TBS Discovery a jeho klony

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

Re: TBS Discovery a jeho klony

#571 Příspěvek od jamesgsf »

Je nutnej LC filtr pokud pojedu na 5,8ghz a vysilačka 2,4? Dělají bordel 4 motory mam to rozhozeny na stole tak jeslti mam i dobastlit filtr. Máte v tbskach něco takovýho.
Naposledy upravil(a) jamesgsf dne úte 31.12.2013 14:25, celkem upraveno 1 x.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
ST
Kontaktovat uživatele:

#572 Příspěvek od ST »

graup15_junior píše:tak jsem si udelal radost a mam ji.... Jelikoz se zivym hlavou a ruce mam volšový, tak jsem si ji nechal udelat na klíč od Stepána Mateny (fa Helicam) a jsem velmi spokojen od zástavby až po konzultace a zasvěcení. Zatím poletuju bez brýlí, ale v rezimu zamknutí kurzu, je to velmi jednoduchý...., takze se chystám na svuj první let s brýlemi...

Jeste jsem si objednal lepší anténky "mašličky" z hobbykingu... a také smerovu anténu napozdeji....

Jinak letovka 12 minut.. paráda..

Mam jednu otázku. Hledám popis OSD informací od EzOSD. V manuálu nejsou všechny vyobrazeny, tak pulka, nez vidím v "hledáčku". Nemáte nejaky lepší popis?

Taky se bavím touhle hračkou, ale doporučuji lítat nějakej měsíc a naučit se ovládat koptéru bez režimu GPS. Ano je to v tomhle GPS režimu relativně jednoduchý, ale než se vyskytne problém, pak jsi totálně v řiti a bez hračky a se slušným zářezem do šrajtofle. Já šel do FPV lítání až po tom, že zvládám lítat v atti mode, tak že koptéru jsem schopen ovládat a číst do cca 100m naprosto bez problémů. Pochopitelně si to můžeš zpříjemňovat dalšíma obezličkama co NAZA a další systémy umožňují. Pak bych teprve naložil GoPro HERO a FPV výbavu.
Ale možná jsem posera a moc si to beru, ale Discovery je moje třetí koptéra a poslední co už lítá bez nehod a lámání vrtulí.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

Re: TBS Discovery

#573 Příspěvek od jamesgsf »

...

Nevíte někdo jak velký díry jsou u těchto vrtulí? Mám myslím 5mm na unašeči.

http://www.rctimer.com/product_864.html
stepino

#574 Příspěvek od stepino »

graup15_junior píše:Mam jednu otázku. Hledám popis OSD informací od EzOSD. V manuálu nejsou všechny vyobrazeny, tak pulka, nez vidím v "hledáčku". Nemáte nejaky lepší popis?

Tady je to popsane:
http://fpvlab.com/forums/showthread.php ... post266711

Ve strucnosti - horni radek data z GPS, spodni radek data z proudoveho senzoru, druhy radek odspoda RSSI.

Kdyz mrknete na video o par prispevku niz ( na tom odkazu na fpvlab), tak tam je jeste druhy radek nahore s udaji W/km a odhadovanou vzdalenosti, ktera je jeste k dispozici. Tento radek se da aktivovat v menu OSD, defaultne je vypnuty.
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#575 Příspěvek od jamesgsf »

Může někdo potrvrdit mojí doměnku? Zvažuji jestli jít do 3S nebo 4S cca 5000 mah s obouma nepřelezu váhu 1600g, 3s je samozřejmě lehčí, letové časy zhruba stejné. O co mne jde, někde jsem četl, už to asi nenajdu , že při 4S je méně vibrací vzhledem k větším točkám vrtulí a menším průměrum, to je to co mne zajímá. Ale efektivita pohonu je větší u 3S. Nejde mne ani o raketu spíš o klidné točení bez vibrací. Takže co zvolit 3S 10x4,5 plus menší váha (pod 1500g) nebo 4S 9x5 asi zřejmě menší vibrace od vrtulí a težší stroj(max 1600g). Tak teď babo raď.
graup15_junior

TBS Discovery a jeho klony

#576 Příspěvek od graup15_junior »

Ja litam 4s. Mel jsem 9 na 5 graupner a zkusil jsem 10 na 5 Graupner. Coptera stejne stabilni, pri vyseni o 2,5 A nizsi odber, tj kolem 15A (pri 9x5 17,5A). 3S jsem nezkousel, uprimne nemam proc to zkouset
johny107

#577 Příspěvek od johny107 »

Tiez som nad tymto dlho tapal..Ono vyssie otacky vrtuli pomozu vibraciam ale nie su onic horsie ako na 3S..Zavisi od vyslednych otacok a nie ci 3S alebo 4S pohonu.
Ja som napriklad navrhol pohon na copteru s motormi 3S a vrtulami 8x5, motory som si vybral HP2212 1450kv a vysledne otacky na vrtuli su daleko vyssie ako na 9x5 vrtulach s pohonom na 4S.
Praveze pre tazsiu copteru by som volil pohon s vacsimi vrtulami a menejotackovymi motormi
aby mala coptera hlavne dostatocnu rezervu v tahu.Plyn najlepsie nie viac jak 50%.
Ano pohon 4S je efektivnejsi vzhladom k mensim ubytkom na dratoch a tepelnych strat v regloch.
Taktiez motory dokazu vyprodukovat vyssi vykon prave pri 4S napajani.
No mal som doma kopec bateriek vsetko na 3S,tak som tento pohon docasne zavrhol.
Este jedna nevyhoda: vyber tychto bateriek je dost obmedzeny a cena cosi vyssie.
Ale pokial sa ti doma nevala neviem kolko 3S baterii ako umna,tak pre vyssi vykon by som sa priklonil k 4S pohonu.
RomanSadilek

#578 Příspěvek od RomanSadilek »

Ahoj, mám už skoro hotovej klon TBS.
Jak moc se můsí dodržet těžiště?
chybí mi cca 2cm. Chtělo by to vpředu dovážit?
johny107

#579 Příspěvek od johny107 »

Tazisko riesit nemusis,motory si s tym poradia.
Moren

#580 Příspěvek od Moren »

Co říkáte na tenhle mix kanálů náklonu a gimbalu? Docela se mi to líbí.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=7L7UtoDkigY&feature=player_embedded#at=37[/youtube]
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#581 Příspěvek od Dejfak »

To mne napadlo hned jak jsem si začal hrát s gimbalem.
Ale u Disca je to nastavování hrozně pomalé. A nepovedla se mi ta rychlost zvýšit.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#582 Příspěvek od jamesgsf »

Jonhny děkuji za odpověď, po cca měsíci bádání jsem šel do 4S aspoň zbyde rezerva, kdybych na to ještě něco přidal. Sice tam už bude všechno, ale člověk nikdy neví. Předpokládám, že ecalch je jen odhad a cas by mohl byt trochu delší, se 4S 5000 bych se na těch cca 12 min při 1600g v pohodě s klidným létáním mohl dostat.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#583 Příspěvek od Dejfak »

A co jsi použil za motory?
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#584 Příspěvek od jamesgsf »

mám doma 3x 2826/950kv turnigy z tricoptéry tak jsem jen jeden přiobědnal
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#585 Příspěvek od Ancistrus01 »

JirkaA píše:Trubky 16mm, třmeny vyfrézovány z jakéhosi UV stabilního polypropylenu tloušťky 8mm. Až se dostanu domů vyfotím detaily.

Díky Díky!
UV stabilní plypropylen, to se dá sehnat kde? :D Dík
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“