olda píše:Toro + axi 2212/20 nebo brutal mega 16/15/7 + Gr. 8/6 a 3s-li-pol. Chce to dodatečně vyztužit. Oboje létám. Jinak objednat jde i bez povrchovky.
To dobré vědět. Ten jejich potisk je hezkej, ale přecejen ho má každý druhý (snad se nedotknu dobrých duší co mi tu radí )
Jinak Toro vypadá na jednoznačného favorita.
Čím bych to Toro měl vyztužit? Mám dojem že ty skelný pásky na EPP moc nedržej. Zkoušel jsem omotat Flopa Pattexovou páskou, ale ta na něm nedrží. Ty modelářský co maj třeba u Pecky držej?
"Never argue with an idiot - he'll drag you down to his level and beat you with experience!"
Dej ze spodu a vrchu uhlíkovou tyčku průměr tak 1,5mm. Zařízni skalpelem drážku, zatlač uhlíkovou tyčku pod uroveň křídla a přelej řídkým vteříňákem. Já to mám na kombatu Mustang a stačí to.
Tyčku ne, dělával jsem, dej pásnici 3x0,5 mm do křídel s přesahem přes střed, pak cca 2 kousky v oblasti motorového lože a do elevonů. Mám konfiguraci viz dole + 3s li-pol 1250 kokam, x-reg 25, serva HS 81, musí bý min GWS naro pro, s menším tahem už na plný kotel nestíhají kroutit elevony a schulze alpha 5. Vše se vlezlo do dír, na serva jsem si nenechal díry dělat, udělal jsem si sám trochu dál od středu křídla. S axi 2212/20 a této konfiguraci je to téměř vyvážené. Nové sklolam lože a v rozích jsem šikmo ke středu křídla napíchal 4 uhlíky o prům. 2mm cca 5 cm dlouhé. Letová váha 400g a stat odběr z hiboxu 16,8 A. Všechny uhlíky jsem prolil řídkým a extrařídkým vteřiňákem cca 3-4 x poctivě. S tou megou a vyztužením smrkovými nosníky to mělo 550 g a už to nestíhalo na plnej ani vyztužený, chytlo to kompletní flutter celýho aera při vodorovným letu na plnej. Odběr přes 20A, ale zážitek. Můžu poslat fota vyztužení zhlíkem, není totiž téměř v potisku vidět.
Toro 900 + 3s + stříďáček z číny a máš z toho raketu
to olda: mohl by jsi poustnout fotku vyztužení ? Mám v Toru pouze uhlíkovou tyčku z vrchní části křídla, pro 2s nebyl problém, ale pro 3s už to nestačí. Rád bych načerpal inspiraci a z tvého popisu, byť precizního, mi není vše jasné. dík
mám toro 900 motor Emax CF2822 a vrtuli 9x4,5 reglPULSO 22+ 3Slipol 1350mAh 2x HS-81 lítá to jako prase, při otáčení si člověk musí dát bacha když to peru na plnej , fo je fik fik a klídně sou kuličky jediné moje vystužení je izolepa +slekné vlákno podmazaná chemopremem (samotná páska nedrží) a nemám problém
Právě že já můžu dělat fik fik a nic se neděje To vyztužení téměř nic váhově nepřidalo a mám 100% ní jistotu. Dříve s tou megou jsem tam měl trubky, smrkový nosníky a táhla elevonů uchycená téměř uprostřed elevonu. Na plnej ve vodorovném letu jsem s GWS naro pro dal výchylku a nic se nedělo, to byl mazec, servo nestíhalo. Jinak doporučuju s vrtulí graupn. 8/6 se držet na 3s li-pol otáček kolem 1200/V. Výborná kombinace
Nezapomínejte že měl nebo má jen větroně pokud tak nadupe to Toro tak to nejspíš někde rostřelí. Někdo nepotřebuje pro polítání mít 2x větší tah než je hmotnost éra. Tak by měl asi začít s rozumem ať to nemá jen na ten první let
Arrow 3D 350W Dualsky (3D akrobat)
Fokker DR.I 200W Bidamotor (polomaketa Great Planes)
Elektrovětroň 2200mm 450W Dualsky
http://galerie.rcserver.cz/index.php
zacinal jsem s Toro 300 (speed 300 a prevodovka) ted mam Toro 900 s AXI. Oboji je super a opravdu je lepsi zacit s dvouclankem.
Ale myslim ze at koupis cokoliv, asi budes spokojen, litat bude vse.
Toro 300, Toro 900, Twist (od Velkomu)Twin Star II, Cesna 177, EasyCopter,Hornet II, T-Rex 450S
Arab píše:Nezapomínejte že měl nebo má jen větroně pokud tak nadupe to Toro tak to nejspíš někde rostřelí. Někdo nepotřebuje pro polítání mít 2x větší tah než je hmotnost éra. Tak by měl asi začít s rozumem ať to nemá jen na ten první let
Hmm, doporučení je to asi rozumný, ale obávám se že už to asi nestihnu. v 350g Flopovi mám číňana a vrtuli s tahem okolo 500 g První let jsem přerazil trup, ale teď už je to OK.
A vee vejšce je to rychlejc než z gumicuku Ale je fakt že ten motor používám jenom když chci nastoupat (kolmo nahuru ) Moc se mi líbí ten kontrast když vypnu/zapnu motor.
"Never argue with an idiot - he'll drag you down to his level and beat you with experience!"
Streader píše:Čím bych to Toro měl vyztužit? Mám dojem že ty skelný pásky na EPP moc nedržej. Zkoušel jsem omotat Flopa Pattexovou páskou, ale ta na něm nedrží. Ty modelářský co maj třeba u Pecky držej?
Skelná páska drží, ale musí se přižehlit a nejlíp ještě podstříknout lepidlem ve spray 3M.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
kroxigor píše:Skelná páska drží, ale musí se přižehlit a nejlíp ještě podstříknout lepidlem ve spray 3M.
Super, díky za info.
Jde to přižehlit i normální žehličkou? Nechce se mi jenom kvůli tomu kupovat modelářskou. Pokud to jde, tak na kolik teček? Je to přecejen EPP, nerad bych aby se to rozteklo.
Streader píše:Super, díky za info. Jde to přižehlit i normální žehličkou? Nechce se mi jenom kvůli tomu kupovat modelářskou. Pokud to jde, tak na kolik teček? Je to přecejen EPP, nerad bych aby se to rozteklo.
Ano jde. Já to s ní taky zažehluju. Teplotu nastavuju na Nylon/Silon a kousek chce to vyzkoušet na nějakém odřezku. Na teplotu hedvábí/silk je to už zažehlený tak, že při pokusu o odtržení pásky po schladnutí to drží tak že to vytrhává i kuličky z EPP
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Tak, panove Na zaklade rad zde na foru jsem si koupil toro 900, takze vam tady vyjadrim svoje nadseni. Vybavu jsem si objednal z hobbycity, konkretne toto:
Motor si bere na zemi 12A a toci 10000. Letove casy pri praseni 15 minut, pri prumernem poletovani kolem 30 a kdyz jsem ho v noci tahal kousek nad zemi na min nez pul plynu, vydrzelo to 45 minut. Jinak jsme s kamosem stopovali, ze po a 10 sec na plny plyn kolmo vzhuru jsem plachtil 1:45. Dopplerem jsem nameril padovku kolem 25 km/h, vodorovny let 70 km/h, maximalka na plnej knedlik a jeste potlaceno cca 95 km/h. Vitr vuuubec nevadi, jenom pristani do ruky je v nem ponekud divocejsi. Hned pri stavbe jsem ho vyztuzil uhlikovyma tyckama + pasnicema do elevonu (v 60 km/h bez problemu zvladne obrat o polomeru 5 metru) a zabudoval 8 LEDek. Sakumprdum letovka 380g, v noci 400g (extra baterka pro LEDky) Zamiloval jsem se Vsem vrele doporucuji!