Nimbus vs Fascination
Nimbus vs Fascination
Zdravím,vybírám mezi nimbusem od reicharda a fascinationem od topmodelu,můžete poradit.Děkuji.
Re: nimbus vs fascination
radiť nejdem, ale jednoznačne musíš napísať bližšie info, čo od toho očakávaš.
- "v čom" má byť ten jeden model lepší od toho druhého ???
- "v čom" má byť ten jeden model lepší od toho druhého ???
Nimbus 2000 lítá parádně, viděl jsem to ve filmu.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Těžko najdeš někoho, kdo lítal s oběma. Dokonce asi těžko najdeš někoho, kdo oba modely nějak důkladněji viděl. Já jsem stavěl Fascination a nemám moc připomínek k provedení. Snad jen to řešení přechodu plovoucí VOP a směrovky by se dalo vyřešit jinak. Fascination má třídílné křídlo, takže je poněkud skladnější.
Já osobně bych teď šel do Nimbuse, ale to je jen otázka vkusu.
Já osobně bych teď šel do Nimbuse, ale to je jen otázka vkusu.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Zdravím,jde o to,že o modelu fascination tady jakés takés informace jsou ale o nimbusovi nic.Nebo doporučíte něco jiného s rozpětím 3,5-4m co by šlo ještě hodit.
O Nimbusovi mám pouze zprostředkovanou informaci. A to takovou, že se panu Reichardovi opravdu velmi povedl. Pronesl to dostatečně kvalifikovaný člověk a nemám důvod mu nevěřit. Já žádný jiný tip na model v této velikosti nemám, tedy pokud to nemá být kompozit.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Re: Nimbus vs Fascination
zde aspoň diskuzní vlákno o Nimbusovi od němců (prohnané překladačem): http://translate.google.cz/translate?sl ... n-Reichard
Mám dojem že už jsme tyto modely v diskuzi trochu probírali, budu se opakovat, mně jako uživateli modelu Sirius připadá Nimbus co do konstrukce a provedení jako zvětšený brácha (snad jen profil křídla je jiný a směrovka je taky konečně zase rozumně velká) a taky jsem po něm koukal, ale rozhodl jsem se že letos si se Siriem ještě polítám a příští rok jdu do většího kompozitu, model o rozpětí 3,5 m vynechám. Každopádně bachratý prostorný trup Siria je něco co opravdu oceňuji. A kdybych Sirius ani žádný jiný třímetrový model neměl tak Nimbus je pro mě kandidát. Určitě se dá domluvit nechat si ho vyrobit i v jiné barvě, mě udělali na přání Sirius bez problémů celočervený a asi proto že jsem to nekomplikoval žádnými barevnými doplňky (ty jsem si dolepil na uši sám), tak mě to stálo stejně jako standart barevné provedení. Věřím že i Fascination udělají v barvě dle přání, vlastně to u modelů přímo píšou.
Ještě tu nikdo nezmínil Epsilon Competition, ale nevím jestli ho doporučit, kamarád ho má, koupil ho už létaný a myslím že ten kdo ho dával dohromady se u toho vyvztekal, někde jsem četl jeho hodnocení,předělával dost věcí, věřím že Nimbus i Fascination je udělaný lépe. Sice ten Epsilon nelítá špatně, ale je jen o málo levnější než ty české modely a žádnou výraznou výhodu nepřináší.
Mám dojem že už jsme tyto modely v diskuzi trochu probírali, budu se opakovat, mně jako uživateli modelu Sirius připadá Nimbus co do konstrukce a provedení jako zvětšený brácha (snad jen profil křídla je jiný a směrovka je taky konečně zase rozumně velká) a taky jsem po něm koukal, ale rozhodl jsem se že letos si se Siriem ještě polítám a příští rok jdu do většího kompozitu, model o rozpětí 3,5 m vynechám. Každopádně bachratý prostorný trup Siria je něco co opravdu oceňuji. A kdybych Sirius ani žádný jiný třímetrový model neměl tak Nimbus je pro mě kandidát. Určitě se dá domluvit nechat si ho vyrobit i v jiné barvě, mě udělali na přání Sirius bez problémů celočervený a asi proto že jsem to nekomplikoval žádnými barevnými doplňky (ty jsem si dolepil na uši sám), tak mě to stálo stejně jako standart barevné provedení. Věřím že i Fascination udělají v barvě dle přání, vlastně to u modelů přímo píšou.
Ještě tu nikdo nezmínil Epsilon Competition, ale nevím jestli ho doporučit, kamarád ho má, koupil ho už létaný a myslím že ten kdo ho dával dohromady se u toho vyvztekal, někde jsem četl jeho hodnocení,předělával dost věcí, věřím že Nimbus i Fascination je udělaný lépe. Sice ten Epsilon nelítá špatně, ale je jen o málo levnější než ty české modely a žádnou výraznou výhodu nepřináší.
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Ja by som Nimbus so Síriusom nezrovnával. Je to iná konštrukcia (modernejšia). Má iný trup, profil, konštrukciu krídla. Sírius by som skôr porovnal s Proximou II. Za mňa by bol
jednoznačne kandidát Nimbus (zo spomínaných modelov)
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1905046
http://www.rc-network.de/forum/showthre ... n-Reichard
jednoznačne kandidát Nimbus (zo spomínaných modelov)
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1905046
http://www.rc-network.de/forum/showthre ... n-Reichard
FrSky Tandem X20
docela se mi ten Nimbus líbí, je to takový zdravý kompromis, mezi maketou--vypadá to jako letadlo a je to ještě poměrně lehký model při dostatečném rozpětí, takže velké ero použitelné i na menší prostor.
nevíte, jak tam jsou zavěšené kormidla? jestli na strhávačce, nebo pouze na folii, zatím nejančím, ale zvažuji i variantu pouze nepotažený model a povrchovka jiná, nežli folie .
no v každém případě se mi líbí, škoda, že nemá plovoucí výškovku, z T zase tak unešenej nejsem a uplně ideální by pro mě bylo křídlo třídílné a z vrchu trupu, no vymýšlet si nesmysli hold ale nemužu.
nevíte, jak tam jsou zavěšené kormidla? jestli na strhávačce, nebo pouze na folii, zatím nejančím, ale zvažuji i variantu pouze nepotažený model a povrchovka jiná, nežli folie .
no v každém případě se mi líbí, škoda, že nemá plovoucí výškovku, z T zase tak unešenej nejsem a uplně ideální by pro mě bylo křídlo třídílné a z vrchu trupu, no vymýšlet si nesmysli hold ale nemužu.
pepin píše:docela se mi ten Nimbus líbí, je to takový zdravý kompromis, mezi maketou--vypadá to jako letadlo a je to ještě poměrně lehký model při dostatečném rozpětí, takže velké ero použitelné i na menší prostor.
Tak tady to začíná být pro mě osobně obzvlášť zajímavé ! Nimbus je můj dlouhodobý favorit No.1 a když začíná zajímat i Pepina, tak to už o jeho kvalitách něco vypovídá.
Jen houšť a větší kapky ! Nejlépe osobní zkušenosti !
děda píše:Nimbus je můj dlouhodobý favorit No.1 a když začíná zajímat i Pepina, tak to už o jeho kvalitách něco vypovídá.
!
nijak nejančim, ale už delší dobu uvažuji o nějakém modelu, kterým bych nahradil právě bublinkového Culárise, v kompozitových modelech jsem si vybral favorita už v létě
http://www.2kmodels.eu/English/photogalery.htm
ale nijak nelpím na kompozitu, ono všechno má své, soutěžní jéčko bude pro sportovní létání zbytečně lehké a hlavně koštatové, tak se obávám, že ve finále sice ten model poletí líp, nežli Culáris, ale budu otrávený z toho, že ve vzduchu nekoukám na něco, co alespon trochu vypadá jako letadlo, což ten Nimbus tvary letadlovej je a váha cca 2,5-3kg mi přijde tak akorát i na mírný vítr, rád jezdím svahovat spíš při pouhém vánku, někdy to lehne uplně, někdy se rozfouká trochu víc a právě do takových podmínek mi ten Nimbus přijde tak akorát.
prostě se mi docela líbí a hlavně to na rozdíl od makety pujde v pohodě hodit z ruky a přistát s tím na menší plochu.
pepin píše:docela se mi ten Nimbus líbí, je to takový zdravý kompromis, mezi maketou--vypadá to jako letadlo a je to ještě poměrně lehký model při dostatečném rozpětí, takže velké ero použitelné i na menší prostor.
A nechceš radšej Fascinationa? Má plávajúcu výškovku, trojdielne krídlo a je z vrchu trupu. Akú by si volil povrchovku namiesto fólie?
http://www.topmodelcz.cz/index.php?&des ... il&id=6596
Danndy píše:A nechceš radšej Fascinationa? Má plávajúcu výškovku, trojdielne krídlo a je z vrchu trupu. Akú by si volil povrchovku namiesto fólie?
koncepcí té plovoucí výškovky a třídílným křídlem z vrchu trupu je to určitě praktické, ale Nimbus se mi líbí určitě víc.
u té povrchovky uvažuji bud o skle, nebo papiru a samozřejmě barvě, ale myslím si, že je to blbost a zbytečný patlání a tutáč váha navíc.
Jak se přepravuje takhle velý větroň, když má dvoudílné křídlo (= 180 cm jedna půlka)?
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Blbě
. Mám u jednoho větroně nedělené křídlo 2m. Vozím ho na gumicukách - napnu je v autě pod střechou mezi ty držáky nad dveřma a tam nasunu odzadu křídlo.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...