Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Teda Stando díííííky moc,je to naprosto profi práce!!! A není to nijak velké...tak akorád Jen prosím tě,..dotaz. Na Tx budu mít cloverleaf (na obrázku)..je správně pravotočivý jako ta helical od tebe? Já se to teprve učím a tak v tom trošku plavu ..
Ahoj, dovolil jsem si tady publikovat dva obrázky z http://www.infinity-hobby.com , kde to je názorně vysvětleno. Takže jsem dělal Right hand circle polarization. Přilož si to tak jak to mají na obrázku a vyhodnoť to. Kdyby to bylo špatně, tak Ti vyrobím správnou rotaci u toho cloverleaf pro model.
U yagi je to jinak, tam je lineární polarizace a buď vertical (prvky yagi svisle ) nebo horizontal (prvky yagi vodorovně ) . Pokud by jsi chtěl použít yagi, tak by jsi musel na modelu nasadit tu původní pendrekovou anténu. Koukal jsem na novou ground station od TBS a tam tu yagi mají.
Dalibore, asi by to chtělo udělat i tu Skew-Planar na straně přijímače aby Ti to Eagle Tree mohlo přepínat. Holt jsme to měli prohlídnout dřív. Nevadí, já si to aspoň zopakuju při výrobě a ladění.
Já to mám na 5,8GHz dobře, mám všechno pravotočivé heč...
Asi se nikdy nedozvím fyzikální zdůvodnění (momentálně hledám po celém netu nějaké články o problematice). Ale nedá mi to nezeptat se. Dělám bráchovi (než dokončím své vybavení a model) servizní a technickou podporu. Když letí dál,tak čumím dalakohledem a sleduji přípohledový monitor . A teď...co může zpúsobovat..letí cca 600m ,najednou se na 2s obraz rozsype,pak dobrý..letí dál pak např zase na 1,5km....a zase dobrý a na otočce 2,3km obraz výborný. Je možné např při vlétnutí do paprsku 2,4GHz spojovačky (kde 100mW rozhodně není) aby se nějak ovlivnil vysílač na palubě? Prostě mi zajímají všechny fyzikální principy které v reálném prostředí mohou nastat. Pokud má někdo dostatečné vědomosti a bude mít chuť odpovědět. Předem velmi děkuji.