Jirka_KT build-up thread - SIG Aqua-star hydroplan

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Jirka_KT build-up thread - SIG Aqua-star hydroplan

#16 Příspěvek od jyrry »

Jirka_KT píše:.... Na výškovku a směrovku mám serva 9g. ....

píšeš GO-09, tedy to samé jako HXT900... Tak ta samá dej na i křidélka, budou naprosto dostačovat (měl jsem to tak v 1310mm dvoumotoráku 1800g několik roků, vím o čem píšu).
jyrry.webnode.cz
Jirka_KT

#17 Příspěvek od Jirka_KT »

Ty jo, teď marně pátram kde jsem vzal ten údaj 3,5g, asi už jsem toho četl moc. Sorry za ten zmatek ;-)
JMalik

#18 Příspěvek od JMalik »

Jirka_KT píše:Obou, teď jsem zjistil, že jsou skoro oboje stejný, jen jinak barevný. Takze mam 1,5 kg tah na každý křidýlko zvlášť a na VOP a SOP taky. Jen jsou jedny modrý a druhý bílý. ( ...se mi ty z dnešního nákupu zdály menší - asi optickej klam a nezkušenost začátečníka ;-)
Tak jak? Posilovat serva, nebo neposilovat ??

Motor a vrtuli a baterky -> měl jsem temnou předtuchu, tak to radši posílim.

1,5kg tahu těch serv stačí na VOP, SOP i křidélka. Nech to tak, jak jsi to koupil, namontuj je.
Zkus vyměnit ten motor ( kv někde kolem 1500).

Edit:
Ještě jsem přehlédl ty baterky: tříčlánek, tříčlánek to chce!!! Na dvoučlánek tam ten rozměr vrtule nedostaneš vůbec, nebo bude kv motoru nesmyslně vysoko.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Jirka_KT

#19 Příspěvek od Jirka_KT »

Uff, tak aspoň něco mam dobře :-D (myslim ty serva)
Baterky a motor teda vyměnim, to půjde :wink:
JMalik

#20 Příspěvek od JMalik »

Až to postavíte, zalétejte to normálně někde na trávě. Jde to krásně hodit z ruky, přistane to do trávy. Start z vody je o něco horší a chce to mít už nějak zalétané letadlo a hlavně dostatečný výkon motoru, jinak to bude jezdit dokola jako lodička. To jsme tady absolvovali s kamarádem v létě. Ze sněhu to startuje super.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
JosefSvejk

#21 Příspěvek od JosefSvejk »

Mohl bych se zeptat, proč má tohle vlákno tak divný název? :?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Jirka_KT

#22 Příspěvek od Jirka_KT »

Tak to vim přesně, Švejku :-D
Mezi další moje koníčky patří rekreační ježdění off-road. A na fórech k autům se vlákna s tématem stavby a přestaveb aut takhle nazývají.

- vysvětlivky část po části:
Jirka_KT - Jirka a jsem z Klatov
build-up thread - to protože věta "jak jsem stavěl já, krok za krokem" je moc dlouhá
a zakončený je to názvem projektu - na off-roadu by to končilo třeba "Jeep Cherokee XJ"

..a pokud název neuráží a naopak upoutá, tak je to plní účel dobře, ne? :-)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TmJXxlYlsyg[/youtube]
JosefSvejk

#23 Příspěvek od JosefSvejk »

Mně to nevadí, jenom jsem to chtěl vědět :wink: . Viděl jsem ten název aspoň desetkrát a právěže mě vůbec nezaujal. Až teď jsem si "projížděl" poslední příspěvky při kafi a bral jsem i ty původně nezajímavé. A kdybych ho chtěl najít někdy v budoucnu, tak ho naprosto jistě nenajdu (protože si na žádné z těch (pro mě) sprostých slov nevzpomenu) :D :roll: .
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od jyrry »

Náhodou to je dobrý název, mnohem víc je vidět na první pohled než některé názvy vlákna typu "pomooc, nejede to" :-)
jyrry.webnode.cz
akulacz

#25 Příspěvek od akulacz »

No výměnu to bude chtít určitě, pokud by to mělo být opět ze sortimentu pelikána tak asi C2830/09 a k tomu 3S1300 a vyzkoušet třeba i s vrtulí s menším stoupáním 7x4SF 7x5E
Pokud by byl výběr širší tak velikost by byla OK jen "kv" pro 3s 1300-1500 a pro 2S 1800-2000
corsair
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od corsair »

Místo teoretizování jak to vybavit, jaký motor a vrtuli atd. bych kouknul na RCalbum kde ten model je včetně let.videa a stavby a popsaného vybavení a hned bude jasné že s 7x6 - 3S 2200 a KV 1350 to lítá v pohodě a taky bude jasné ,že např. odstřikové lišty na předku trupu by se při lítaní na vodě hodily.
JMalik

#27 Příspěvek od JMalik »

corsair píše:..... bych kouknul na RCalbum kde ten model je včetně let.videa a stavby a popsaného vybavení a hned bude jasné že s 7x6 - 3S 2200 a KV 1350 to lítá v pohodě.............

To je jenom o tom co si kdo představuje pod pojmem " lítá to v pohodě". Já jsem s tím lítal cca s tou motorizací z RCalbum letos v létě. Lítá to v pohodě, z vody to startuje blbě. :wink:
( Navíc nevidím jediný důvod tam dát kombinaci motoru a vrtule, která je evidentně špatně. Kdyby to měl už hotové, osazené..., tak pochopím to nějak kompromisně řešit. Tady to jde ale vyřešit úplně jednoduše, protože prodejce mu to vymění. Dá tam motor s kv kolem 1500. Takže názor typu: "Já jsem to blbě osadil, stejně mi to lítá, udělej to taky tak..." nějak nechápu.)
Naposledy upravil(a) JMalik dne ned 22.12.2013 10:21, celkem upraveno 1 x.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od jyrry »

hm... a sakra....
jyrry.webnode.cz
Jirka_KT

#29 Příspěvek od Jirka_KT »

..ještě než budu tu stavebnici moct pod stromečkem vybalit a začít stavět, tak koukám na videa na youtube - lítá jim to tam hezky, ale řekl bych, źe jim to blbě plave. Na nízký otáčky to jde předek nějak moc pod hladinu a někdy je to napínavý než se to dostane do skluzu po hladině. Ty "blatníky na vodu" [Spray chines] jsou silně doporučený. Líbilo se mi řešení jednoho poláka, kterej má ty plováky přilepený na bokách trupu, takže to zároveň plní i funkci to blatníku. To bude pak předmětem pokusů :)

ImageUploadedByTapatalk1387704877.774607.jpg
ImageUploadedByTapatalk1387704892.497748.jpg
ImageUploadedByTapatalk1387704901.601384.jpg

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Tbe2sbp56wM[/youtube]
FilipV
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od FilipV »

Jen se vrátím k tvému začátku, 5,6, 10 tisíc, to není v tomto koníčku žádná míra :lol:
Raději to nikdy nepočítám a nechci to vědět, nejsem si jistej, že by to moje pumpa vydržela :mrgreen:
Levnej kůň to opravdu není...
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“