PIONEER ARF

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Hunger

Re: PIONEER ARF

#661 Příspěvek od Hunger »

Doktore v živote si ten model neviděl, Pionner se setovym motorem ma obrovskou výkonovou rezervu, stoupa pod uhlem 70º a do vzduchu z posekany trávy jde nahoru po 2 metrech, základní akrobacie, souvrat, let na zádech metr nad zemi, looping vykrut atd. zvládá naprosto bez problémů, nehlede na to, že ten model neskutečně plachti, takže když chceš přistát musíš byt nízko vypnout plyn a udělat si poradny kolečko. ..

Je to hornoplosnik ne akrobat...
"Šmirgl to jistí!"
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#662 Příspěvek od Doktor »

Hunger píše:Doktore v živote si ten model neviděl
Ano máš pravdu! Donutil si mne alespoň najít nějaká videa.
OK. Je to z EPO, tudíž lehce "chlupaté" a s větším odporem a asi od pohledu větším úhlem seřízení. Tudíž to nevyžaduje pro let nijakou zbytečně velkou rychlost a nároky na výkon jsou tak víc přijatelné. Jestli má ten setový pohon příkon kolem 300W, tak bude ta vrtule 10/5 asi celkem ideální a pro daný model a jeho určení se to zdá být pohon možná zcela akurátní. Takže ok, beru že to s tím 71g hrnkem může létat zcela v pohodě.

Jinak létám tohle:
Obrázek
a momentálně tam mám pohon s asi 550W příkonu. Velikostí a hmotností je to hodně podobné tomu Pioneeru, ale má to hladkej povrch a jistě menší úhel seřízení. Tudíž to umí létat celkem svižně a ten příkon se v tom bez problému utopí. I když uznávám že je to namotorovaný jako slušněj akrobat. Já už sem asi nějak výkonově degradovanej nebo co. :wink:
Hunger

#663 Příspěvek od Hunger »

Moc pěkný model, ten pioneer není nejrychlejší, toje fakt, ale když je člověk v krizovce, tak díky tomu chlupatýmu povrchu stačí přidat plyn a jde hned nahoru, je s tím takový pohodový let, s mojí metrovou balsovou katanou to je s minimálkou o hodně horší :D Co já se s ním vyblb, třeba půlet skze zábradlí na louce, atd...
"Šmirgl to jistí!"
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#664 Příspěvek od vojta mansfeld »

Byl jsem teď znova, potřeboval jsem zapomenout na špatnou zprávu které mi došla dnes po obědě- vždyť je zítra škola... No a na 1/2 plynu to létá v rovině skoro stejně rychle jak na plnej, konstrukce tomu prostě a jednoduše víc nedovolí, nicméně s tím mým motorem to po letu cca. 20 metrů rovně (takže žádný velký nabrání rychlosti) stoupalo kolmo několik vteřin, má to o dost větší výkon než setový. Nesl jsem na tom pak i 150g kompakt, neumím přesně určit úhel, nicméně i s ním to stoupalo strměji než se setovým pohonem. Bohužel záběry nebudou, byly by úžasný, létal jsem nad vesnicí a je to neroztřesený, žádný jello efekt, fakt by to byla bomba ale jak byla zima byl zamlžený objektiv, tak někdy jindy... Kameru jsem měl v těžišti na boku trupu s pohledem do strany- zabírala i spodek křídla, dole byla vteřiňákem zakápnutá balzová destička a pak na ní položenej foťák a přemotanej gumou tan 1x3,8mm... Budu to tak nosit častěji ale bojím se aby nespadl tak možná vyříznu do trupu díru kterou bude koukat objektiv a budu foťák vozit v prostoru pumovnice... Uvidím. No jinak pro lidi co do toho vybírají motor- 2218/09 s vrtulí 11x4,7 SF to má výkon větší než setový a jde to přímo našroubovat, nemusí se nic upravovat.
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
opisk

#665 Příspěvek od opisk »

zdravim pani,

kupoval ste niekto v poslednej dobe nahradny trup? ja som kupoval a prisiel so servami a s prednym krytom, teraz bral kamos a prislo to bez serv a krytu a nohy...
preto hladam obchod kde to je komplet(serva, tahla, kryt, noha...)
dikyyy
Bea Hawk EDF 90mm-FLY FLY, Partenavia Victor P68B-MS MODELL
bigpoint

#666 Příspěvek od bigpoint »

Podarilo se me dost zohybat predni nohu, nemeli by jste nekdo treba z vraku letadla nohu na prodej? Pokud by byla i s pakou co je uvnitr trupu, bylo by to super.

Díky

Petr
Misak83

#667 Příspěvek od Misak83 »

Zdravím
chci se zeptat jak nejlépe natáhnout anténu přímače pro dobrý signál? Jak jste to kdo natáhli?
Dík za odpověd
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#668 Příspěvek od vojta mansfeld »

Za křídlem nahoru na trup ven a dozadu.. Může být? Je tam otvor :)
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
Misak83

#669 Příspěvek od Misak83 »

vojta mansfeld píše:Za křídlem nahoru na trup ven a dozadu.. Může být? Je tam otvor :)
Dík té jsem si všiml. Koupil jsem to jako RTF a v návodu je napsáno cituji:
Antény příjmače umístěte tak,aby jejich aktivní části (posledních 30mm) byly rovné a navzájem kolmé.
Pod tím mám chápat že teda jeden umístit v ose trupu a jeden u ose křídla?
Dík moc za radu
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#670 Příspěvek od vojta mansfeld »

Ano, ale já to nikdy neřešil, tak daleko od sebe nelétáš aby to vypadlo. Ale antény od sebe mají být v pravém úhlu.. Jedna třeba dozadu do trupu a druhá podél křídla...
Zetkař

#671 Příspěvek od Zetkař »

Ahoj ,chci se zeptat zda někdo nemá nejake dily z Pioneera.Dnes se mi ho povedlo rozlozit na hodne kousku o zem a pochybuju ze pujde dat dohromady ale pokusim se. Diky
kaplik
Kontaktovat uživatele:

#672 Příspěvek od kaplik »

Zdravim kolegove,

chtel jsem Vas poprosit, zda by byl nekdo ochotny, kdo jeste dneska cte RC Revue :wink: , mi nascanovat clanek o "U can fly II" v RC revue 2/2015.

Jedna se o stejne ero vyrabene firmou HYPE, ale to tu asi psat nemusim :D

Predem diky za ochotu.
Imra

#673 Příspěvek od Imra »

Zdravím.
Tady je odkaz na U can fly 2.

Kód: Vybrat vše

https://sdilej.cz/6983757/U+can+fly.rar

Pokud se Ti to nechce sosat,tak mně pošli maila a já to pošlu. Imra
kaplik
Kontaktovat uživatele: