DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
off
Kontaktovat uživatele:

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

#1231 Příspěvek od off »

salamander píše:Dá sa to odsledovať aj pri lete , ak je čas letu podozrivo krátky .

Já se to snažím kontrolovat preventivně při každém letu - mám pípák umístěný zboku tak, abych na něj viděl, a před přistáním si zavisím před nosem a počkám, až proběhnou všechny tři články. Přece jen je to sranda skoro za 50.000, tak se snažím co nejdřív eliminovat co nejvíc potenciálních problémů.
Silenoz

#1232 Příspěvek od Silenoz »

off píše:Pípák pípá tak dlouho, dokud trvá "pípací" stav, tj. napětí je pod nastavenou úrovní na jakémkoliv z článků. Zpravidla to funguje tak, že to začne pípat při zvýšeném odběru, tj. při stoupání. Jakmile ubereš plyn a nebo dokonce přistaneš a vypneš motory, obvykle poklesne odběr, stoupne napětí a pípat to přestane. Nicméně výjimečně ne a pak to pípá, dokud to neodpojíš od baterky.
Na 200 m to uslyšíš ze vzduchu úplně v pohodě, pokud nelítáš zrovna někde ve fabrice nebo na koncertě. Pípá to fakt silně a na "jedovaté" frekvenci.

Toho jsem se zrovna bal. ze to pipa PORAD do odpojeni baterie....takze spunty do usi nez to odpojim?
salamander

#1233 Příspěvek od salamander »

Keď to začne pípať tak uberáš plyn a prestane, stejne pôjdeš na sadnutie, pri klesaní to stejne nevreští .. Je to dosť nepríjemné a ďaleko to počuť , ale , ak bude šepotať tak je k ničomu .
gardenroute

Phantom 2

#1234 Příspěvek od gardenroute »

Tak tady máme první obrázek Phantoma 2 od prvního šťastného majitele :

Phantom 2 vnitrek
Phantom 2 vnitrek
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Václav Procházka

Re: Phantom 2

#1235 Příspěvek od Václav Procházka »

gardenroute píše:Tak tady máme první obrázek Phantoma 2 od prvního šťastného majitele :

Phantom 2 interior.jpg

Super gratulace ! Kde máš tu velkou baterku ? :D
gardenroute

Re: Phantom 2

#1236 Příspěvek od gardenroute »

Václav Procházka píše:Super gratulace ! Kde máš tu velkou baterku ? :D
Spatne pochopeno, to neni moje, ale jednoho kolegy z RCgroup...Ale vypada to, ze je tam CANbus konektor :)
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
tomi79rv

#1237 Příspěvek od tomi79rv »

už aj na DJI stránkach sa dá pozrieť Phantom 2
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
pepavich

#1238 Příspěvek od pepavich »

Phantom 2 s H3-2D již v nabídce PelikanDaniel http://pelikandaniel.com/?sec=product&id=72735
off
Kontaktovat uživatele:

#1239 Příspěvek od off »

off píše:Se setovkami P1 lítám v podstatě stejně :-( 6 min. budík, cca 6:30 to začlo blikat ve stoupání, ale v horizontu přestalo, 7:00 jsem přistával, to už to blikalo víceméně furt. Limit blikání mám defaultní.

Tak mi dneska přišly originály P2V vrtule, samozřejmě jsem neodolal, vystál frontu na poště, hned jsem je tam dal a mazal do vzduchu.

Lítání normální, žádná divočina, ale asi jako při natáčení - sem a tam bez drasticky prudkých manévrů.

Jen pro osvěžení konfigurace - P1 (novější verze s motory s pravým/levým závitem), baterka originál Phantom P1, Zenmuse gimbal + GP3 Black Ed. + downlink Telink - vše zapnuté, vzletová váha cca 1040 g. Signalizace napětí - 1. stupeň default nastavení, 2. stupeň 10,2 V, pípák 10,5 V resp. 3,5V/článek.

Čas do rozblikání - 8 minut 50 vteřin, přistání v 10. minutě aniž by si pípnul, ale už vytrvale blikal.

Tj. P2 vrtule přinesly posun ze 7 minut reálného času na 10. To mi přijde slušné - vypadá to na nějakých 30% letového času navíc.

Ve čtvrtek ještě dostanu k vyzkoušení neorig. kopie P2 vrtulí, tak to poměřím ještě jednou všechno a opakovaně.
Naposledy upravil(a) off dne stř 18.12.2013 9:47, celkem upraveno 2 x.
Marek_Km

#1240 Příspěvek od Marek_Km »

Nenapsals, co máš za motory? T-motory? Nebo jak jsi na P1 namašlil vrtule z P2?
off
Kontaktovat uživatele:

#1241 Příspěvek od off »

Marek_Km píše:Nenapsals, co máš za motory? T-motory? Nebo jak jsi na P1 namašlil vrtule z P2?

Aha sorry, mám P1, ale z té novější série, co už má na motorech pravý/levý závit (tj. stejné motory, jako má P2).
salamander

#1242 Příspěvek od salamander »

A váha stroja ?
off
Kontaktovat uživatele:

#1243 Příspěvek od off »

salamander píše:A váha stroja ?

1040 g
zdenasu

#1244 Příspěvek od zdenasu »

ahoj, včera jsem jako nový uživatel dal na vaše rady a mám DJI F300... Létám jinak heli i letadla. První lety byly s páčkami od sebe - off/gps, na mě je to až moc hodný, nastavení pravděpodobně na natáčení videjka. Nainstaloval jsem program dji nazam assistant, provedl registraci na dji a odpoledne bych chtěl zvýšít výchylky stroje, to ještě nevím jak, pročetl jsem postupně stránky zpět, ale asi příspěvek na toto téma jsem asi přehlédl.
Večer jsem zkoušel i za tmy noční lety, viditelnost je velmi dobrá. Zatím jsem nezkoušel přepnout atti, nebo cl/hl.... Přesto se mě stala (mou vinou ) jedna kuriozita. Mám možnost létat před domem za silnicí nad polem, nebo o 25 m. dál na hřišti. Cca 4 start jsem provedl před domem 2,5 m od auta (nad autem dráty VN)...Start do 1,5 metrů výšky přešel jsem na druhý konec silnice a létal nad polem, přistání jsem chtěl provést na hřišti pěkně v trávě, tak že půjdu za břízy na hřiště, dojdu tam, model pěkně se mnou a tu mě napadlo vyzkoušet fail safe a "neuvědomil" jsem si , že jsem nestartoval na hřišti. Cca ve 20 m výšce jsem cvakl přepínač, model se zastavil a začal pomalu putovat přes břízy zpět k domu a v tu chvíli mě blesko hlavou ...tydýt a začal se potit. Myslel jsem, že když dám páčku zpět budu ovládat za určitou chvíli model, ale bohužel. Model se zastavil kousek od drátů :( ...a já jen kontroloval zdali nejede nějaké auto, za chvíli přistál u auta. Fuj ...dobře to dopadlo.
Ještě pořídím kamerku GP mě nevyhovuje pro další mé účely (jinak je super) a rozhodl jsem se pro mobius od revotechu
http://www.revotech.cz/produkt/kamera-mobius-actioncam/
Pokud máte prosím někde po ruce nastavení hodnot výchylek pro kamerování/sport předem děkuji, škoda, že toto není jako u Bladeho 350 qx přímo naprogramováno na přepínač. Nebo jako u letadla dvojí výchylky. U startů začne blikat zelená a někdy ...odhaduji po 30 sec. nejdou nastartovat motory, vím , že se zahřívá elektronika, jak dlouho v průměru to bývá ? Zkusil jsem i vypnout a znovu zapnout li po a aktivní byly do 15-20 sec.
A ještě jedna věc kombinace tl, třeba při natáčení videa ? Pravé tlačítko středová poloha atti a zároveň levé tlačítko cl nebo hl ? Myslím si , že ano...Obě tlačítka se zapínají při letu a při vypnutí také za letu je tam nějaká časová odezva ? Díky za odpověď...Z.
...polepším se, beru toho už jen půlku :):):)

www.vzduchoplavci.rajce.idnes.cz
dave21

#1245 Příspěvek od dave21 »

Zdravím vespolek. Jsem tu úplně nový a rád bych si pořídil kopteru, jen tak pro zábavu a "domácí" videa. Po přečtení problematiky jsem se rozhodl pro Phantom 2 vč H3-2D gimbal, který uvedli tento týden. Po rozhovoru s dodavatelem panem D.P., nemám jasno kolem FPV, které není součístí a je nutné ho dodělat. Představoval jsem si jednoduché řešení alá P2Vision. Tj. dokoupit držák na mobil, wifi opakovač a vysílač FPV od DJI AVL58. Bylo mě však řečeno, že to není možné, kvůli interferenci 2,4 GHz a musí se řešit jakýmkoliv alternativním FPV (po rozhovoru mi dochází, že AVL je přeci jede na 5,8 GHZ, tak kde je problém?). Údajně AVL58 je i dost velká a musela by být venku (jak je řešeno u P2Vision?).

Prosím zdejší nadšence, aby mi potvrdili, že varianta alá P2Vision není možná. Chci prakticky tutéž sestavu, ale místo origo kamery chci vyspělejší gimbal s GoPro. Aby bylo možné naklánět kameru, sledovat fpv mobilem s aplikací na držáku atd.

Pokud máte zkušenosti a doporučení rád si nechám poradit postup a sestavu. Díky

PS: Možná je vhodné založit nové téma P2, ale jako nový si ho nedovolím založit.
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“