DJI - F300 Phantom 2 Vision

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ananas

Re: DJI - F300 Phantom 2 Vision RC set kvadrokoptéry 5,8GHz

#46 Příspěvek od ananas »

já teda testuji hexu i v garáži pokud je špatné počasí venku ale samosebou se snažím jít ven.. ale jde to vpohodě pokud už máš ovládání coptery v ruce.. zkouším tam hexu 800mm a vpoho ale v obyváku bych to nezkoušel.. stát se může cokoliv a rozsekat TV nebo jiné vybavení obyváku bych nechtěl :-D

jo ty waipointy jo ale budeš muset mít nějaká ten datalink snad ne?
Václav Procházka

#47 Příspěvek od Václav Procházka »

který umožní i plánování trasy přes předem definované waypointy...

V ČR je povoleno létání pouze na LOS (vizuelní kontakt).
Kolega, který provozuje letecké práce koptérou, říkal že v ČR dle doplňku X L2, se nesmí podle waypointů létat.
ananas

#48 Příspěvek od ananas »

Přesně tak.. tak jak se nesmí létat s FPV o vyšším výkonu jak 25mW..
dave21

#49 Příspěvek od dave21 »

Zdravím vážení, můj druhý příspěvek na fóru a přesídlil jsem do tématu P2 Vision. Důvod je jednoduchý, po zvážení všech pro a proti a za jaký peníz, jsem se rozhodl pro P2V. Dost mě nalákala vánoční akce druhého aku, což ještě zvětšilo cenový rozdíl mezi variantou P2V a P2+Gopro+FPV. V pondělí má pták dorazit, tak se nemohu dočkat.

pepavich píše:Nové video, tentokrát po úpravě nastavení v SW v Phantomoj
https://www.youtube.com/watch?v=DENtR9wMwdg&feature=youtu.be

Proč jsem stále váhal byla stabilita videa. Znatelný rozdíl prezentuje p. Pelikán na svých stránkách zásahem do nastavení SW. Buď ho oslovím s radou, nebo kdo ví, rád si nechám poradil o co šlo. "Podezírám" Pepavich, že má k Pelikánovi blízko ;)

hanysek píše:Možná by vás zajímalo :-), teď jsem zahlídl na netu.
GIMBAL pro VISION

A koho by zajímala další varianta gimbalu pro P2V narazil jsem na toto. Pokud to dotahnou do konce, tak P2V jako produkt "vše v jednom" bude ještě blíž ve výbavě "skládačce" P2
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EdtE2FZc9_A[/youtube]
DJI Phantom 2 Vision, Aerialfreaks Cyclops gimbal, upgradovaný wifi extender RE700 z P2V+
llala

#50 Příspěvek od llala »

Na stránkách http://www.dji.com/download/phantom-2-vision-downloads/ je ke stažení nová verze 1.08 PC Assistant Software. K dispozici je rovněž nový firmware pro ptaaka.
Zoolx

#51 Příspěvek od Zoolx »

Jj, už jsem to tam obojí nahrál. Pozor! Nutné napřed nainstalovat asistenta, pak teprve cpát do stroje ten nový firmware. Jinak mohou nastat problémy...

Po Novém roce má být další, který umožní plánování waypointů (nijak nezpochybňuji, že to naráží na zdejší legislativu).

Z.
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
dave21

#52 Příspěvek od dave21 »

Mám dotaz ohledně naklánení kamery u P2V. Přijde mi lepší řešení přes páčku na spodní straně vysílače, jak je u P2. Člověk musí pouštět řízení a trefovat se na ikonku na displayi. Dokáže někdo říci, zda je to možné? Díky.
http://www.dpcav.com/xcart/DJI-Phantom-CH7-Tx-Control-Lever.html
DJI Phantom 2 Vision, Aerialfreaks Cyclops gimbal, upgradovaný wifi extender RE700 z P2V+
pepavich

#53 Příspěvek od pepavich »

dave21 píše:Znatelný rozdíl prezentuje p. Pelikán na svých stránkách zásahem do nastavení SW. Buď ho oslovím s radou, nebo kdo ví, rád si nechám poradil o co šlo. "Podezírám" Pepavich, že má k Pelikánovi blízko ;)

Pokud potřebujete poradit, obraťte se na technickou podporu DJI.CZ v sekci kontakt :D
llala

#54 Příspěvek od llala »

dave21 píše:Mám dotaz ohledně naklánení kamery u P2V. Přijde mi lepší řešení přes páčku na spodní straně vysílače, jak je u P2. Člověk musí pouštět řízení a trefovat se na ikonku na displayi. Dokáže někdo říci, zda je to možné? Díky.
http://www.dpcav.com/xcart/DJI-Phantom-CH7-Tx-Control-Lever.html

Pokud to půjde, tak bych do této úpravy šel také. Ovládání přes mobil mi zatím příliš nevyhovuje.
Zoolx

#55 Příspěvek od Zoolx »

Ovládání přes mobil má své kouzlo ve chvíli, kdy je pilot starající se o let a 2.pilot - kameraman, který drží mobil/tablet a stará se o natáčení, naklánění kamery, otáčení stroje kolem vlastní osy, atd.

Při otáčení stroje je však dobré, aby pilot letěl v režimu Ioc, jinak bude zmatený jako včela :-)

Nehledě na fakt, že 2.pilot - kameraman může přepínat režimy kamery, fotit, atd.. Je s tím docela zábava.

K předělání ovladače tak, jak je to u Phantoma F300 v.1.1, kde je ovladač pro tilt na spodní straně ovladače jsem docela skeptický... Navíc mi toto ovládání nevyhovuje a lepší si ovladač předělat tak, že je ovládání tiltu někde na vrchní straně ovladače.

Z.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Dejfak »

A jak funguje přenos videa?
Jaký to má dosah a musí se s vysílačem mířit na coptéru?
Je tam něco jako panelovka?
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
gardenroute

#57 Příspěvek od gardenroute »

dave21 píše:...Proč jsem stále váhal byla stabilita videa. Znatelný rozdíl prezentuje p. Pelikán na svých stránkách zásahem do nastavení SW. Buď ho oslovím s radou, nebo kdo ví, rád si nechám poradil o co šlo. "Podezírám" Pepavich, že má k Pelikánovi blízko ;)...
Stabilita videa ? A jaká ?
P. Vision žádnou stabilizaci videa nemá (i když to píší ve vlastnostech), pouze 1osý tilt (náklon) integrované kamery, ta jedna osa má nějakou stabilizaci jako na gimbalu ? Při předváděčkách předprodukčních modelů tam nic takového nebylo, je to skutečně funkční ?
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Zoolx

#58 Příspěvek od Zoolx »

Stabilizace videa = nula. To servo je pomalé. Rozhodně se to nedá srovnat s klasickým gimbalem.

Vision není špatný pro svou kompaktnost, pro toho, kdo bude snímkovat, popř. nebude řešit (smíří se) s rozechvěním videa, atd. je dobrou volbou. Ale opravdu nečekat stabilizaci...

Představu si udělat zde:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SnDIQuPipTA[/youtube]

Z.
gardenroute

#59 Příspěvek od gardenroute »

No právě Zdenku, mě to připadá jako matení lidí, což je jak je vidět úspěšné.
Vím že Vision žádnou stabilizaci nemá, co není na bázi brushless motorů moc negunguje. Vision měl od začátku úplně jiný fokus než klasický Phantom, takže také nechápu, že někdo napíše, že se dlouho rozhodoval mezi P1 (P2) a Vision, protože to oslovuje zcela jiný okruh lidí. Vision je určen úplně na něco jiného než P1 (P2), tak je potřeba to dobře promyslet, a později nebýt zklamán a nepřemýšlet nad nějakým poloprofi dovybavením.
Je to jednoznačně spotřební záležitost (ačkoliv to může být někomu prospěšné na něco konkrétního, nebudu chodit daleko, viď?), je to vidět i z jeho technologického zázemí, jako je WiFi, mobilní telefony, otočené frekvence pro ovládání a videopřenos, nedá se s tím létat moc daleko, komplikované rozšiřování.
Takže stabilizace žádná, a kdo nějakou chce, měl by jít raději do klasického Phantoma 1 nebo 2 (lepší energ. systém a lépe osaz. motherboard), tam není problém osadit nějaký BL gimbal pro opravdovou stabilizaci.

Ovečky parádní (jen škoda, že nejsou černé), měl by jsi to poslat Trappymu z Team Black Sheep, ačkoliv má nyní asi jiné starosti... :( A jinak docela odvaha létat u toho vysílače :)
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
dave21

#60 Příspěvek od dave21 »

gardenroute píše:Stabilita videa ? A jaká ?
P. Vision žádnou stabilizaci videa nemá (i když to píší ve vlastnostech), pouze 1osý tilt (náklon) integrované kamery, ta jedna osa má nějakou stabilizaci jako na gimbalu ? Při předváděčkách předprodukčních modelů tam nic takového nebylo, je to skutečně funkční ?

gardenroute píše:No právě Zdenku, mě to připadá jako matení lidí, což je jak je vidět úspěšné.
Vím že Vision žádnou stabilizaci nemá, co není na bázi brushless motorů moc negunguje. Vision měl od začátku úplně jiný fokus než klasický Phantom, takže také nechápu, že někdo napíše, že se dlouho rozhodoval mezi P1 (P2) a Vision, protože to oslovuje zcela jiný okruh lidí. Vision je určen úplně na něco jiného než P1 (P2), tak je potřeba to dobře promyslet, a později nebýt zklamán a nepřemýšlet nad nějakým poloprofi dovybavením.
Je to jednoznačně spotřební záležitost (ačkoliv to může být někomu prospěšné na něco konkrétního, nebudu chodit daleko, viď?), je to vidět i z jeho technologického zázemí, jako je WiFi, mobilní telefony, otočené frekvence pro ovládání a videopřenos, nedá se s tím létat moc daleko, komplikované rozšiřování.
Takže stabilizace žádná, a kdo nějakou chce, měl by jít raději do klasického Phantoma 1 nebo 2 (lepší energ. systém a lépe osaz. motherboard), tam není problém osadit nějaký BL gimbal pro opravdovou stabilizaci.

Hoši, asi jste špatně interpretovali můj příspěvek. Vím, že P2V žádnou stabilizaci nemá a pro kvalitní stabilizaci je použitelný pouze P2 s gimbal. Měl jsem na mysli, že jsem se rozhodl pro P2V kvůli ceně (P2 s gopro a fpv vyjde ca na 40 tis, kdežto P2V 27), kdy navíc akce s baterkou udělala dalších 3,5 tis rozdíl. A rozhodl jsem se hlavně kvůli tomu, že jsem začátečník a P2 s gimbalem může být pro mě zajímavý třeba za rok a dobře vím, že jsem se zbavil mít možnost stabilizovaná videa. Znouzectonst alespoň mě zaujal příspěvek p. Pelikána na jeho stránkách s dvěma videama, kde po ladění sw ptáka je znát jakýsi rozdíl oproti továrnímu nastavení. Tuším, že se jedná o nastavení reakcí ptáka na řízení. Posuďte sami. První je hodně roztřesené, druhé lze považovat za přijatelnější.
http://www.dji.cz/presentation/phantom-2-vision/zabery

@llala
Jestli něco zjistím dám vědět. Pták přijde zítra, tak se na něj těším, a kdyžtak se na to poptám p. Pelikána.

@Zoolx
Uvidím, jak je to v praxi, ptáka ještě nemám. Můj dotaz byl myšlen, zda to jde jako souběžná alternativa, kdy tilt na mobilu by zůstal také funkční. Ale myslím, že to nepůjde jinak by to tam nechali.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“