GPS GSM lokátor

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zpráva
Autor
Jameson
Kontaktovat uživatele:

Re: GPS GSM lokátor

#16 Příspěvek od Jameson »

Sofin píše:Můžeš hodit odkaz na konkrétní typ, který máš?

Môžem. Išlo o Xexun TK102-2 (originál od Xexunu), cena bola 57.19 GBP pri free shippingu. Ešte dávnejšie som kupoval toto za cca 55 dolárov, je to kópia, ale žeby to fungovalo výrazne horšie sa povedať nedá... Novšia verzia tohoto trackeru (TK102-2) má slot pre MicroSD kartu. Osobne si však myslím, že rozdiel medzi "originál" Xexunom a kópiou je už len v tom, ktorá smena Číňanov to vyrobila. Ak však nechcete nič ponechať náhode, berte originál...
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
zskal
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od zskal »

rdubsik píše:Chápu to dobře, že potřebuje funkční SIM kartu?

Ano je nutná SIM karta. Já mám např. s tarifem přímo na tyto trackery s poplatkem asi 12 Kč za měsíc.
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
rdubsik
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od rdubsik »

Ano je nutná SIM karta. Já mám např. s tarifem přímo na tyto trackery s poplatkem asi 12 Kč za měsíc.

Můžu se zeptat, od koho jí máš? Hledám na O2 a nic nemůžu najít.
zskal
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od zskal »

rdubsik píše:Můžu se zeptat, od koho jí máš? Hledám na O2 a nic nemůžu najít.

Já mám tarif od T-mobile M2M mini 24M. Ale jak se tam dívám, tak už to zřejmě zdvihli. Já platím 10 kč bez DPH měsíčně....teď to tam vidím za 15 Kč. Zkus se zeptat přímo operátora. Někdy vytasí takové ceny, že to člověk na netu ani nenajde :wink:
Sofin

#20 Příspěvek od Sofin »

Já bych chtěl pořídit nějakou předplacenou kartu, ať nemusím řešit paušál a případné vysoké platky kdyby se tracker zbláznil a začal posílat jednu SMS za druhou :-) nevíte které předplacená karta má nejdelší povolený interval mezi dobitím kreditu než se zablokuje?
zskal
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od zskal »

Sofin píše:Já bych chtěl pořídit nějakou předplacenou kartu, ať nemusím řešit paušál a případné vysoké platky kdyby se tracker zbláznil a začal posílat jednu SMS za druhou :-) ...

Jak by se měl zbláznit? :-)) Já v něm nenechávám baterii, dávám ji tam až před letem a pořádně nabitou...
Sofin

#22 Příspěvek od Sofin »

Nevím, všechno je možné :) Už jsem našel, že předplacená karta od T-Mobile stačí dobít jednou za 12 měsíců kreditem 200,- kč takže to vyjde levněji než paušál M2M kde bych zaplatil přes 200,- za paušál a pak ještě musel platit případné SMS. Takže je rozhodnuto a vybráno.
Marena
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Marena »

Ahoj, hráli jste si někdo podrobněji s tímto "krámem"?
Už jsem s ním vzteky chtěl praštit. Po zapnutí a prozvonění pošle souřadnice s přesností skutečně dobrou (přesnost metru?) . takže v tomto OK.
Problém však nastává když chci nastavit GPRS přenos. Zkusil jsem online službu, nainstaloval jsem i soukromej trackovací server a stále prd. Nastavim APN, IP adresu, port na vše odpoví OK. Ale nikde nic. Dokonce jsem zjistil, že IMEI co posílá je úplně jiné, než na něm uvedené. Používám tedy to co posílá on. Ale z ničeho nic se občas zblázní a začne mi posílat SMSky s tvarem jen "ON" a někdy "ON"IMEI" kde je uvedený jeho IMEI, ale chybí první číslice. Prostě na hlavu, pak jediné co pomůže zresetovat celé nastavení a začít znovu. Celé toto už mě stálo 150kč z kreditu. grrrr.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
BrAtKo

#24 Příspěvek od BrAtKo »

No hovor mi o tom. Ano hral som sa s tym dávnejšie. Ale zistil som ze problem je v tom ze som proste kúpil lacnú čínsku kópiu originálu TK. Proste potom to nie je spoľahlivé blbne to a jednoducho som si povedal ze tadiaľto cesta nevedie a uz to leží v supliku. Radšej nejaký lacný android smartphone použiť ako modul :)
Axial SCX10 Dingo/Tamiya TA-02T F150/HobbyZone Champ/EasyStar/QuadCopter
Fotky:bratko.rajce.idnes.cz
Marena
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Marena »

Cau diky. Uz jsem na to prisel, ze to bude kopii. No neva. Trackovat netreba. Jen me to zajimalo. Presne to je. Porizoval jsem to na psa. Mozna nekdy dam do vetrone.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
krtek2k

#26 Příspěvek od krtek2k »

Nebo manželce do kabelky :)
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od JirkaA »

krtek2k píše:Nebo manželce do kabelky :)
lepsi je nevedet :mrgreen:
OK2WY
Marena
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Marena »

Taky někdy lepší nevědět. Ale drobet pravdy na tom je. Je z malého městečka a kolikrát někam v Plzni jde a pak mi volá a složitě popisuje kde je a jakým směrem vlastně má jít :-D
OK2BSY

#29 Příspěvek od OK2BSY »

Sofin píše:Já bych chtěl pořídit nějakou předplacenou kartu, ať nemusím řešit paušál a případné vysoké platky kdyby se tracker zbláznil a začal posílat jednu SMS za druhou :-) nevíte které předplacená karta má nejdelší povolený interval mezi dobitím kreditu než se zablokuje?

Ahoj,
T-Mobile nabízí M2M mini, jednu mám, stojí mě to 19,- Kč měsíčně, dal jsem jim inkaso, takže se o nic nestarám. Samozřejmě jakákoliv SMS je zpoplatněná, ale vzhledem k ceně majetku, který hlídá, je to pakatel. Aktuálně jsem objednal na Aukru další dva sledovače, měly by vážit cca 20g, jeden dám do drona, druhý pro strýčka příhodu.
Petr Tišnov
Phantom 2, H3-2D, GP Hero 3+b, FPV, new props 9450, carbon guard arcs and landing gear
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“