TBS Discovery a jeho klony
Re: TBS Discovery a jeho klony
na youtubu muzes taky lajknout
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Po vzoru bydlení MM6, jsem udělal garsonku Discovery.
Na přenášení je to choulostivé tak má nový pokojík.
Zrecikloval jsem co se dalo. Krabice je z kartonové krabice
Vnitřek nějaký molitan stříknutý na stříbrno. A zbytek lepící páska aby to bylo voděodolné. Držadlo je husí krk na kebely do zdi a uvnitř kousek popruhu z tašky. Na vrchní stranu půjde asi logo TBS nebo silueta Disca. No jo no, na case nejsou $
Tak aspoň něco...
Rychle, snadno, levně
Na přenášení je to choulostivé tak má nový pokojík.
Zrecikloval jsem co se dalo. Krabice je z kartonové krabice
Vnitřek nějaký molitan stříknutý na stříbrno. A zbytek lepící páska aby to bylo voděodolné. Držadlo je husí krk na kebely do zdi a uvnitř kousek popruhu z tašky. Na vrchní stranu půjde asi logo TBS nebo silueta Disca. No jo no, na case nejsou $
Tak aspoň něco...
Rychle, snadno, levně
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Taky mám něco podobného ve výrobě. Zatím narážím na problém trčící antény z vTX a GPS anténu. Ale když použiju to vecro na uchycení rámu ke spodní části krabice, tak by to neměl být asi problém.
Dík za inspiraci.
Dík za inspiraci.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Tak jsem dneska měl skoro premiéru s GoPro HERO Black3+ . Prvně jsem to zkoušel jen na zahradě ale bylo to OK. Dneska ráno, než začalo sněžit, tak jsem dal jeden let a na objektiv jsem nasadil takový bazmek ( ochrana čočky ) z GLB. No pochopitelně mi to totálně rozhodlo obraz a i při 60s to je hnus, takže se nebudu ani chlubit.
Ale byl jsem i tak pěkně vyklepanej, prostě zase 11k na koptéře navíc. Ale člověk si na to asi zvykne.
ST: Taky uvažuju o plusku. ..Je strašné kolik už v tom je prachů. Nemám odvahu to spočítat a pak s tím lítat. Bylo by za to myslím vcelku slušné ojeté auto.
DEJFAK: Jseš docela šikula. My s levýma rukama na obouch předních končetinách na to musíme jinak. Já už mám doma vše na tvorbu tohoto setu, jen to usadit.
http://forums.openpilot.org/topic/15407-my-tbs-discovery-build-gcs-and-pelican-case-that-can-fit-with-without-taking-anything-off/
DEJFAK: Jseš docela šikula. My s levýma rukama na obouch předních končetinách na to musíme jinak. Já už mám doma vše na tvorbu tohoto setu, jen to usadit.
http://forums.openpilot.org/topic/15407-my-tbs-discovery-build-gcs-and-pelican-case-that-can-fit-with-without-taking-anything-off/
Moren - ono mi nic jiného nezbylo.
Tahat to v ručníku jsem po prvním přenesení zamít.
Nebál bych se ani tak poškození, ale teď v zimě když to přinesu z venku do domu, tak by se to okamžitě orosilo.
Takže to mám zaizolované jak lednici.
A po příchodu domů to nechá 1.5hod zavřené na srovnání teplot.
Takže jsem to musel nějak řešit.
Jak říkáš je v tom dost peněz, a na kufr už nezbylo.
Koukal jsem na tento, ale to už je dost
http://www.goprocases.com/tbsdiscoveryprocase.aspx
To bych za ty peníze vzal spíš pořádné OSD
Navíc kufr mám v nejmenších rozměrech co jde, takže úspora místa.
Časem pořídím také Case, ikdyž to jsem říkal i u předešlé coptéry a bydlela v tom několik let
Jinak už jsem to párkrát proletěl, gimbal je opravdu pervektní.
A čas s 4s 4000mA malm 12-14min podle kravení. Dobíjím 3600mA
Pořídím ještě 5000mA
Tahat to v ručníku jsem po prvním přenesení zamít.
Nebál bych se ani tak poškození, ale teď v zimě když to přinesu z venku do domu, tak by se to okamžitě orosilo.
Takže to mám zaizolované jak lednici.
A po příchodu domů to nechá 1.5hod zavřené na srovnání teplot.
Takže jsem to musel nějak řešit.
Jak říkáš je v tom dost peněz, a na kufr už nezbylo.
Koukal jsem na tento, ale to už je dost
http://www.goprocases.com/tbsdiscoveryprocase.aspx
To bych za ty peníze vzal spíš pořádné OSD
Navíc kufr mám v nejmenších rozměrech co jde, takže úspora místa.
Časem pořídím také Case, ikdyž to jsem říkal i u předešlé coptéry a bydlela v tom několik let
Jinak už jsem to párkrát proletěl, gimbal je opravdu pervektní.
A čas s 4s 4000mA malm 12-14min podle kravení. Dobíjím 3600mA
Pořídím ještě 5000mA
Já zatím zůstávám u 3S baterky. zatím mám 3S 3300mAh a asi půjdu s kapacitou výše. Vše se ale odvíjí od toho jak budou tahat nové vrtule co mi dneska přišky ( GRAUPNER ELEKTROPROP 10x5 ).
Dejfak - je fakt, že mě ten kufr tak sedmičku stál, to je fakt. Ale zase to jen hodíš do kufru auta a nemusíš se o to bát a klidně na to naházet další věci. Jen je to těžké jako pes.
Takže si stavím ještě F450 na kterou jsem si pořídil menší kufr a to bude taková light verze na cesty na kravení. Mám na to připravenou Horyzon v3 kameru místo Go Pro, takže by to mohlo i nahrávat vcelku slušně. 
Jasná věc, všechno má své.
Mne ten kufr stál 200,- za tu stříbrnou lepenku
Mne ten kufr stál 200,- za tu stříbrnou lepenku
Tak to je zase dobrá cena. 
No ale nevypadá tak hezky a neni tak pevný jako ten tvůj....
Musím to brát sportovně, jako že kufr nelítá.
Také jsem uvažoval že si MM6 nechám na pokusy jako náhradní copter. Ale přišlo mi to jako jezdit s Favoritem když mám doma Mercedes. Aby se mi ten medvěd neopotřeboval....
Musím to brát sportovně, jako že kufr nelítá.
Také jsem uvažoval že si MM6 nechám na pokusy jako náhradní copter. Ale přišlo mi to jako jezdit s Favoritem když mám doma Mercedes. Aby se mi ten medvěd neopotřeboval....
No, než se naučím bezpečně létat slalom mezi stromy, tak budu raději otloukat F450 než TBSko. Taky se naučíš smyky na autě za mega. ale s něčím levnějším.
Až si budu svojí zručností jistej, tak otloukánka prodám a TBS bude single. 
Večer jsem vyzkoušel po vyvážení nové Graupner Eprop 10x5. Původní vrtule jsem měl karbonky z RCTIMER 9x4,7. Baterka je 3S 3300mAh a motory 1000KV. Graupnerky tahají o malinko víc , ale není to tak výrazné jak jsem čekal. Dovedu si klidně představit, že by na 4S neměl být problém. Jelikož jsem testoval jen ve visu v místnosti 3x3m tak těžko hodnotit, to asi až venku.
Opatrně s tím 4 vrtule už můžou být nebezpečné 
ST nechceš ty karbonky z rc timeru prodat?
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.