DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz
-
Václav Procházka
Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz
měnil jste někdo na stand. morech Phantom 1 ložiská ? Popřípadě jaké a jak ?
Někdo tady kdysi psal, že vyměnil původní ložiska za keramická a prý super.
Také se na to chystám.
Někdo tady kdysi psal, že vyměnil původní ložiska za keramická a prý super.
Také se na to chystám.
- gardenroute
artus píše:měnil jste někdo na stand. morech Phantom 1 ložiská ? Popřípadě jaké a jak ?
DJI Phantom Motor Bearings
"...A well oiled bearing is a happy bearing. With so many people having trouble with their bearings, I took my motors apart to give the bearings some TC. I've never had any problems with the stock DJI bearings, and as they are in exellent condition, I only oiled them, and will do so on a regular basis. It is kinda tricky to do this easily, without taking the damn thing apart every time, so I've made some easy to access lubrication holes. that alows me to easily oil the bootm bearings in just a few seconds. The top bearings can be accessed likewise on the stock set up.
This is a stupid simple mod, but it's helpful in order to give the Phantom a long happy life. At least a well performing one. In order not to expose the bottom bearings to dirt, used 8mm rubber blanking grommets. I bought them in an auto mechanic store, and they are probably available in finer hardware stores, or you'll find them on eBay too...."
Naposledy upravil(a) gardenroute dne stř 22.01.2014 17:34, celkem upraveno 1 x.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
- gardenroute
Marek_Km píše:Psal jsi: zakladni Pitch and Roll gains zvednout na 140 (ze 120), ostatni nech na default hodnotach. Attitude gains dej na 80, melo by to zmekcit reakci na pohyb ovladacu...
Takže Pitch a roll: 140, vertical a yaw: 100, attitude g.: 80 Takhle to fakt chodilo dobře, ale nutno dodat, že s prázdným Ptákem. Když tak pak dopiš, s jakou váhou jaké zisky doladili Tobě.
Jo tak to je dobré Marku, tyto zisky jsem měl nastavené někdy loni v létě na 9", ale v CF provedeni, které jsou velmi tuhé a neohebné, tak že jsem si nebyl uplně jistý, zda-li budou take pasovat. Měli zcela jiný design, než ty současné s novým profilem - viz foto
Ještě jsem nedostal do ruky ty přislíbené hodnoty zisků z P2ky, a ani teď nemám u sebe svého Ptaaka, takže to zatím ani nemohu zkoušet. Ani ty nové DJI (P2 design) vrtule jsem ještě nebalancoval... Moje AUW je cca 1200 g, uvidím, co s tím teď udělá návrat iOSD Mk II a kabeláže.
Naposledy upravil(a) gardenroute dne stř 22.01.2014 17:34, celkem upraveno 1 x.
Dobrého dne ve spolek,
tak jsem se konečně po dvou týdnech dostal na konec tohoto mocného vlákna. Moc díky všem za cenné rady a uvedení do problematiky vůbec. Ovšem moc nechápu proč "je nutná" tahle nepřehlednost a admini nepovolí např. Téma DJI PHANTOM 1 a poté subtémata: Baterie, vrtule, FPV atd. atd., jak by se v tom krásně orientovalo a hledalo, ale třeba je v tom systém, kterému zatím nerozumím
Každopádně měl bych tři otázky:
1. Je nějakým způsobem možné vyvážit samoutahovací vrtule? Resp. ukutil to zde někdo nějak? Nevím jestli to bude potřeba (doufám, že ne), ale objednal jsem si tyto Phantom 2 vrtule, když jsou na ně tak dobré ohlasy:
http://www.ebay.com/itm/151206841622?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
2. Zatím se hrozně ztrácím v nastavení gains. Pokud jsem správně pochopil, co jsem kde vygooglil, tak ty BASIC: pitch, roll, yaw a vertical určují jak rychle bude coptra reagovat na změny v prostředí, tj. zejména vítr. ATTITUDE pak určuje jak coptra bude reagovat na výchylky ovladače (menší gain v tomhle případě pak chápu jako výhodu při natáčení - nebude to tak zbrklý)
Chápu to správně? A jestli ano, tak čím vyšší AUW, tím je záhodno nastavit větší BASIC gain?
Je jasný, že to můžu ozkoušet podle hodnot co už tady kolikrát zazněly, ale rád bych to alespoň trochu pochopil, abych tam nezadával nějaká hausnumera. Coptra mi totiž s implicitním nastavením gains krásně drží ve vzduchu, ale když na ni dám Gopro v podvodním pouzdru, tak začíná už trochu oscilovat a rád bych to vyladil.
3. Nemáte náhodou někdo zkušenost s těmito bateriemi? Objednal jsem tři kousky, tak jsem zvědav jakou budou mít výdrž. Koupil bych jiný ověřený (třeba Maddog 2700 mah), ale poštovné je bohužel proti (kvůli nějakým rules při přepravě baterií je to z améru většinou neskutečně drahý). Každopádně dám vědět až přijdou, jak jsem (ne)spokojen.
http://www.ebay.com/itm/191024617671?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
Pokud jsem popletl nějaký termínus technikus, nebo se tu již něco podobného řešilo a nevšiml jsem si, tak se omluvuju, ale Phantoma jsem si nadělil teprv před měsícem pod stromeček, tak se pořád zorientovávám.
tak jsem se konečně po dvou týdnech dostal na konec tohoto mocného vlákna. Moc díky všem za cenné rady a uvedení do problematiky vůbec. Ovšem moc nechápu proč "je nutná" tahle nepřehlednost a admini nepovolí např. Téma DJI PHANTOM 1 a poté subtémata: Baterie, vrtule, FPV atd. atd., jak by se v tom krásně orientovalo a hledalo, ale třeba je v tom systém, kterému zatím nerozumím
Každopádně měl bych tři otázky:
1. Je nějakým způsobem možné vyvážit samoutahovací vrtule? Resp. ukutil to zde někdo nějak? Nevím jestli to bude potřeba (doufám, že ne), ale objednal jsem si tyto Phantom 2 vrtule, když jsou na ně tak dobré ohlasy:
http://www.ebay.com/itm/151206841622?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
2. Zatím se hrozně ztrácím v nastavení gains. Pokud jsem správně pochopil, co jsem kde vygooglil, tak ty BASIC: pitch, roll, yaw a vertical určují jak rychle bude coptra reagovat na změny v prostředí, tj. zejména vítr. ATTITUDE pak určuje jak coptra bude reagovat na výchylky ovladače (menší gain v tomhle případě pak chápu jako výhodu při natáčení - nebude to tak zbrklý)
Chápu to správně? A jestli ano, tak čím vyšší AUW, tím je záhodno nastavit větší BASIC gain?
Je jasný, že to můžu ozkoušet podle hodnot co už tady kolikrát zazněly, ale rád bych to alespoň trochu pochopil, abych tam nezadával nějaká hausnumera. Coptra mi totiž s implicitním nastavením gains krásně drží ve vzduchu, ale když na ni dám Gopro v podvodním pouzdru, tak začíná už trochu oscilovat a rád bych to vyladil.
3. Nemáte náhodou někdo zkušenost s těmito bateriemi? Objednal jsem tři kousky, tak jsem zvědav jakou budou mít výdrž. Koupil bych jiný ověřený (třeba Maddog 2700 mah), ale poštovné je bohužel proti (kvůli nějakým rules při přepravě baterií je to z améru většinou neskutečně drahý). Každopádně dám vědět až přijdou, jak jsem (ne)spokojen.
http://www.ebay.com/itm/191024617671?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
Pokud jsem popletl nějaký termínus technikus, nebo se tu již něco podobného řešilo a nevšiml jsem si, tak se omluvuju, ale Phantoma jsem si nadělil teprv před měsícem pod stromeček, tak se pořád zorientovávám.
- gardenroute
Ptaakovy havárie a velmi podivná přistání...
Ptaakovy havárie a velmi podivná přistání...
Trochu pro odlehčení, a než se pustím do dalšího Phantom videa z jižní Afriky jsem sestřihnul své "nejzajímavější" letecké výkony s Ptaakem za loňský rok.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zHEDtJ_EyrM[/youtube]
Trochu pro odlehčení, a než se pustím do dalšího Phantom videa z jižní Afriky jsem sestřihnul své "nejzajímavější" letecké výkony s Ptaakem za loňský rok.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zHEDtJ_EyrM[/youtube]
-
filmarik123
to pitr
tie vrtule su origin DJI Phantom 2. Lietam zatial len na nich,ine som neskusal. Ale nemam pocit nejakych vibracii,nestability alebo hlucnosti.....teda ze by boli nevyvazene ci tak ...
tie vrtule su origin DJI Phantom 2. Lietam zatial len na nich,ine som neskusal. Ale nemam pocit nejakych vibracii,nestability alebo hlucnosti.....teda ze by boli nevyvazene ci tak ...
P2, Antigravity, H3-2D, R7003 , 14SG
Re: Ptaakovy havárie a velmi podivná přistání...
gardenroute píše:Ptaakovy havárie a velmi podivná přistání...![]()
Pěknej sestřih
Já mám Phantoma od vánoc a zatim mám za sebou jedno tvrdší přistání s převrácením a jedno zachycení za větev ve výšce asi 50 cm nad zemí s pádem a naštěstí bez následků.
- gardenroute
Re: Ptaakovy havárie a velmi podivná přistání...
Na počátku jsem létal s DJI plasťáky, ty vydrží všechno, a ty pády nebyly většinou nijak tragické, spíše to byla nepovedená přistání. Asi nejhorší pád byl ten, končící na videu záznamem padající a ještě se točící vrtule. To mě zradila baterie, která náhle při dlouhém sestupu vysadila, a Ptaak spadl. Utrhl se gimbal (je na to stavěný, škoda žádná), takže stále běžící kamera na něm mohla natočit bizarní padání točící se vrtule. Odnesl to tehdy karbon podovozek, jehož jedna lyžina se zlomila (vyměnil jsem na místě), a ona baterie, která byla vyřazena.floop píše:Pěknej sestřih, zajímalo by mě, zda přišlo něco k úhoně, nebo to stroj všechno vydržel? Já mám Phantoma od vánoc a zatim mám za sebou jedno tvrdší přistání s převrácením a jedno zachycení za větev ve výšce asi 50 cm nad zemí s pádem a naštěstí bez následků.
Někdy v létě jsem preventivně měnil spodní shell, kde u jednoho motorového lože byly prasklinky (poměrně známá věc, která se děla dost hromadně) nicméně tady není jisté, zda-li vznikly následkem pádů, nebo vibracemi starých motorů (hodně špatné), než jsem je měnil za Antigravity!. Nejdříve jsem praskliny v shellu vyplnil superglue a celé lože vylil epoxidem, ale nakonec jsem to raději vyměnil.
Ten poslední pád na konci je zajímavý, testoval jsem na podzim jedny nové vrtule pro p. Ř., a neměly dostačný zdvih, takže jsem si takřka vertikálně kecnul, nepříliš měkce, ale bez následků. Opět vypadlý gimbal, což se mu stane při určitém větším přetížení - uvolní se gumové dumpery.
Naposledy upravil(a) gardenroute dne stř 22.01.2014 17:32, celkem upraveno 1 x.
-
filmarik123
s gimbalom som zahucal len raz, asi z metrovej vysky,ale v plnej rychlosti vpred. P2 sa gulal asi pat metrov. snad desat kotrmelcov. urobil. No a spodny nosny kriz sa zlomil v najslabsom mieste. Takmer mam dojem,ze je to tam schvalne oslabene,aby sa zlomil ten jednoduchy diel a nie priamo nieco na gimbale. ...
- gardenroute
To je divne, ale ne neobvykle. Spravne by se při padu mely uvolnit bumpery a i kabel od GCU ke gimbalu se oddeli z konektoru gimbalu. Takto se me to několikrát stalo, nikdy naraz z tvrdého pristani nesel proti vlastnímu gimbalu. Jedine, co bylo neprijemne, bylo hledani vypadlých bumperu nekde v trave a oddeleny konektor GCU kabelu, který bez imbusu zpet nedate. Vždy me to ochranil CF podvozek, ale ten mam jiny nez je original.filmarik123 píše:s gimbalom som zahucal len raz, asi z metrovej vysky,ale v plnej rychlosti vpred. P2 sa gulal asi pat metrov. snad desat kotrmelcov. urobil. No a spodny nosny kriz sa zlomil v najslabsom mieste. Takmer mam dojem,ze je to tam schvalne oslabene,aby sa zlomil ten jednoduchy diel a nie priamo nieco na gimbale. ...
Takove následky, jako u Tebe jsem jiz také videl na RCgroups, vždy s original podvozkem, který sice vypada, ze by gimbal mel chranit vice, ale asi ne...
Nicmene me CF lyziny trci o něco vice dopředu, nez je origo podvozek, a to mozna gimbal vice chrani... Naraz tak byl vždy zachycen bud vrtuli, nebo lyzinou podvozku, gimbal obvykle vypadl z bumperu. Je to videt i na nekterych zaberech. Takze pokud netrefim zrovna nejaky sutr, jdouci primo proti kamere ci gimbalu, nemelo by se to stat...
A maly Zenmuse není urcen pouze pro Phantoma, takze nemyslim, ze by slo o nejaky naschval od DJI, to oni umi delat jinde
[album]3096[/album]
Naposledy upravil(a) gardenroute dne stř 22.01.2014 17:32, celkem upraveno 1 x.
-
filmarik123
uz vidim na tvojom,preco ti iba vypadne..
ja poctivec som tam dal aj tie dlhe srobky, ktore drzia tie krize spolu s bumpermi.....
ja poctivec som tam dal aj tie dlhe srobky, ktore drzia tie krize spolu s bumpermi.....
- gardenroute
To je tam mas jako pojistne srouby, neprenaseji vibrace ?filmarik123 píše:uz vidim na tvojom,preco ti iba vypadne...ja poctivec som tam dal aj tie dlhe srobky, ktore drzia tie krize spolu s bumpermi.....
I tak si myslim, ze pokud to nedostane rano primo na ten kriz, tak bych prasknout nemel... To by opravdu musela byt rana po padu z velke vysky, ci velke rychlosti...
Naposledy upravil(a) gardenroute dne stř 22.01.2014 17:31, celkem upraveno 1 x.
Petře teda dost slušný sestřih nepovedených leteckých videí. I když některé části vypadaly malinko komicky, tak do smíchu určitě nebylo. Ke cti Ti ale je, že taky děláš chyby a dovedeš je v tomto podání zveřejnit. Možná mít ten centrovaný plyn, tak sis pár pádů ušetřil. Jestli byly některé havárky kvůli ztrátě orientace při řízení přes brýle, tak to se taky dá pochopit. K tomu hodně naložený Pták je taky hůř ovladatelný. Hlavní je, že to přežil.
-
filmarik123
nie ze JA ich mam ako poistne.... to tam predsa dal DJI original....
preto pri velkom tlaku na gimbal mne nevyskoci z bumperov,ale sa zlomi niekde. Teda v najslabsom mieste. Nastastie v krizi a nie priamo gimbal.
Takze ty si tie poistne sroby mal,ale nenamontoval a aj tak gimbal za beznej situacie nevypadne?
preto pri velkom tlaku na gimbal mne nevyskoci z bumperov,ale sa zlomi niekde. Teda v najslabsom mieste. Nastastie v krizi a nie priamo gimbal.
Takze ty si tie poistne sroby mal,ale nenamontoval a aj tak gimbal za beznej situacie nevypadne?
- gardenroute
Myslim, ze puvodne tam nebyly, ja aspon nic takoveho v baleni Zenmuse nemel (cerven 2013), naopak spousta mych kolegu na RCgroups ztraty bumperu po padech resila tim, ze si tam svepomoci podobne veci davala sama. DJI na to asi reagoval, ze neco takove tam zacal davat.filmarik123 píše:nie ze JA ich mam ako poistne.... to tam predsa dal DJI original....preto pri velkom tlaku na gimbal mne nevyskoci z bumperov,ale sa zlomi niekde. Teda v najslabsom mieste. Nastastie v krizi a nie priamo gimbal....Takze ty si tie poistne sroby mal,ale nenamontoval a aj tak gimbal za beznej situacie nevypadne?
Jak dlouho mas svuj H3-2D ?
Ale mozna porad lepsi zlomeny ten kriz, kdyz gimbal zustane na miste, a nehrozi poskozeni odletnute GoPro kamery, z cehoz mam pri takovych prihodach nejvetsi strach. Zenmuse je tak presne vyvazeny, ze neprichazi v uvahu zadna rozumna ochrana objektivu, a ten je tak dost na rane.