Hobbyking, sledování zásilek, spory PayPal a tak podobně
Re: Hobbyking
Jen pro zajímavost tady je fotka, na které je vidět jak pracovnice České pošty na celní poště Praha 120 manipulují s obsahem rozbalené zásilky.

Ne ze jsem neco spatne pochopil nebo necetl aktualni informace, tyto informace me podali na celni poste PHA120 kdyz jsem resil proc me opet vypocitali dopravu podle tabulek a ne podle faktury v baliku. Dostal jsem odpoved ze pracovnik CP je odkazan pri vyplnovani papiru pro celniky pouze na prilepene doklady a rentgen, nesmi vsak zasilku otevrit. Pote zasilku k procleni preda pracovnikovi celni zpravy a ten budto rozhodne ze mu to staci na zaklade prodlozenych dokumentu a rentgenu, nebo zasilku muze otevrit a prozkoumat. Proto dochazi pomerne bezne dle pracovniku CP na moji reklamovanou situaci ze je vypoctena doprava dle tabulek a ne dle realne zaplacene ceny....
Tyto informace me zdelily na reklamacnim oddeleni celni posty cca 3 tydny z5
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
janekx píše:Ne ze jsem neco spatne pochopil nebo necetl aktualni informace, tyto informace me podali na celni poste PHA120 kdyz jsem resil proc me opet vypocitali dopravu podle tabulek a ne podle faktury v baliku. Dostal jsem odpoved ze pracovnik CP je odkazan pri vyplnovani papiru pro celniky pouze na prilepene doklady a rentgen, nesmi vsak zasilku otevrit...
Jak vyplývá z informací od celní správy potvrzených celní správou tak ti pracovníci České pošty podali nepravdivou informaci ve vztahu k tomu jaké jsou skutečné možnosti, které Česká pošta může využít.
Česká pošta má právo požádat celní úřad o umožnění prohlédnutí zásilky, kdy pracovník České pošty za přítomnosti celníka může zjišťovat obsah poštovní zásilky, nebo jiné údaje, popř. vyjmout doklady, které jsou nezbytné k propuštění zboží.
Stručně řečeno pokud nejsou doklady s rozpisem zboží a poštovného jako je faktura umístěny třeba v nějaké obálce přilepené vně zásilky pak má Česká pošta možnost požádat o výše uvedený dohled celníků při rozbalení a při něm může vyjmout patřičné doklady zevnitř zásilky a současně přitom může i zjistit obsah zásilky pro účel následného návrhu zboží k propuštění do volného oběhu. Celníci docházejí vykonávat dohled v prostorách celní pošty pravidelně a tudíž není problém toto pod jejich dohledem realizovat. Pokud to pracovníci České pošty nečiní je to problém jejich neschopnosti případně nesprávného nastavení jejich systému odbavování zásilek tj. opět neschopnost České pošty.
K tomu co ti sdělili z pošty lze říct akorát to, že se tě zřejmě chtěli jen zbavit a použili k tomu jemně řečeno záměrně nepravdivé informace, aby tě jednoduše odpálkovali. Nebylo by to zdaleka poprvé kdy se pomocí nepravdivých informací pracovníci celní pošty snaží zakrývat vlastní neschopnost či pochybení.
Už v minulosti jsem mnohokrát upozorňoval na to, že nedoporučuji reklamovat celní odbavení přes poštu i když se jedná o zásilku celně odbavenou poštou. V případě reklamací se doporučuji obracet výhradně na Celní úřad Praha Ruzyně, odd. 021 - Právní podpory a správy příjmů, Aviatická 12/1048, 160 08 Praha 6 jak zmiňuji i v již odkazovaném souhrnu informací viz tento odkaz a tam viz sekce Pokud zjistíte, že bylo něco vypočteno špatně.
Jediné co ti mohu v tomto ohledu doporučit je podat stížnost na postup České pošty na Celní úřad a požadovat, aby tě následně informovali o nařízeních ohledně nápravy postupů při předkládání zásilek pracovníky České pošty celníkům, které budou uplatněny k tomu, aby se tomuto do budoucna předcházelo.
Cesta je vyslapana a pruchozi minule moji reklamaci spatneho vypoctu na zaklade spatnych udaju dle tabulek vyridili za rok. 
Jan Janekx Urbanek
Už vím, kde vězí moje zásilka. Určitě to vezl ten parník, co vysvobozoval toho zamrzlýho Šukalskýho a zamrzl tam taky. Tak snad na jaře.

Ventus3 5.33m - EMS,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,XB-8 ,FrSky 20X,
janekx píše:Cesta je vyslapana a pruchozi minule moji reklamaci spatneho vypoctu na zaklade spatnych udaju dle tabulek vyridili za rok.
To tedy není zrovna moc průchozí, protože Celní úřad to vyřizuje obvykle v rozmezí jednoho až tří měsíců. Mimo jiné i proto doporučuji tyto reklamace neřešit přes Českou poštu, ale raději přes Celní úřad. A to podání stížnosti na postup České pošty k Celnímu úřadu rovněž doporučuji. Aspoň je tam celníci trochu provětrají
Mam par balikov co ide cez Fiji toto je jeden z nich. Dnes sa konecne zmenil status v trackingu takto, z coho v konecnom dosledku Fiji post nevychadza az tak zle, ale zase hovno pada na Slovensku postu. Samozrejne tracking Slovenskej posty nula bodov, tam je to mrtve aj ked uz je to davno u nas. A aj ked boli sviatky, tak medzi tym boli uz 4 pracovne dni a ja zasielku stale nemam. Uvidime zajtra. Kedy sa uz Slovenska posta preberie z minuleho rezimu?
Detailed Report for: LX100058516FJ
Date Time Location Service Area Details
Dec 24, 2013 6:00PM Slovakia - Bratislava Parcel items received at delivery exchange
Dec 24, 2013 6:00PM Slovakia - Bratislava Parcel items in transit at next postal exchange
Dec 17, 2013 8:37PM Fiji - Nadi Dispatches created
Detailed Report for: LX100058516FJ
Date Time Location Service Area Details
Dec 24, 2013 6:00PM Slovakia - Bratislava Parcel items received at delivery exchange
Dec 24, 2013 6:00PM Slovakia - Bratislava Parcel items in transit at next postal exchange
Dec 17, 2013 8:37PM Fiji - Nadi Dispatches created
Futaba FX20; Ellipse 1, Elita, Durafly F4U Corsair, Sagita, Grace, ASW 19
Taková otázka: jak se vyhnout tomu aby další zásilka Int. registr. mail z HK šla normálně tedy nikoliv přes Fidži ale např Honkkong post ze stejnou cenu 9.99 USD.?????????????? Prostě drobnosti do půl kila bez lipolek.
Ať dumám jak dumám na nic nepřicházím. Jinak moje zásilka se od 15.12 tváří že je v ČR: http://www.17track.net/en/result/post.shtml?nums=LX100023865FJ
ale jestli to berou jako normální tedy Nedoporučenou zásilku, tak hotl má nějaký pošták pár vrtulí a XT60 plus dalších drobností už doma
Ať dumám jak dumám na nic nepřicházím. Jinak moje zásilka se od 15.12 tváří že je v ČR: http://www.17track.net/en/result/post.shtml?nums=LX100023865FJ
ale jestli to berou jako normální tedy Nedoporučenou zásilku, tak hotl má nějaký pošták pár vrtulí a XT60 plus dalších drobností už doma
corsair píše:Taková otázka: jak se vyhnout tomu aby další zásilka Int. registr. mail z HK šla normálně tedy nikoliv přes Fidži ale např Honkkong post ze stejnou cenu 9.99 USD.?????????????? Prostě drobnosti do půl kila bez lipolek. Ať dumám jak dumám na nic nepřicházím.
Leda nakupovat v jiném eshopu, který na rozdíl od Hobbykingu posílá přes Hongkong post. Krtek2k psal, že přes Hongkong post posílá třeba eshop Goodluckbuy a že mu to odtama přišlo v průběhu prosince za cca tři týdny tj. celkem v pohodě.
Další možnost v případě hmotnosti zásilky od 1 kg výše zvolit variantu SingPost AirParcel což by mělo být také v nabídce poštovného z centrály Hobbykingu v Hongkongu do ČR a pak už zbývají leda drahé varianty poštovného Fedex Priority a SCS Express, u kterých si Hobbyking také nedovolí poslat to přes Fidži, ale to je zase o vyšších nákladech.
Takže u níkonákladových poštovních služeb v případě, že půjde zvolit tak použít SingPost AirParcel a nebo holt jít do jiného ehopu jako je Goodluckbuy.
PeterR píše:Mam par balikov co ide cez Fiji toto je jeden z nich. Dnes sa konecne zmenil status v trackingu takto, z coho v konecnom dosledku Fiji post nevychadza az tak zle, ale zase hovno pada na Slovensku postu. Samozrejne tracking Slovenskej posty nula bodov, tam je to mrtve aj ked uz je to davno u nas. A aj ked boli sviatky, tak medzi tym boli uz 4 pracovne dni a ja zasielku stale nemam. Uvidime zajtra. Kedy sa uz Slovenska posta preberie z minuleho rezimu?
Na to se můžeš zeptat leda tak viz tento odkaz. Podle dosavadních informací jsou zásilky z Hobbykingu jdoucí přes Fidži post deklarovány už od samotného počátku tj. od okamžiku podání na Fidži post pouze jako obyčejná zásilka a tudíž mají tu nejnižší prioritu. Sledovací informace tedy ani ve sledovacím systému Fidži post nebodu až k cíli a ve sledovacím systému cílové pošty tj. v daném případě Slovenské pošty se to zřejmě jako obyčejná zásilka vůbec neobjeví ani když bude zásilka doručována jelikož to není minimálně na úrovní doporučené zásilky. Takže teď už ti zbývá jen čekat až ti to Slovenská pošta doručí a doufat, že to bude co nejdříve. Jinak k tomu v rámci systému sledování zásilek už zřejmě žádné nové informace nezískáš a ostatní, kterým to jde také přes Fidži post na tom zřejmě budou podobně.
Zajímavá věc... Zásilku z 20.12.2013, která jde prostřednictvím Freipost přes Fiji mám ve 4. sledovacích službách hlášenu jako přepravovanou již cca. 3 týdny bezezměny, Česká pošta stále generuje "Pro tento druh zásilek Česká pošta informace nezobrazuje", no a já si balíček dnes vyzvedl na Poště... Tracking zásilky jak vyšitý.
Samozřejmě jsem rád a VELMI mne to překvapilo. Ono vůbec nejde zřejmě o to, zda zboží jde přes Fiji, Mongolsko, či Arktidu - jde jen o to, jak dlouho kde leží ve skladu. Takže ani nemohu říct, že Nadine na Fiji je frajerská linka. Tato vyšla - jiná třeba nemusí. Svojí rychlostí však překonala nedávné patálie se Singpost. Tak jo. Všechny objednávky už mám doma a začínám "škádlit" opět Holandsko ....
Samozřejmě jsem rád a VELMI mne to překvapilo. Ono vůbec nejde zřejmě o to, zda zboží jde přes Fiji, Mongolsko, či Arktidu - jde jen o to, jak dlouho kde leží ve skladu. Takže ani nemohu říct, že Nadine na Fiji je frajerská linka. Tato vyšla - jiná třeba nemusí. Svojí rychlostí však překonala nedávné patálie se Singpost. Tak jo. Všechny objednávky už mám doma a začínám "škádlit" opět Holandsko ....
petrovo píše:Zajímavá věc... Zásilku z 20.12.2013, která jde prostřednictvím Freipost přes Fiji mám ve 4. sledovacích službách hlášenu jako přepravovanou již cca. 3 týdny bezezměny, Česká pošta stále generuje "Pro tento druh zásilek Česká pošta informace nezobrazuje", no a já si balíček dnes vyzvedl na Poště...
To jen potvrzuje to co jsem už zmínil. Freipost je v tomto ohledu pouze zprostředkovatel a ty zásilky LX **** FJ v reálu tak jako tak posílá přes Fidži post tj. klidně bych doporučoval Freipost zcela ignorovat a sledování ze strany výchozí pošty realizovat jen přes Fidži post.
Zásilky jsou bohužel podávány na Fidži post jen jako obyčejné listovní zásilky (pozn. na Fidži post jsou označeny jako Class Letters) a tudíž pak ani po příchodu do ČR nejsou viditelné ve sledovacím systému České pošty, protože Česká pošta obyčejné listovní zásilky do svého sledovacího systému vůbec nezadává ani když je již převzala na území ČR, a proto zásilka přišla do cílové adresy aniž by se ve sledovacím systému České pošty vůbec objevila.
To, že jsou zásilky podávány na Fidži post jen jako obyčejné listovní má i druhou negativní stránku věci v tomto smyslu, že mají velmi nízkou prioritu při doručování, a proto je více případů delších prodlev, ale samozřejmě to nevylučuje i ojedinělé výjimky kdy to někomu projde relativně rychle, ale těch výjimek zatím moc není.
zdar, dve zásilky přes fiji post mam doma, jedine co jsem si vsimnul že tracking na fiji dle mého neodpovídá pravdě, jednu zásilku jsem měl mít od 15.12. v česku a dostal jsem ji dneska. I kdyz to může být problém české pošty, co se týče freipost tak si myslím , že tracking na fiji post je identický, ale už nechci toto téma nějak rozviřovat
P
P
http://www.pacho.cz
pachop píše:...co se týče freipost tak si myslím , že tracking na fiji post je identický...
Pokud jsou sledovací informace na Freipost viditelné pak jsou identické proto, že sledování zásilek na webu Freipost načítá data z Fidži post. Freipost není pošta, ale soukromá firma, která je zprostředkovatelem odesílání různých zásilek a v daném případě ty zásilky z Hobbykingu LX *** FJ posílá přes poštu Fidži. V některých případech se ovšem stává, že sledování na Freipost nesprávně načítá data a pak se to ve sledování na Freipost jeví, že sledovací informace zatím nejsou dostupné i když přímo na webu Fidži post to už třeba dostupné je, a proto je lepší Freipost ignorovat a jít rovnou na Fidži post.