od JNecesanek »

TimL píše:diki veľmi mi to priblížilo ako sa t lieta mal som akú takú predstavu len som nevedel že smerovka ide nie ako n v nožovom lete :D

Nemáš zač, rád jsem pomohl.
Kuba
Spar

#54 Příspěvek od Spar »

Ahoj, diky moc. Mam dodatecnou prosbu - bylo by mozne nahrat to v o fous lepsi kvalite? Nebo uz by to byla moc velka data? Jak je ten ovladac pruhledny, tak to neni moc videt.
LASER EXP, SU29-1m,08m,IL2 a SE5a na ACES,halolety
JNecesanek
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od JNecesanek »

Spar píše:Ahoj, diky moc. Mam dodatecnou prosbu - bylo by mozne nahrat to v o fous lepsi kvalite? Nebo uz by to byla moc velka data? Jak je ten ovladac pruhledny, tak to neni moc videt.

Ahoj, video je v HD kvalitě 1024p, stačí ji nastavit na youtube pod ikonkou ozubeného kolečka přímo v okně videa (dole vpravo na liště) a buď mít dost rychlý internet na to aby příslušná kvalita běžela hned, nebo počkat několik sekund než se načte.
Kuba
Spar

#56 Příspěvek od Spar »

Ahoj Kubo, je to bomba, uz jsem to nasel a ta kvalita je skvela.

Vim, ze jsi mel rcf 1m yaka, zaleti on jak je chlupatej tu nozovou vyvrtku. Zkousim tu nejlehci moznost. Stremhlav ho roztocit na kridelka a pak prejit do te vyvrtky, na simu se mi to dari, ted jsem to zkousel venku s yakem a zatim teda bez uspechu :-( az bude tepleji, tak to zkusim s konstrukcnim erem, ale ted skoro denne letam yaka.

Diky moc
Odeslano z Ipadu
JNecesanek
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od JNecesanek »

Spar píše:Ahoj Kubo, je to bomba, uz jsem to nasel a ta kvalita je skvela.

Vim, ze jsi mel rcf 1m yaka, zaleti on jak je chlupatej tu nozovou vyvrtku. Zkousim tu nejlehci moznost. Stremhlav ho roztocit na kridelka a pak prejit do te vyvrtky, na simu se mi to dari, ted jsem to zkousel venku s yakem a zatim teda bez uspechu :-( az bude tepleji, tak to zkusim s konstrukcnim erem, ale ted skoro denne letam yaka.

Diky moc
Odeslano z Ipadu

Ahoj, yak to určitě zvládne, jen bych nedával moc plynu, nevím jak jsi na tom s výkonem, ale tak kolem 40%, klidně i míň. Pak je ještě třeba experimentovat s použitou výchylkou, např. po přechodu z pouhých výkrutů ubrat výchylku křidýlek a držet to na směrovce s výškovkou, křidýlka ve výsledku musí člověk někdy i pustit a hnát vývrtku tzv. přes ocas. (Výchylka býva opravdu malá, někdy zase plná)
Kuba
Jakub Nečesánek
Czech Aerobatic Team
pikus 1
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od pikus 1 »

Potvrzuji...
Yak od RCF nožovou vývrtku zalétne určitě i když se mu do ní dvakrát moc nechce moc a ochotně v ní také není.

V podstatě jen zopakuji co Kuba tzn. v podstatě plná výchylka směrovka -výškovka a s křidélky opatrně... a cca 1/2 plynu.

PS: ted trénuji s Acromastrem a tomu se do ní i vní daří o mnoho lépe..
a a splynem na 3/4 je to bomba.. :wink:
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
JNecesanek
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od JNecesanek »

pikus 1 píše:Potvrzuji...
Yak od RCF nožovou vývrtku zalétne určitě i když se mu do ní dvakrát moc nechce moc a ochotně v ní také není.

V podstatě jen zopakuji co Kuba tzn. v podstatě plná výchylka směrovka -výškovka a s křidélky opatrně... a cca 1/2 plynu.

Nejhorší letadlo na nožovou je velký Yak (37%, krill) a nejlepší velké Su. A to beru v potaz jakokoliv velikost letadel. S Yakem se některým z velkých akrobatů (mám na mysli piloty) nedaří dodnes,ikdyž ostatní 3D manévry bravůrně zalétnou. Pořádně se mi začala dařit po několika stech startů ( možná 500-700). A s SU je zase jedno, jestli dávám křidýlka, nebo ne, jestli dám malou, velkou výchylku.
Nevzdávej to, určitě to časem dáš.
Kuba
Spar

#60 Příspěvek od Spar »

pikus 1 píše:Potvrzuji...

Ahoj, co velkého teď létáš? :-) Pořád, 2,2m Yak? Nad Acromasterem hodně uvažuju, bude asi dobře klouzat a podle videa to zvládá vše perfektně. Já bych do něj měl i doma vhodného axíka s reglem. Jen jsem teď dodělal Su29 od RCF a ještě ho odlaďuji. No asi za měsíc až dva něco takového pořídím. No a pak bych moc rád ExtremeFlight ve velikosti 1,5m jako většího akrobátka. Osazení vyndám z Seba Su50E. Chodíš letos halovat?

Pavel
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“