3d tisk kompletní heli

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Zpráva
Autor
Kovboj

Re: 3d tisk kompletní heli

#31 Příspěvek od Kovboj »

Arcicorsa píše:[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GJtRKDhfnqo[/youtube]

Toto ti nepřipadá jako přesné?? Vytiskl si i šroubky a jak to z toho vypadlo tak to složil..

A tobě snad tyhle šroubky a převody ve velikosti, jaké jsou ve stavebnicích pro nejmenší děti a které se dají klidně udělat i ze dřeva, přijde jako něco co by se dalo použít ve větším vrtulníku? Navíc i tady to musí dodělávat pilníkem :-)

Jaký krok mají 3D tiskárny? Pokud jde o zakřivené plochy nebo zuby tak se mi osobně tedy zdá přesnost někde kolem 0.1 mm jako šíleně zubaté. Když z toho uděláš plastová ozubená kola tak se "přizpůsobí", ale pokud by to bylo z titanu a točilo na vysokých obrátkách...
Bozha

#32 Příspěvek od Bozha »

S tou zubatostí bych to neviděl tak špatně. Před časem mě napadlo podívat se jaké jsou vlastně možnosti pro tisk malých mechanických součástek a našel jsem tenhle článek http://www.gizmag.com/micro-laser-sinte ... rts/30115/

Nerozporuju že tisk na milimetrové a menší škále může být dneska drahý, ale určitě není nemožný. Spékání prášku laserem závisí jenom na přesnosti optiky (a ta je nesmírně přesná) a na granularitě prášku. A jistě, vyrobit velký a zároveň přesný díl bude zdlouhavé, ale zato může běžet přes noc :D
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Ancistrus01 »

Bozha píše:Nerozporuju že tisk na milimetrové a menší škále může být dneska drahý, ale určitě není nemožný. Spékání prášku laserem závisí jenom na přesnosti optiky (a ta je nesmírně přesná) a na granularitě prášku. A jistě, vyrobit velký a zároveň přesný díl bude zdlouhavé, ale zato může běžet přes noc :D

V této době je to drahé, vsadil bych se že až se o více rozšíří bude to dostupné pro každého...
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od pkotatko »

Nepripada mi to jako nepouzitelne
http://www.gizmag.com/worlds-first-3d-p ... gun/29702/

Unlike previous plastic guns, the steel barrel of the 1911 was rifled and by directly building the barrel. Solid Concepts is keen to emphasize that, though some hand tooling was used in finishing the gun, none of it was machined.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
capy

#35 Příspěvek od capy »

použitelné to je, tedy pokud je řeč o SLS technologigi ty ostatní co jsem dávali odkazy na funkční díly vyžadující pevnost vhodné nejsou vůbec. Vyplatí se to pouze na prototypy a kusové díly. jinak je ekonomičtější výroba konvenční technologií pokud je to možné.
Kovboj

#36 Příspěvek od Kovboj »

pkotatko píše:Nepripada mi to jako nepouzitelne
http://www.gizmag.com/worlds-first-3d-p ... gun/29702/

Unlike previous plastic guns, the steel barrel of the 1911 was rifled and by directly building the barrel. Solid Concepts is keen to emphasize that, though some hand tooling was used in finishing the gun, none of it was machined.

Chtělo by to srovnání přesnosti, spolehlivosti a dlouhodobé životnosti ve srovnání s klasickou výrobou. A taky srovnání pořizovací ceny... ;-)
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od pkotatko »

Srovnavat to zatim je asi bezpredmetne. Jsou to relativne nove technologie. Je jasne, ze to bude drazsi, ze treba zivotnost dilu nebude takova atd.
Tady jde o princip. O to, co je s touto technologii mozne vyrobit. Klasicke CNC stroje si taky prosly vyvojem, a ze zacatku to bylo hooodne drahe. Pamatuju, kdyz jsem v roce 1984 nastoupil do prvniho zamestnani, jak jsme okolo ctyroseho CNC centra (mimochodem jednoho snad z prvnich v CSR vubec) chodili po spickach. A jak jsme se bali na tom vubec delat. Co mi rikali, tak snad dokonce tenkrat bylo embargo na vyvoz tri a viceose CNC technologie do soc. zemi. Nejak to ve firme tenkrat obesli a koupili masinu jinde a elektroniku taky jinde.
Troll

#38 Příspěvek od Troll »

Koukám,že je nejvyšší čas abych se začal učit 3D modelování. Lupénkovou pilku a smirek můžu zahodit. 8O
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od pkotatko »

No, ona ta modelarina se k tomu schyluje. Nemyslim si ze by to bylo spatne. Je to jen jinak. Diky jinym moznostem. Neco si vymodelujes na PC, pak si cast vyfrezujes a cast vytisknes.....
Ja bohuzel taky umim s lupenkovou pilkou a na PC obcas liju caj, aby se ten frajer uvnitr s kalkulackou alespon napil. :D
Troll

#40 Příspěvek od Troll »

Jojo, doba se mění. Budeme mít co dělat, abychom udrželi krok :) .
kolaCZek

#41 Příspěvek od kolaCZek »

Co vim, tak pan Hacker ma docela slusnou 3D tiskarnu. ;-) Ale umi jen plast...
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“