mk17 nefunguje
mk17 nefunguje
Ahoj potřeboval bych pomoct. Už nějakou dobu mám doma mk17 a konečně jsem se dostal k tomu ho zkusit. Ale naskytl se problém. Když jsem chtěl motor nastartovat zjistil jsem že s vrtulí nejde otočit tak jestli někdo nemá nějakou radu, díky
Re: mk17 nefunguje
pokud s vrtuli nejde hnout vubec, pak opatrne rozebrat a vymyt naftou nebo petrolejem
pokud jen nepreleze horni uvrat, povolit kompresi a zkusit protocit s trochou nasili, pokud to nepomuze, pak sejmout valec a vymyt, protipist uvolnit poklepanim pres dreveny spalik
pokud jen nepreleze horni uvrat, povolit kompresi a zkusit protocit s trochou nasili, pokud to nepomuze, pak sejmout valec a vymyt, protipist uvolnit poklepanim pres dreveny spalik
jyrry.webnode.cz
Nejde otočit - třeba je zatuhlej píst, nebo dokonce zarezlej.
Sundej hlavu+válec a uvidíš.
Mimochodem - tys ho chtěl nahodit rovnou jen tak po dlouhý době, co někde ležel?
To je špatně, ten se musí promazat.
Sundej hlavu+válec a uvidíš.
Mimochodem - tys ho chtěl nahodit rovnou jen tak po dlouhý době, co někde ležel?
To je špatně, ten se musí promazat.
Wojto, pokud bys bydlel někde tady za rohem, třeba bych ti mohl pomoci osobní radou, takhle to půjde těžko. Dej si do profilu bydliště (stačí třeba město, nemusíš dávat plnou adresu s telefonem, seznamem cenností a dobou, kdy nejsi doma
).
Jinak jak radili už kolegové, opatrně rozebrat, vyčistit, namazat a složit znovu. Dej si pozor, až budeš vyndávat píst, označ si směr uložení, stejně tak na ojnici, abys to dal zpátky do stejné pozice. Pokud bys to obrátil a motor je běhaný, můžeš velmi výrazně zkrátit jeho život.
Jinak jak radili už kolegové, opatrně rozebrat, vyčistit, namazat a složit znovu. Dej si pozor, až budeš vyndávat píst, označ si směr uložení, stejně tak na ojnici, abys to dal zpátky do stejné pozice. Pokud bys to obrátil a motor je běhaný, můžeš velmi výrazně zkrátit jeho život.
Hitec Aurora 9X
Ahoj jsem z hlinska a rad Ti s nim poradim 
- HavelAircraft
- Kontaktovat uživatele:
Napiš si opravdu to bydliště.
Asi bych se zkusil vyhnout rozebírání toho motoru a pokud je zatuhlý tak zkusit ho napřed promazat nějakým WD nebo něčím podobným. Mohl by se rozhýbat.
Případně jen sundat zadní víko. Rozborka těmto motorům nesvědčí.
Pozor pří startování detoňáky hodně kopou.
Asi bych se zkusil vyhnout rozebírání toho motoru a pokud je zatuhlý tak zkusit ho napřed promazat nějakým WD nebo něčím podobným. Mohl by se rozhýbat.
Případně jen sundat zadní víko. Rozborka těmto motorům nesvědčí.
Pozor pří startování detoňáky hodně kopou.
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
Všem díky moc a jistě bydliště zveřejnil.
Ještě bych se chtěl zeptat jestli by někdo neměl tip (pokud to vůbec jde
) jak regulovat otáčky mk17 na dálku přes vysílačku.
-
JardaRůžička
Wojta píše:jak regulovat otáčky mk17 na dálku přes vysílačku.
Na tohle raději zapomeň. Vpašovat na něj RC karburátor by nebylo nic jednoduchého výrobně a výsledek by stejně nestál za tu námahu. Detonační motory obecně takto moc řídit nejdou, chovají se jinak než žhavíky. Kdysi jsme těmito motory poháněli z dnešního pohledu prehistorické modely typu Vipan, Citabria a další, přičemž absence ovládání plynu nikoho příliš netrápila.
Děkuju moc a motor už se točí. Píst byl špinavý tak jsem to vyčistil a už se to točí akorát se chci ještě zeptat.
Viděl jsem na Youtube [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QfCWqmqlcMk[/youtube] nějaká videa jak se motor točí při startování a točí se mnohem víc než ten můj ten ve videu udělá asi 6-7 otáček ale když roztočím mojí vrtuli tak udělá sotva 3 otáčky. Chci se zeptat jestli to může být tím že já jsem skoušel motor doma jen roztočit bez paliva (jen jestli se točí) ale ve videu tam palivo mají.
Viděl jsem na Youtube [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QfCWqmqlcMk[/youtube] nějaká videa jak se motor točí při startování a točí se mnohem víc než ten můj ten ve videu udělá asi 6-7 otáček ale když roztočím mojí vrtuli tak udělá sotva 3 otáčky. Chci se zeptat jestli to může být tím že já jsem skoušel motor doma jen roztočit bez paliva (jen jestli se točí) ale ve videu tam palivo mají.
- HavelAircraft
- Kontaktovat uživatele:
JJ je to tím že tam není palivo. jakmile tam bude palivo s olejem zlepší se to hlavně ten motor začne chytat
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
Díky všem moc a ještě poslední věc na kterou se chci zeptat je jak si namíchat palivo
Někde jsem koukal a měli napsáno 1:1:1 ether naftu a to poslední si bohužel nepamatuju tak jestli by někdo nevěděl.
Někde jsem koukal a měli napsáno 1:1:1 ether naftu a to poslední si bohužel nepamatuju tak jestli by někdo nevěděl.
-
jozefbb
- Kontaktovat uživatele:
Ether , petrolej, ricinovy olej, ale pomer je trochu iny, vsak sa to da zistit na nete. Ether zozenies v lekarni, ale len po velkej znamosti . Tusim aj r. Olej
Projdi to tady a najdeš nějaké debaty jak ohledně tohoto typu motoru, tak paliva, jeho shánění a míchání. Palivo se dá už dnes bohužel velmi těžko sehnat v běžné síti modelářských prodejen, ale na veteránských soutěžích by se to mělo dát ještě sehnat. V diskuzi na téma Déčkové palivo byl myslím kontakt na míchače, či prodejce (přesně nevím). Prásknu kolegu Veku1, který ten kontakt sem snad dával.
Jak jsi se ptal na řízení otáček, to bych vypustil. Pokud chceš motor této kubatury s RC karbecem, poohlédnul bych se buď po nějakém ASPéčku 09, nebo OS Maxu. Minimálně jsou na dnes již běžně sehnatelné palivo, chodí slušně a jsou na to případně náhradní díly. A co je hlavní, mají menší hmotnost a větší výkon, než tento (dnes už) historik.
P.S. už jsi si doplnil do profilu bydliště?
Jak jsi se ptal na řízení otáček, to bych vypustil. Pokud chceš motor této kubatury s RC karbecem, poohlédnul bych se buď po nějakém ASPéčku 09, nebo OS Maxu. Minimálně jsou na dnes již běžně sehnatelné palivo, chodí slušně a jsou na to případně náhradní díly. A co je hlavní, mají menší hmotnost a větší výkon, než tento (dnes už) historik.
P.S. už jsi si doplnil do profilu bydliště?
Hitec Aurora 9X
Woita, ptiateľu, navrhujem Ti znovu preštudovať všetky informácie, dostupné pre Teba asi iba na sieti, o prevádzke spaľovacích motorov. Ten Tvoj komentár k tomu videu bol hodne divný. Hľadaj, čítaj, a prípadne potom sa aj pýtaj tu. Veľa zdaru. Držím palce.
Jano Bubeník