Jak se jezdí v RUSSII, str. 2 jen pro silné povahy
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Jak se jezdí v RUSSII, str. 2 jen pro silné povahy
OrDo jenom pro zajímavost,kolikrát jsi byl v Asii? Že se tu pořád oháníš asiatama. Přitom min.půlka záběrů je z Moskvy [GRINNING FACE WITH SMILING EYES]
bylo Pluto,Admirál,Mars II,T9X, Toro...MX-20Hott,FuncubXL,Solius,Twinstar,L-13Blaník 2700mm,Samurai
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ko6AnohOGpM[/youtube]
OrDa píše:řidič nesmí:
f) ohrozit nebo omezit chodce, který přechází pozemní komunikaci po přechodu pro chodce nebo který zjevně hodlá přecházet pozemní komunikaci po přechodu pro chodce, v případě potřeby je řidič povinen i zastavit vozidlo před přechodem pro chodce; tyto povinnosti se nevztahují na řidiče tramvaje,
g) ohrozit chodce přecházejícího pozemní komunikaci, na kterou řidič odbočuje, a dále nesmí ohrozit chodce při odbočování na místo ležící mimo pozemní komunikaci, při vjíždění na pozemní komunikaci a při otáčení nebo couvání.
...
Formulace se dost často mění, ale smysl je stále stejný. Chodec na přechodu má přednost jako vlak na přejezdu.
Na SK tiež donedávna mali chodci absolútnu prednosť, teraz ich normálne môžeš obmedziť, ale nie ohroziť.
Pár rokov dozadu si musel zastaviť pokiaľ chodec vstúpil jednou nohou na prechod aj v druhom pruhu, teraz keď je ešte v opačnom pruhu, môžeš normálne prejsť ak ho neohrozíš a tak je to správne.
Ja vždy tvrdím, že chodec si musí dávať väčší pozor ako vodič auta, nakoľko vodičovi auta pri zrážke chodca v podstate ide iba o pokrčené plechy, ale chodec je práve ten, ktorému ide o život a na ten si musí každý dávať pozor.
kajman111 píše:OrDo jenom pro zajímavost,kolikrát jsi byl v Asii? Že se tu pořád oháníš asiatama. Přitom min.půlka záběrů je z Moskvy [GRINNING FACE WITH SMILING EYES]
Asiatským řidičem zovu řidiče asijských návyků. Přednost má ten, kdo má vpředu větší traverzu. Mimochodem, mám nedaleko svého bydliště Vietnamců hnízdiště a je na nich velmi dobře vidět, že řidičáky nakupovali autoškolou netknuti. Speciálně přednost chodců chápou naprosto asiatsky.
V první řadě je potřeba myslet. Pokud lidi budou myslet, pak nejsou ani pravidla provozu potřeba.
Jako chodec se před přechodem zastavím, kouknu jestli něco nejede a pak jdu. Pokud něco jede, tak jdu jen v případě, že je jasné, že o mě řidič ví a dává mi přednost (buď zastaví nebo výrazně začne zpomalovat) - to platí pro obě strany silnice (vpravo i vlevo). Pokud jdu mimo přechod, načasuju si to tak, že nic nejede nebo přizpůsobím rychlost přejití rychlosti blížícího se vozidla. Pokud je mi jasné, že nemám šanci to přeběhnout, pak tam nelezu. Pokud jdu se sluchátky a poslouchám hudbu, tak ji mám nastavenou na minimum, abych slyšel i to, co se děje kolem a koukám kam jdu.
Jako řidič samozrřejmě nebudu zastavovat u každýho přechodu. Pokud u něj nikdo nestojí, tak jedu normální rychlostí. Pokud u něj někdo stojí, tak zpomalím (v dostatečné vzdálenosti před přechodem) - v případě že ten někdo vstoupí do vozovky (viz chodec - vidí, že auto zpomaluje a dává mu přednost), tak zastavím a nechám ho přejít. V případě druhém, tedy že jen stojí u přechodu a kecá s někým, pokračuji dál. Pokud někdo začne přecházet mimo přechod a vidím ho na dostatečnou vzdálenost, tak zpomalím a případně zastavím i při tom, že přednost mám já, ale přece ho nepřejedu. - tohle nechápu v některých těch videích nebo filmech, kdy řidič vídí, že se něco děje, někdo jde po silnici apd. a jede furt konstantní rychlostí až do střetu.
To video na straně 2 je teda brutální. No ale je vidět, že spousta těch lidí absolutně nemyslí nejen řidičů, ale i chodců. No a pokud někdo jde po chodníku, a najednou z ničeho nic udělá vlevo vbok a nakráčí do silnice, tak je to idiot a vůbec nezáleží jestli na tý silnici jsou zrovna nakreslený pruhy nebo ne.
Jako chodec se před přechodem zastavím, kouknu jestli něco nejede a pak jdu. Pokud něco jede, tak jdu jen v případě, že je jasné, že o mě řidič ví a dává mi přednost (buď zastaví nebo výrazně začne zpomalovat) - to platí pro obě strany silnice (vpravo i vlevo). Pokud jdu mimo přechod, načasuju si to tak, že nic nejede nebo přizpůsobím rychlost přejití rychlosti blížícího se vozidla. Pokud je mi jasné, že nemám šanci to přeběhnout, pak tam nelezu. Pokud jdu se sluchátky a poslouchám hudbu, tak ji mám nastavenou na minimum, abych slyšel i to, co se děje kolem a koukám kam jdu.
Jako řidič samozrřejmě nebudu zastavovat u každýho přechodu. Pokud u něj nikdo nestojí, tak jedu normální rychlostí. Pokud u něj někdo stojí, tak zpomalím (v dostatečné vzdálenosti před přechodem) - v případě že ten někdo vstoupí do vozovky (viz chodec - vidí, že auto zpomaluje a dává mu přednost), tak zastavím a nechám ho přejít. V případě druhém, tedy že jen stojí u přechodu a kecá s někým, pokračuji dál. Pokud někdo začne přecházet mimo přechod a vidím ho na dostatečnou vzdálenost, tak zpomalím a případně zastavím i při tom, že přednost mám já, ale přece ho nepřejedu. - tohle nechápu v některých těch videích nebo filmech, kdy řidič vídí, že se něco děje, někdo jde po silnici apd. a jede furt konstantní rychlostí až do střetu.
To video na straně 2 je teda brutální. No ale je vidět, že spousta těch lidí absolutně nemyslí nejen řidičů, ale i chodců. No a pokud někdo jde po chodníku, a najednou z ničeho nic udělá vlevo vbok a nakráčí do silnice, tak je to idiot a vůbec nezáleží jestli na tý silnici jsou zrovna nakreslený pruhy nebo ne.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
- Zwobot
- Kontaktovat uživatele:
Vidím že se blíží přechod tak si už připravuju nohu na spojku a brzdu. Tak mi to poradil táta a myslím že je to tak dobře. Ti jedinci kteří přechází mimo přechod i když ho mají blízko, nebo přechází na červenou bych mlátil bambusovou holí do nohou.