RC souprava

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
spit2

RC souprava

#1 Příspěvek od spit2 »

Ahoj potřebuju poradit, do teď jsem měl vysílač HITEC FOCUS 4 a chci už koupit nový mám spadeno na Graupnera mx 16 se syntézou myslíte že je to dobrá volba?
kren
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od kren »

Také uz po nem delsi dobu koukam.Myslím že je to dobré rádio.(podle toho co jsem kde cetl)
zbek
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od zbek »

Není špatný kámoš ho má :) I když dneska bych volil spíš DX7
zbek

aircombat
spitfire2
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od spitfire2 »

Koukam že tu někdo pořídil hodně podobnej nick jako mam já :? no nevadí :lol:
Vzduch je naše moře!!!
spit2

#5 Příspěvek od spit2 »

zbek:nad dx7 jsem taky uvažoval je to na 2,4 no ale je o neco prece jen drazsi nez ta mx 16. myslim že je nekde kolem 12 000,-
spit2

#6 Příspěvek od spit2 »

spitfire2: za ten skoro stejnej nick se omlovám ale mě jako zastánce spitfira nic jinýho nenapadlo
DAF
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od DAF »

Ahoy, MX 16s mám asi rok. Zatím spokojenost. Za ty prachy toho umí dost. Osmička za osmičku jde. Kromě přijímače 16SCAN používám i "staré" Hitec a bez problémů. Za sebe mohu doporučit. Jediná věc, nepůjde jednoduše propojit s Hitecem jako učitel x žák (už se tu párkrát řešilo).
Hitec Aurora 9X
spit2

#8 Příspěvek od spit2 »

DAF: to propojení učitel žák mě moc netíží to jsem ani nikdy nezkoušel a myslim že ani nebudu a ty přijímače to jde normalně vysílač propojit s přijímačem ve kterym bude krystal? když to má tu syntézu třeba jako rex od jetiho
Honza

#9 Příspěvek od Honza »

Abys měl o čem přemýšlet - DX7:
http://www.heliservis.eu/shop/484/kateg ... 00/28|29|/
http://www.hobbyrcshop.cz/elektronika.k.aspx
Projdi obě diskuze, software DX7 na některé věci nestačí.

Ještě zkus k normálním rádiím přidat Multiplex Cockpit SX.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od DAF »

to spit2: začínal jsem s Laserem 4 na k. 69. Kupoval jsem normálně Hitec přijímače a k nim běžné krystaly. Na rádiu MX 16 si při programování modelu zadáš všechny možné informace (výchylky, přiřazení kanálů atd.) a zároveň máš možnost si tam zvolit kanál. To všechno se ti uloží. Můžeš tedy mít jedno éro s přijímače na k. 65, druhý s k. 67 atd. Jen vyvoláš model a nastavení se aktivuje samo. Já mám přijímače HFS 4MI (5k.) HFS 5MG, RS 5FM (Pelikán) - krystalové, a Graupnrův R16 SCAN. Hitecy samozřejmě v PPM. MX16 má možnost ještě PCM a SPCM, ale to jsem zatím nezkoušel (nemám přijímače).
Syntézový přijímač má výhodu, že když zjistíš na letišti stejný kanál, rychle přeladíš a můžeš v klidu poletovat (pokud ho nemáš zahrabaný někde dole v éru 8) ).
Jinak byla tu řeč i o 2,4GHz, v RC Revue č. 1/08 je velký článek na toto téma (výměnné VF moduly do stávajících rádií).
Hitec Aurora 9X
kren
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od kren »

zbek píše:Není špatný kámoš ho má :) I když dneska bych volil spíš DX7

Ja sem přemyšlel a není to zas tak jednoduche přejit na 2,4
za prvý přijímač je dost drahej(jasny do nakyho velkyho letadla vyjdou prijimace na stejno ale do nejaky poletuchy kupovat prijimac za 2000? :? )
za druhy: kdyz si vezmu ze mam ted 5 kvalitních přijímaču a predstavim si, ze by me byli na prd a moh sem je tak akorat prodat je hrozna predstava.Nevim nevim no ale ja si asi jeste s 2,4 pockám nez to bude více rozsirene, nehlede na to ze bych chtel alespon 8 kanál když už budu kupovat nový radio.
georg
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od georg »

kren píše:
zbek píše:Není špatný kámoš ho má :) I když dneska bych volil spíš DX7

Ja sem přemyšlel a není to zas tak jednoduche přejit na 2,4
za prvý přijímač je dost drahej(jasny do nakyho velkyho letadla vyjdou prijimace na stejno ale do nejaky poletuchy kupovat prijimac za 2000? :? )
za druhy: kdyz si vezmu ze mam ted 5 kvalitních přijímaču a predstavim si, ze by me byli na prd a moh sem je tak akorat prodat je hrozna predstava.Nevim nevim no ale ja si asi jeste s 2,4 pockám nez to bude více rozsirene, nehlede na to ze bych chtel alespon 8 kanál když už budu kupovat nový radio.

Hele já to počítal a u mě by to vyšlo jen za 6 přijímače ted mám, takže na 2.4 Ghz by to bylo za 9000 a to jsou jen přijímače, pak ještě vysílač. Zatim je to strašně moc peněz, který jako student nemám.
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
arda1
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od arda1 »

V tomhle mám výhodu -mám FF9 a Eclipsu-obě mají výměnné VF moduly a ještě k tomu na 2,4G(spectrum i jiní výrobci) shodné. Takže pokud si koupím 2.4G tak mi prostě stávající vybavení zůstane(35MHz) a přehodit VF modul je otázka pár sec.A DX7 je v otázce HW i SW s FF9 neměřitelná. :cry:
georg
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od georg »

To já taky mám 2 vysílačky, ale ta jedna začíná odcházet to tak vypadá, musim se jí pokusit nějak otestovat, popřípadně nechat opravit nebo i sám já.
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
spit2

#15 Příspěvek od spit2 »

A budou k vysilači mx 16s fungovat přijímače od jetiho? mam rexe 7 kanal a 4 kanal
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“