Benji od Svoru

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zpráva
Autor
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Milan Nes »

tak za litr nebudu kupovat laminatovej trup ....
tak zas nic no :)
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
zip

Re: Benji od Svoru

#17 Příspěvek od zip »

Po neuvěřitelných 22 letech jsem Benji sundal z půdy. Motor Speed 600 vyměnil za AXI2808 se sklopkou 8x6 a 8 akumulátorů Sunrise 1200mA nahradil třema LiPOL 1800. A rovnou jsem si cvičně vyrobil novou výškovku, protože s původní (z pancéřové balzy) to nešlo vyvážit i když jsem nacpal baterky hned za motor. Tehdy to moc nelétalo ale po této odlehčovací kúře (z 1050 na 520 g) létá naprosto úžasně. Jenom to chtělo podložit odtokovku 1mm překližkou. Na plný plyn to letí jak raketa, stoupá do nevidim a bez motoru plachtí, že mu EPP větroně mohou závidět. Při hmotnosti do 600 g je vhodný i pro skorozačátečníky ... jen ta rychlost :( při té velikosti (mrňavosti) stačí 2s nepozornosti a zmizí z dohledu .. ještě, že zrovna mířil kolmo nahoru. Stačilo vypnout motor a počkat, kde vypadne z mraku. Za tu cenu, co ho teď prodávají (viděl jsem stavebnici ve výprodeji za 900,- ) to je hodně muziky.
Jochla
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Jochla »

Můžu se zeptat kde to má těžiště? Mám taky tohle letadlo ale trochu dokřapané a bez výbavy a bez jakéhokoliv plánku, tak bych jej chtěl taky zprovoznit. Mám doma i nějaké žhavíky, tak bych to tam chtěl dát.
DX6i Mod 1, FunCub, CAP 232 40
zip

#19 Příspěvek od zip »

já mám těžiště přesně v místě, kde končí tuhý potah náběžky. Jestli je to podle plánku netuším, ale létá dobře.
Jochla
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Jochla »

zip píše:já mám těžiště přesně v místě, kde končí tuhý potah náběžky. Jestli je to podle plánku netuším, ale létá dobře.

Díky, už sem měl strach že to rozbiju kvůli těžišti :wink:
DX6i Mod 1, FunCub, CAP 232 40
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“