Multiplex FunCub

Letadla s motorem, kde se předpokládá trvalý běh motoru po celou dobu letu. Spalovací i elektro.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mic-74
Kontaktovat uživatele:

Re: Multiplex FunCub

#526 Příspěvek od Mic-74 »

Mám to změřený, jak to popsat???

Rozteč mezi plováky na střed, vpředu 33 cm
vzadu 31 cm, dozádu se to mírně zužuje.
Teď vezmu drát, nahoře 4 cm, délka ramene 14 cm, dolní ohyb na uchycení plováku 3cm. Kolmice (výška drátu) 9cm.
Nevím jak to líp popsat kdyžtak se ptej...
padák

#527 Příspěvek od padák »

Mic-74 píše:Mám to změřený, jak to popsat???

Rozteč mezi plováky na střed, vpředu 33 cm
vzadu 31 cm, dozádu se to mírně zužuje.
Teď vezmu drát, nahoře 4 cm, délka ramene 14 cm, dolní ohyb na uchycení plováku 3cm. Kolmice (výška drátu) 9cm.
Nevím jak to líp popsat kdyžtak se ptej...

super to je ono, díky a teď to poslední, když spustíš kolmici z těžiště dolů na plováky, tak by měla být někde u zubu plováku... před zubem?

dík
Carbon Minicorado, P 51 Hacker, YG COSY, Slowboat, SSL, Salpeter F3K, DX9, skipper.
Mic-74
Kontaktovat uživatele:

#528 Příspěvek od Mic-74 »

Mám za to že to vychází přesně vtom zubu, ja už se do dílny dnes nedostanu tak to zitra ještě okouknu a napíšu.
padák

#529 Příspěvek od padák »

Mic-74 píše:Mám za to že to vychází přesně vtom zubu, ja už se do dílny dnes nedostanu tak to zitra ještě okouknu a napíšu.

ok, děkuju
Carbon Minicorado, P 51 Hacker, YG COSY, Slowboat, SSL, Salpeter F3K, DX9, skipper.
Mic-74
Kontaktovat uživatele:

#530 Příspěvek od Mic-74 »

Mě to vychází asi 1cm před zubem (těžiště)
padák

#531 Příspěvek od padák »

Mic-74 píše:Mě to vychází asi 1cm před zubem (těžiště)

super, ještě jednou díky
padák

#532 Příspěvek od padák »

Ještě mám jednu technickou, používají plováky i na sníh, čím potom podlepit plováky, aby se neodřely? Skleněnou páskou? to by ale musely být dva pruhy vedle sebe a to už by mohlo dělat paseku... , pak jsou tady pochozí folie, myslím, že je mají na rc-foto, ale ty nejsou ůplně hladké .... , má tedy někdo nějakou dobrou zkušenost s něčím podobným?
díky
Mic-74
Kontaktovat uživatele:

#533 Příspěvek od Mic-74 »

Já plováky používám jedině na sníh, zkoušel jsem i lyže, ale plováky mi na Funcubovi vyhovují víc. Mám je podlepené 2 pruhy skelné pásky a kraje zažehlené aby se neodlepila. Nic to nedělá, mam to tak 3 roky.
padák

#534 Příspěvek od padák »

Díky, to je dobrá zpráva :D
racek74
Kontaktovat uživatele:

#535 Příspěvek od racek74 »

Já tam měl hliníkvou samolepící pásku z Lídlu a ohnul jsem jí přes hrany , bylo to super jen se to pak na jaře hůř odlepovalo , ale nakonec to šlo když se na to nespěchá...
Přílohy
P1140531.JPG
hurykan
Kontaktovat uživatele:

#536 Příspěvek od hurykan »

Jardátor píše:Funcuba mám taky,je to opravdu super éro na vyblbnutí,koupil jsem staršího,plně vybaveného za 3500Kč a vypadal opravdu jako nový.Pokud tě nebaví stavět a shánět vybavení,mrkni na modelbazar,ceny už se pohybují kolem 2500 Kč.Zatím jsem vždy štěstí na poctivé modeláře,a éra z"druhé ruky" byla vždy jako nová a v perfektním stavu! :D

Ahoj,
sleduji modelbazar, ale FunCaby tak nějak nejsou. :? Tak pokud bys měl štěstí a narazil na něj, prosím písni.
Připraveným štěstí přeje :D Díky
...každý jednou začínal... :-)
Jochla
Kontaktovat uživatele:

#537 Příspěvek od Jochla »

Ahoj,
Chci se zeptat na pár věcí.
Mám motor 3536/8, 2200mAh baterku, Turnigy Plush 40A regl a 11x5,5 APC vyváženou vrtulu a kovou přepážku. Motor sem musel překopat na přední montáž a teď při plném výkonu to někde jakoby drhne ale nemůžu najít kde. Letadlo nevybruje. Nikde nic neni odřeného a když točím a tahám rukou za vrtulu, tak to chodí volně a nikde to nedrhne. Vytočil sem zatím asi tři baterky, takže motor je novej. Žeby to dělali ložiska? Teď právě nemám možnost to natočit, tak se jen ptám jestli náhodou někdo neměl stejný problém. Podle měřáku motor točí naplno 8000 otáček. Není to málo?
Další otázka je těžiště, mám to vyvážené podle plánku, ale když su ve vzduchu a vypnu motor, tak se to nakloní tak o 20 stupňů na předek a letí důle. Ještě mi nespadl, takže pokroucené nikde nic neni.
Dík za radu.
DX6i Mod 1, FunCub, CAP 232 40
Yeah
Kontaktovat uživatele:

#538 Příspěvek od Yeah »

Mám stejný motor, zkus se podívat dovnitř trupu, jestli ti nedrhne o dráty nebo jestli tam něco nepřekáží...já musel dráty k motoru přidělat tavným lepidlem, moc místa tam nebylo. Předpokládám, že vůli na přepážce nikde nemáš a že taky nemáš dlouhý šrouby, takže Ti nedrhne rotor o šrouby, kterýma je motor přidělanej k přepážce...to bys ale slyšel asi furt, ne jen na plnej plyn.
Že by byly KO ložiska na novým motoru, to není moc pravděpodobné...
Jen co si vzpomínám, tak při určitých otáčkách se mi rozvibrovaly kola podvozku a chrastily, musel jsem okolo osky kol (i vzadu) nacpat trošku vazelíny...na jiným letadle mi zase vibrujou páky křidélek, když strmě klesám na plnej plyn...hledej tedy vůle taky někde tady...asi
Otáčky si myslím jsou OK...
To klesání si taky myslím bude OK, není to větroň...když se chci kochat pomalým letem, vždy nechávám alespoň minimum plynu a na přistání chodím taky pod plynem.
Multiplex, DJI, FrSky, RCM Lužice, SLČS, YI 4K+
Jochla
Kontaktovat uživatele:

#539 Příspěvek od Jochla »

Já sem ty ložiska včerá kuchl, a když sem s nimi točil volně na hřídeli tak sem občas cétil jakože přeskočení nebo tak něco, takže to bude určitě ono. Myslel sem taky že někde drhne o dráty ale dal sem je venkem a dělalo to furt. Přepážka k motoru taky na pevno, takže poslední možnost ty ložiska.
To vyvážení, myslel sem, že když vypnu motor, tak to musí letět samo rovně, tak asi né no :)
Mám ještě jedno jakože letadlo, a tam to mám vyvážené podle plánku a taky to padá na čumák. Tak asi to tak má být.
Každopádně děkuji za radu ;)
DX6i Mod 1, FunCub, CAP 232 40
Yeah
Kontaktovat uživatele:

#540 Příspěvek od Yeah »

No vidíš, na ty ložiska bych to vůbec netipoval...no hlavněže jsi to našel...
To že je to dobře vyvážený nemusí znamenat, že to bude dobře plachtit. Mám na Wildcatu taky těžiště tam, kde má být a když vypnu motor, jde dolů skoro jako kámen...oproti tomu EasyGlider mi nejlíp lítá bez motoru :-)
Multiplex, DJI, FrSky, RCM Lužice, SLČS, YI 4K+
Odpovědět

Zpět na „Motorová letadla“