Zašpinenie paliva z tlakovania nádrže výfukom
Zašpinenie paliva z tlakovania nádrže výfukom
Zdravím. Mám otázku ohľadom môjho zánovného ASP FS61. Dnes som po prvýkrát naštartoval. Všetko išlo ako má, len som si všimol, že z tlakovania výfuku ide do nádrže hnedý bordel s palivom. Motor vyprázdnil celú nádrž, fungoval v poriadku (aspoň podľa môjho laického posluchu). Mám od rovnakého majiteľa aj 2-takt ASP 7,5 a v hadičke som nevidel ani náznak paliva nieto ešte bordelu. Netuším čo to môže byť. Na spoji hlavy valca a jeho tela vidieť v prednej časti hrdzu. Keď som odskrutkoval sviečku videl som na jej stene ktorá sa nachádza v spľovacom priestore rovnaký nános bordelu. Neviem, ale hrdza by vnútri byť nemala. Nedokonalé spaľovanie asi tiež nie, lebo som nastavil hlavnú ihlu na chudobnú zmes. Ak by mal niekto šajn budem povďačný. Mimochodom medzi karburátorom a nádržou mám samozrejme filter.
Re: Zašpinenie paliva z tlakovania nádrže výfukom
hlavne treba rozlisit medzi cierny, hnedy a sivy. Hnedy je OK, to je spaleny olej, cierny nie je ok, ale niekedy sa nevyhnes, to znamena ze motor bezi horuci, moze to byt tym ze to bolo prilis chudobne aj ked ....
sivy je problem, znamena ze v oleji je kov, ktory sa tam dostal tym ze nieco sa derie, obycajne to byva slabo utiahnuty pohybujuci sa vyfuk, skontroluj ci je vsetko ako ma byt, dobre sa to da rozlisit kde sa ten sivy nanos objavi, ak az vo vyfuku, je to tym, ak to mas uz v motore, je nieco zle a nieco sa niekde derie, skontroluj vsetky cinne plochy ale aj ci nie je nieco uvolnene (pretacajuce sa lozisko, prilis velka axialna vola a ojnica drie o zadne viecko, alebo podobne)
hrdza to je divna vec ... co hrdzavie?, mozu jedine sroby (vymenit) alebo klukovka (to snad nie) ... teda ak je to fakt hrdza ... nie je to nahodou zapeceny ricin?
v kazdom pripade nie je dobre testovat motor "nasucho" hlavne ked nieco nie je hormalne, skorej je dobre to prebehnut jemne nabohato
sivy je problem, znamena ze v oleji je kov, ktory sa tam dostal tym ze nieco sa derie, obycajne to byva slabo utiahnuty pohybujuci sa vyfuk, skontroluj ci je vsetko ako ma byt, dobre sa to da rozlisit kde sa ten sivy nanos objavi, ak az vo vyfuku, je to tym, ak to mas uz v motore, je nieco zle a nieco sa niekde derie, skontroluj vsetky cinne plochy ale aj ci nie je nieco uvolnene (pretacajuce sa lozisko, prilis velka axialna vola a ojnica drie o zadne viecko, alebo podobne)
hrdza to je divna vec ... co hrdzavie?, mozu jedine sroby (vymenit) alebo klukovka (to snad nie) ... teda ak je to fakt hrdza ... nie je to nahodou zapeceny ricin?
v kazdom pripade nie je dobre testovat motor "nasucho" hlavne ked nieco nie je hormalne, skorej je dobre to prebehnut jemne nabohato
- StanleyT28
- Kontaktovat uživatele:
To se běžně může stávat, záleží na palivu, orientaci trlakovací trysky, pokud je natočená dolů, má olej rozptýlený po stěnách výfuku tendenci stékat a tryskou toho leze do nádrže víc. Taky na to může mít vliv vrtule, seřízení, chlazení pod motor. krytem a pod. Asi by to chtělo víc se rozepsat.
-
bundes
- Kontaktovat uživatele:
Nepřikládal bych tomu nějakou váhu, některé žhavíky jsou prostě skoro čistě, z některých zase leze bordelu hromada... Jestli motor jede dobře tak bych to nechal být tak, jak to je a hurá do vzduchu 
Letuschopno: Diablotin 8,5 ccm, Mig 7 (EPA kombat)
Vďaka za odpovede. Prezrel som ešte filter a je čistý bez pevných čstíc. Asi bude správna možnosť týkajúca sa dýzy tlakovania otočenej dolu. Výfuk je orientovaný hore a tryska dole, tak to bude asi stekajúci olej. Zajtra skúsim otočiť výfuk a uvidím, čo to urobí. Mimochodom palivo je Rapicon 5%, ale predošlý majiteľ ho prevádzkoval na Rapicon 10%. Čo sa hrdze týka, neviem prečo sa vo väčšom množstve nachádza len medzi delením valca a hlavy v prednej časti.
Stanley mal pravdu. Bolo to spôsobené nasmerovaním trysky dolu. Boli to stekajúce zbytky z výfuku. Malo mi to napadnúť. Vďaka.