KDS Agile 5.5
Re: KDS Agile 5.5
Ja pochopim, pokud clovek pracuje venku, tak proc to nekoupit venku. Dalsi vec, jsme v Evropske unii a clovek si muze vybrat, kde zakoupi. Na druhou stranu diky kurzu, clu, poste atd. si myslim, ze pokud clovek nebere vetsi pocet stavebnic, tak se to vyplati koupit tady. I kdyz je rozdil treba par korun, tak se to porad vyplati.
Protos, Goblin 700
Junker83 píše:Já budu taky ten kit brát ze zahraničí,v Čechách je ta cena trochu ulítlá.
Cena je taková jako ve většině obchodů po světě (cena doporučená KDS má být 649 dollaru za kit + DPH), když pominu USA, kde není započítano DPH, což ti naskočí při troše smůle na celnici. není se čemu divit že v zemi jako je německo a jiné s velkým počtem obyvatel, s velkou kupní silou může prodejce nastavit takovou cenu, jednak jsou zde mnohem větší příjmy a kupní síla než u nás, také si prodejce může dovolit naskladnit mnohem více kusů na sklad. Je bláhové se domnívat že jdou v ČR nastavit stejné podmínky, protože v naší zemičce se nikdy tolik kitů neprodá a pochybuju že by si někdo z něměcka objednával KIT z českého obchodu kvuli tomu aby ušetřil pár stováků. Hodně lidí tady řve, proč u nás nikdy nic není skladem a proč to tolik stojí. Když chce tady člověk něco dovážet od výrobce a zastupovat ho, musí podepsat smlouvu, zavázat se k pravidelným objednávkám ve stanovené výši atd, stejně tak dodržovat stanovenou cenu výrobcem mimo akcí. Není zrovna jednoduché tyto podmínky plnit a upřímně řečeno divím se že na našem trhu se někdo do něčeho takového pustí. Držet na skladě kity jednoho vrtulníku a díly na něj v hodnotě o dost přesahující 100K, při nízkém kupní síle jako je u nás. Chápu že to Filipa trošku vytočilo když akci za solidní peníz na A5,5 držel měsíc a pár dnů po skončení akce někdo napíše že to vzal odjinud. Další věc, která cenu u nás zhoršila je geniální krok ČNB a zhoršení kurzu vůčí euru a dollaru, což kupní cenu také hodně zvýšilo....
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Framif muzu se zeptat jen ze zvedavosti koupil jsi to tady?: http://www.rc-helistuff.de/kds-agile-5.5-kit.html
dik
dik
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
-
milalibser
Muzete mi prosim rict roztec sroubu pro motor? Prosel jsem navod a i jsem se dival na specifikace doporucovaneho motoru, ale nikde to nemohu najit. Vim, ze Filip nebo nekdo tam mel Turnigy, ale ten ma obe roztece. Diky
milalibser píše:Muzete mi prosim rict roztec sroubu pro motor? Prosel jsem navod a i jsem se dival na specifikace doporucovaneho motoru, ale nikde to nemohu najit. Vim, ze Filip nebo nekdo tam mel Turnigy, ale ten ma obe roztece. Diky
Rozteč motoru 25 - 30mm. Jsou tam drážky.
Agile 7.2, Agile 5.5, Goblin 700, Protos 500, Chase 360, Optima V, Futaba T14FG
v ose heliny je roztec motoru 30 mm (diry) na sirku heliny je 25-30 mm (drazky) na rozmer sroubu M4.
foto drzaku motoru: download/file.php?id=26789&mode=view
foto drzaku motoru: download/file.php?id=26789&mode=view
-
milalibser
A muzu se jeste zeptat, pri pouziti orig. motoru nebo Turnigy, kolik je mista pod kabinou, zda by se tam vesel motor s delkou tela 66mm bez hridele. Vim, ze Turnigy ma 56mm. Na fotkach to vypada, ze motor do kabiny vubec nezasahuje a kabina se obepina kolem neho.
milalibser píše:A muzu se jeste zeptat, pri pouziti orig. motoru nebo Turnigy, kolik je mista pod kabinou, zda by se tam vesel motor s delkou tela 66mm bez hridele. Vim, ze Turnigy ma 56mm. Na fotkach to vypada, ze motor do kabiny vubec nezasahuje a kabina se obepina kolem neho.
Ano nezasahuje. Vleze tam i 10cm vysoky motor (vyssi se uz potka s listy). Akorat bude koukat z kabiny coz uz nebude hezke.
Agile 7.2, Agile 5.5, Goblin 700, Protos 500, Chase 360, Optima V, Futaba T14FG
framif píše:Tak jsem taky objednal Agile 5.5 kit. Chtěl jsem objednat v ČR, ale nestihl jsem vánoční akci.
Jinak bude asi BLS451/251, Pyro 650-103L a Jive 100LV nebo YGE 120LVK. Nebudu mít moc času, takže se stavba trochu protáhne, ale aspoň přečkám zimu postupným skládáním.
Ahoj Framif muzu se zeptat jen ze zvedavosti koupil jsi to tady?: http://www.rc-helistuff.de/kds-agile-5.5-kit.html
dik
seltino píše:Ahoj Framif muzu se zeptat jen ze zvedavosti koupil jsi to tady?: http://www.rc-helistuff.de/kds-agile-5.5-kit.html
dik
Ne, nekoupil jsem to na rc-helistuff.de. Uvedená cena je zavádějící. Je to cena bez VAT (DPH) a platí pouze při zaslání ze Švýcarska. Je nutné pak připočíst naše DPH nebo německé MwSt, clo se myslím u zásilek ze Švýcarska neplatí. Navíc poštovné je trochu vyšší.
Nikdy jsem neřekl, že jsem nakoupil mimo ČR z důvodu nižší ceny. Když skončila vaše akční cena, už bylo jednodušší si to objednat rovnou v zahraničí s levným zasláním do Německa.
LA700-12S, LA630-12S, LA700-6S, Agile5.5-6S Spirit, T-Rex550V2-6S Spirit, HC3-SX, T14SG
Ptal jsem se proto, protože si tam jeden můj kamarád kdysi něco objednal a ikdyž se to tváří jako německý obchod, tak se vše posílá ze švýcarska platí se k tomu pak dph 21 proc. a cena je pak stejná nebo vyšší v ČR. Akční cena nebyla moje ale Filipa, já s Filipem chodím jen lítat, protože se známe rok jako kamarádi, v jeho krámku nemakám 
Tak ať ti to lítá, každopádně jsem rád že se tyhle stroje začínají v ČR rozšiřovat bez ohledu na zemi původu pořízení
Já mám zatím 29 letů a spokojenost, na prověření kvalit či nekvalit stroje je to ale málo.....
Tak ať ti to lítá, každopádně jsem rád že se tyhle stroje začínají v ČR rozšiřovat bez ohledu na zemi původu pořízení
Já mám zatím 29 letů a spokojenost, na prověření kvalit či nekvalit stroje je to ale málo.....
Byl jsem rozhodnut dát Pyro 650-103L motor, ale teď se trochu rozmýšlím, jestli nebude problém s ložisky v motoru. Přeci jenom má Pyro vnitřní část hřídele stejnou, tedy 6mm, a tomu i odpovídající menší ložiska. Chybějící podpora pastorku (třetí ložisko), a navíc pnutí řemenu, tak může způsobovat větší nároky na ložiska motoru. Tomu jaksi všechny menší Pyra nemohou vyhovět.
Má někdo zkušenosti s provozování Pyra 650/700 s delší hřídelí bez podpory pastorku (a navíc s řemenem)?
Alternativy motorů
Pyro 650-103L 1030KV - papírově nejsilnější, sedne si s Jive 100LV, hřídel dlouhá, akorát ty menší ložiska
X-Era 4020-2Y 1100KV Goblin Edition - nutno nechat vyměnit hřídel za delší
KDS BL4020 1100KV - slabší papírové parametry, ale vnitřní část hřídele 8mm
Scorpion HKIII-4025 1100KV 6mm V3 - papírově sedí včetně délky hřídele
QUANTUM 4120 1200KV - potřeba menšího pastorku 20T, krátká hřídel, nevím jestli jde vyměnit
Má někdo zkušenosti s provozování Pyra 650/700 s delší hřídelí bez podpory pastorku (a navíc s řemenem)?
Alternativy motorů
Pyro 650-103L 1030KV - papírově nejsilnější, sedne si s Jive 100LV, hřídel dlouhá, akorát ty menší ložiska
X-Era 4020-2Y 1100KV Goblin Edition - nutno nechat vyměnit hřídel za delší
KDS BL4020 1100KV - slabší papírové parametry, ale vnitřní část hřídele 8mm
Scorpion HKIII-4025 1100KV 6mm V3 - papírově sedí včetně délky hřídele
QUANTUM 4120 1200KV - potřeba menšího pastorku 20T, krátká hřídel, nevím jestli jde vyměnit
LA700-12S, LA630-12S, LA700-6S, Agile5.5-6S Spirit, T-Rex550V2-6S Spirit, HC3-SX, T14SG
ja bych se toho nebal. tan quantum 4120-1200 jsem lital v goblinovi 500. ten ma taky remen a nema operne lozisko. po 320 startech bylo na motoru vse OK. Do agile jsem ho nedal jen kvuli kratsi hrideli, nechtelo se mi stim laborovat, kdyz ten KDS stoji jen 3k. Nejsem zadny Hard 3D pilot a nikdy nebudu takze mi KDS vykonove staci. Pocitove mi pripada ze ma to KDS vetsi silu nez ten Quantum, ale to je spise rozdilem velikosti heliny G500<A5.5. Kazdopadne oproti Quantumu KDS motor vubec netopi. S ostatnimi co mas v seznamu zkusenosti nemam. Kamarad lita v A5.5 Align MX co mel v Trex550 a taky to je vykonove v pohode.
- rarko
- Kontaktovat uživatele:
Ja som mal takto pyro 700 v gobline. V pyre je miesto na vlepenie tretieho loziska. Vlepil som tam presne to iste lozisko ako je origos v motore. Tym rozdelis tu silu ktorou taha remen a bude to uplne v pohode. Nech sa dari. 
Vbar Control - LOGO 700 XXTREME , Logo 600SX.
Tak a už se nám pomalinku klubou další barevné variace kabinek na A5,5