Zdravim,
dostal som sadu Spektrum DX6i na Vianoce a som s nou velmi spokojny. Kedze som zaciatocnik, bojim sa necakaneho roztocenie motora (a teda vrtule) pri vymene baterky v modely Pelikan Scout (co sa mi uz aj stalo, no nastastie bez nasledkov). V casopise RC Revue som cital napad/navod v skratke: vyberieme si 1 vypinac a spravime mix, kde plyn je podriadeny tomuto vypinacu (teda ak je vypinac vypnuty, tak sa motor neroztoci ani ked omylom pridame plyn) a vznikne akysi "safe switch". Skusal som to nastavit, no bezuspesne. Nasledne som si precital v (EN) navode, ze plyn nemoze byt nastaveny ako slave pre mix a teda to nie je mozne.
Predpokladam, ze s tymto radiom tu cesta nevedie, len by som si to rad u Vas skusenejsich overil. Pripadne rad by som sa spytal na sposoby riesenia tohto problemu.
Predom dakujem za odpovede.
Spektrum DX6i - otázka k mixom - safe switch pre plyn
Re: Spektrum DX6i - otázka k mixom - safe switch pre plyn
Herball píše:Zdravim,
dostal som sadu Spektrum DX6i na Vianoce a som s nou velmi spokojny. Kedze som zaciatocnik, bojim sa necakaneho roztocenie motora (a teda vrtule) pri vymene baterky v modely Pelikan Scout (co sa mi uz aj stalo, no nastastie bez nasledkov).
Pokud se ti stane že zapomeneš stáhnout plyn, tak stejně tak se ti může stát že zapomeneš přepnout přepínač. Prostě to chce opatrnost...
Re: Spektrum DX6i - otázka k mixom - safe switch pre plyn
Já to vyřešil vykucháním tlačítka pro vyp. motoru a nahrazením páčkovým vypínačem. Občas se tato funkce hodí. Párkrát jsem při manipulaci brnknul do plynu a u silnějších motorů je to zážitek 
Dareba
90% mozku je kapalina. Škoda, že u většiny lidí brzdová
90% mozku je kapalina. Škoda, že u většiny lidí brzdová