Jaký pohon zvolit pro model lodi.

Pokud to plave na vodě, případně se potápí. Rychlíky, remorkery, plachtnice, makety.
Zpráva
Autor
rejsek.zdiby

Re: Jaký pohon zvolit pro model lodi.

#16 Příspěvek od rejsek.zdiby »

Koukal jsem na model a vypadá to, že je to vrcholové světlo. Mělo by být teda na stožáru, ale budiž...
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od MartinMartin »

ono je tam i to stožárové ale i to v předu na kajutě
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od MartinMartin »

Mám ještě dotaz je to zase zpátky k tomu pohonu můžete mi doporučit nějaký stejnosměrný regulátor i se zpátečkou nemusí to být oni přímo do lodě spíš něco za menší peníz, původně jsem tam chtěl dát jenom jednosměrný a zpátečku přepínat servem které ovládá přepínač který zase přehazuje polaritu na motoru. Mám to odzkoušené a funguje to skvěle akorát chci koupit volantový vysílač který je pouze dvoukanál takže to nebude možné. Pak jedině padá v úvahu oželet zpátečku která u lodě není zas tak podstatná jako u auta.
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od MartinMartin »

Tak už jsem konečně našel regulátor, a já že na HK nic není a nakonec jsem objevil tohle myslím že to bude ideální pro mé použití, váha mi nebude vadit a není potřeba řešit ani chlazení jelikož bude hodně předimenzovaný.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__32025__HobbyKing_X_Car_45A_Brushed_Car_ESC.html
rejsek.zdiby

#20 Příspěvek od rejsek.zdiby »

Mam ho v arturovi se 400 plechovkou a spokojenost...za ty prachy...:-)
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od MartinMartin »

a jde u něj zrušit volba dopředu, brzda, dozadu jenom na dopředu, dozadu? Podle textu u reglu asi ne
rejsek.zdiby

#22 Příspěvek od rejsek.zdiby »

Nijak jsem to nezjistoval...kdyz chces couvat tak das dvakrat dozadu no...myslim ze navod uz jsem vyhodil ale podivam se na to az budu doma...
vrkal
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od vrkal »

ať nezakládám nové téma. bude vyhovující pohon pro Fleu(Blecha) od MMP tento stejnosměrný motor MIG 400 7,2V? dík za odpověď.
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Doktor »

vrkal píše:... bude vyhovující pohon pro Fleu(Blecha) od MMP tento stejnosměrný motor MIG 400 7,2V?
Určitě ano. Nebylo by ale špatný použít nějaký laciný inrunner brushless motor typu třeba 2835. Dneska tyhle motory stojí pár šupů. Oproti klasické 400 tam budeš mít o "něco" vyšší výkon a hlavně účinnost. Brushless vodní regl dneska vyjde asi levněji než něco použitelného brushed.
ingwarr

#25 Příspěvek od ingwarr »

chcel by som v rýclostnom člne vymeniť motor typu 600, aj keď píšu že sa môže použiť tak sa radšej informujem ide o tento motor: http://www.jino.cz/roxxy-bl-inrunner-30 ... -8670.html chcem aby to bolo rýchlejšie ako to je teraz :wink:
žiadna reakcia :(
motor je už doma, otáčky na volt sú 3700 aj podla merania, aj podla dokumentacii k motoru, bol vo vypredaji za 25E,
snad lodná skrutka o priemere 25mm bude pre motor idealna :wink:
Futaba FC-16, Frsky Taranis +, Fun Cub, Easy star, Easy glider4, Filip600T, kopia Tourist elektro,
Odpovědět

Zpět na „Lodě“