Konkrétne Thowta nemám ale poznám a keďže už sa v Káčkach nejakých pár rokov vŕtam, lietam a robím, dám svoj postoj:
1. servá tak, aby netrebalo dovažovať alebo len minimálne, a aby boli tiahla čo najkratšie, čo sú protichodné požiadavky. Ja by som ich dal tesne za pásnice. A samozrejmé také a tam, aby netrčali s krídla
2. každopádne hore
3. áno, vypuklejšia strana k sebe
4. lepiť do zárezu, ktorý siaha až k hornej vrstve skla
5. v pohode aj kvalitným sekunďákom na polystyrén, napr. BSI Super Gold. Ale mierny kútový spoj epoxidom určite neuškodí
6. na to sa nedá odpovedať, každý má iné prsty. Treba vyskúšať, hlavne vyosenie v smere letu. Dostupných možností je veľa a každému vyhovuje niečo iné. My si s kamarátom robíme vlastné "placky" a nájsť správny uhol (pre mňa) vo všetkých troch osiach mi trvalo dosť dlho
7. mnohí špičkoví Káčkari používajú pružinky a nedajú na ne dopustiť. Ja po skúsenostiach s bovdenmi, pružinkami a táhni-táhni už jedine to posledné. Používam kvalitné tenké (na 5 kg) kovové rybárske lanko na dravce.
8. po rôznych pokusoch používam 4-pinové konektory Deans (Hořejší). Samicu mám vždy napevno vlepenú v krídle, samca volne v trupe, celé je to urobené tak (dĺžka kábla, výrez), že mi do trupu nezapadne a dá sa v pohode pripojiť ku krídlu bez nástrojov
9. nutné to nie je, ale je to patrný rozdiel. "Zavetrené" to nevydáva divné zvuky a výška hodu je väčšia. Určite to stojí za tu prácu. Používam 12 mm širokú pásku Scotch Crystal a pásku z audiokazety