DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz
Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz
to Zoolx: Tak to je ine kafe. Je to velmi dobre. Myslim, ze zmenami nastavenia sa to da zlepsit len velmi malo. S tymto sa daju natacat uz kvalitne zabery. Snad teraz sa venuj uz len nastaveniu Gimbalu. Ani ja to este nemam dobre. Mas Beholder a teda licencovany AlexMos. Mozes nahravat vsetky upgrade. Neviem, ci tam mas posledny FW 2.3 - ten je naozaj vynikajuci. Mozes sa pohrat s Followme a nastavit ovladanie kamery na cely rozsah ako Ti mechanika dovoli s presnymi bodmi pointra, tak aby si aj na dialku vedel, ako mas nastaveny tilt. V kazdom pripade dat potenciometer na vrchnu stranu TX, ak to este nemas.
S tym podakovanim si to prehnal. Ale je fakt, ze cloveka to potesi.
Ja som dnes isiel vyskusat Phantom za vetra - riadne zacalo fukat, a ze vyskusam kolko mi to bude maximalne lietat a ako sa to chova pri uplnom vybiti baterky.
Tak som len tak poletoval hore dole, stopky mi zacali pipat pri 12 min, ale Phantom stale neblikal. Potom chvilu blikal, chvilu neblikal az zacal spojite blikat, ale nepristaval. Tak som ho chcel dat nad terasu, aby som cakal kym sa baterka vybije a vtedy som stupil do vykalov po mojom velkom psovi. Smyklo ma dopredu, ovladac mi vyletel z ruky a kym som sa zodvihol zo zeme dve vrtule boli ulomene.
A to sa hovori, ze to prinasa stastie. Tak som objednal vrtule nove a ked som uz ubjednaval, tak som objednal aj tie na Vision a dve original baterky ku Phantomu.
Takze som zase na vlastne oci nezistil ako sa to chova, ked dojdu baterky.
Video som dal sem: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Zz2h_UckG00[/youtube]
S tym podakovanim si to prehnal. Ale je fakt, ze cloveka to potesi.
Ja som dnes isiel vyskusat Phantom za vetra - riadne zacalo fukat, a ze vyskusam kolko mi to bude maximalne lietat a ako sa to chova pri uplnom vybiti baterky.
Tak som len tak poletoval hore dole, stopky mi zacali pipat pri 12 min, ale Phantom stale neblikal. Potom chvilu blikal, chvilu neblikal az zacal spojite blikat, ale nepristaval. Tak som ho chcel dat nad terasu, aby som cakal kym sa baterka vybije a vtedy som stupil do vykalov po mojom velkom psovi. Smyklo ma dopredu, ovladac mi vyletel z ruky a kym som sa zodvihol zo zeme dve vrtule boli ulomene.
A to sa hovori, ze to prinasa stastie. Tak som objednal vrtule nove a ked som uz ubjednaval, tak som objednal aj tie na Vision a dve original baterky ku Phantomu.
Takze som zase na vlastne oci nezistil ako sa to chova, ked dojdu baterky.
Video som dal sem: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Zz2h_UckG00[/youtube]
@Dochodca: Poděkování je zasloužené. Bez Tvé rady bych se s tím neskutečně pral. S těmi Tvými vrtulemi mne to mrzí, je to smůla. Obvykle psí exkrementy štěstí přinášejí... Kolega si také šlápnul, nadával jak špaček, a když si botu čistil v louži, našel tam 500 Kč. 
Tvé video je skvělé. Opět. Zajímavé je to přistání.
Ovladač na tilt gimbalu mám na spodní straně, zatím jsem to nahoru nevyvedl. Musím na to najít odvahu a zručnost. Je to složité?
Zítra zkusím prohlédnout nastavení gimbalu. Musím se přiznat, že mne tento koníček hodně chytil...
Z.
Tvé video je skvělé. Opět. Zajímavé je to přistání.
Ovladač na tilt gimbalu mám na spodní straně, zatím jsem to nahoru nevyvedl. Musím na to najít odvahu a zručnost. Je to složité?
Zítra zkusím prohlédnout nastavení gimbalu. Musím se přiznat, že mne tento koníček hodně chytil...
Z.
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
[quote="Zoolx
Z.[/quote]
Namontovat potenciometer na TX je trivialne pre toho, kto ovlada spajkovanie, praca na max 10min. Kazdy troska zrucnejsi technik Ti to urobi. Treba kupit pot 5k/N -linearny, najlepsie co najmensi, ale zmesti sa i standardny. Treba mat aj vrtacku na dieru pre pot. 3x15cm kabliky a gombik. Pozri ako to mam ja - to miesto je idealne - nezavadzia a lahko sa ovlada.
Gimbal ku PC je treba pripojit cez mikro, alebo mini usb kabel priamo do konektoru na dosticke gimbalu, nie do USB z NAZA. na tej dosticke je este mikrospinac, ktory si mozes naprogramovat podla potreby cez ovladaci program. Tu je o tom ako to nastavit dost rozumne popisane http://www.multi-rotor.co.uk/index.php?topic=3656.0
Ale ty PIDy nebudes asi menit, staci len nastavit ovládanie tiltu a follow me. Mozno este zmensit napajanie motorov, aby nehriali a netahali viac prudu, ako je potrebne. Skor je dolezity ten novy FW. Je naozaj omnoho lepsi ako 2.2.
P.s.: Pre zabavu http://www.youtube.com/watch?v=98BIu9dpwHU
Z.[/quote]
Namontovat potenciometer na TX je trivialne pre toho, kto ovlada spajkovanie, praca na max 10min. Kazdy troska zrucnejsi technik Ti to urobi. Treba kupit pot 5k/N -linearny, najlepsie co najmensi, ale zmesti sa i standardny. Treba mat aj vrtacku na dieru pre pot. 3x15cm kabliky a gombik. Pozri ako to mam ja - to miesto je idealne - nezavadzia a lahko sa ovlada.
Gimbal ku PC je treba pripojit cez mikro, alebo mini usb kabel priamo do konektoru na dosticke gimbalu, nie do USB z NAZA. na tej dosticke je este mikrospinac, ktory si mozes naprogramovat podla potreby cez ovladaci program. Tu je o tom ako to nastavit dost rozumne popisane http://www.multi-rotor.co.uk/index.php?topic=3656.0
Ale ty PIDy nebudes asi menit, staci len nastavit ovládanie tiltu a follow me. Mozno este zmensit napajanie motorov, aby nehriali a netahali viac prudu, ako je potrebne. Skor je dolezity ten novy FW. Je naozaj omnoho lepsi ako 2.2.
P.s.: Pre zabavu http://www.youtube.com/watch?v=98BIu9dpwHU
Naposledy upravil(a) dochodca dne pon 02.12.2013 22:46, celkem upraveno 1 x.
- gardenroute
Myslim, ze ovladac tilt pro gimbal je ergonomicky vhodnejsi na te spodni strane, tim ale nemyslim ten original od DJI (soucasti upgrade MB a je dost humpolacky), ale ten od SimenSays Design ze Shapeways... Pekne ho ovladam volnymi prsty, ktera jinak drzi knipl nahore. Ale je to samozrejme individualni.Zoolx píše:Ovladač na tilt gimbalu mám na spodní straně, zatím jsem to nahoru nevyvedl. Musím na to najít odvahu a zručnost. Je to složité? ...
S terminem srazu nemam problem, uz to organizujes ?
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
gardenroute píše:Myslim, ze ovladac tilt pro gimbal je ergonomicky vhodnejsi na te spodni strane, tim ale nemyslim ten original od DJI (soucasti upgrade MB a je dost humpolacky), ale ten od SimenSays Design ze Shapeways... Pekne ho ovladam volnymi prsty, ktera jinak drzi knipl nahore. Ale je to samozrejme individualni
Ja mam obidva a myslim, ze sa to neda porovnat, z vrchu je stupnica, takze presne vidim, ako je kamera nastavena. Jasne,ze pre tych, co maju FPV (ako Ty) to moze byt aj dole.
-
Václav Procházka
Zoolx:
Petře, nenašel jsem to já, ale kamarád a další člen tohoto fóra KVPK. To jen tak, abych se nechlubil cizím peřím
Je to zde: http://www.ebay.com/itm/2-Pairs-Self-Ti ... AQ:US:1123
Uvažuji objednat pouze ty vrtule a u originálních motorů z Phantomu 1 vyměnit hřídele motoru, které bych si nechal vyrobit ( s levým a pravým závitem) pro průměrného soustružníka to nebude problém.
Myslím, že ten upgrade Kit od DJI (4 x motor + 4 x regulátor +4 x vrtule) nebude nic levného. Odhaduji 4,5-5 tis.
Petře, nenašel jsem to já, ale kamarád a další člen tohoto fóra KVPK. To jen tak, abych se nechlubil cizím peřím
Uvažuji objednat pouze ty vrtule a u originálních motorů z Phantomu 1 vyměnit hřídele motoru, které bych si nechal vyrobit ( s levým a pravým závitem) pro průměrného soustružníka to nebude problém.
Myslím, že ten upgrade Kit od DJI (4 x motor + 4 x regulátor +4 x vrtule) nebude nic levného. Odhaduji 4,5-5 tis.
Václav Procházka píše:Zoolx:
Je to zde: http://www.ebay.com/itm/2-Pairs-Self-Ti ... AQ:US:1123
No neviem, za kolko to vyrobi, original motor s levym zavitom stoji 22€ aj s postovnym a este ostane nahradny. Inak na tom odkaze je: Tento predajca je momentálne preč až do 26 decembra 2013. Takze najskôr by to prislo v polovici jan.
-
salamander
Václave : vyrobiť takú malú hriadeľku nie je tak ľahko , oni sa potom prebrusujú na 100 – 1000 mm aby tam neišla ani ľahko ani ťažko , na to sú presné stroje a ani sústružník macher nechce takéto veci robiť .
12 min s Phantomem a s gimbalem a jednou baterkou mi hlava nebere. Jste snad kouzelník ?
Vaar píše:12 min s Phantomem a s gimbalem a jednou baterkou mi hlava nebere. Jste snad kouzelník ?
Jestli jsem dobře rozuměl, tak s dvěma baterkama?
- gardenroute
Mozna by nebylo spatne davat citaci ceho se to tyka, je tu dost prispevku, takze to je jaksi nejasne...Vaar píše:12 min s Phantomem a s gimbalem a jednou baterkou mi hlava nebere. Jste snad kouzelník ?
A pokud se to tyka "dochodca", tak ten pokud vim leta se 2 baterkama (1 ma pro gimbal a spol.)... Ale i tak je to dost, castecne "zavinene" velmi ucinnymi 10" vrtulemi... S 2 baterkami standardne paralelne pro vsechno by to tak dobre nebylo... Ackoliv s temi 9" Vision ci 10" DJI vrtulemi se to asi da dat...
-
salamander
Vrtule P2F sú nahodené , dve na pravý závit , druhé dve upravené na matku , dávam foto .
Tu prvú som robil asi hodinu, druhú tak 10 min aj s vyvážením . Ešte na tých org. prevŕtam hlavičku aby som to mohol dať na vyvažovačku .
Upravím aj ochranné oblúky na tie deviatky len potrebujem uhlíkovú pásnicu 10x0,5 mm a dutý hranol 8/7 mm , aby som nemusel kupovať ďalšie vrtule ,
Tu prvú som robil asi hodinu, druhú tak 10 min aj s vyvážením . Ešte na tých org. prevŕtam hlavičku aby som to mohol dať na vyvažovačku .
Upravím aj ochranné oblúky na tie deviatky len potrebujem uhlíkovú pásnicu 10x0,5 mm a dutý hranol 8/7 mm , aby som nemusel kupovať ďalšie vrtule ,
gardenroute píše:12 min s Phantomem a s gimbalem a jednou baterkou mi hlava nebere. Jste snad kouzelník ? Mozna by nebylo spatne davat citaci ceho se to tyka, je tu dost prispevku, takze to je jaksi nejasne...
A pokud se to tyka "dochodca", tak ten pokud vim leta se 2 baterkama (1 ma pro gimbal a spol.)... Ale i tak je to dost, castecne "zavinene" velmi ucinnymi 10" vrtulemi... S 2 baterkami standardne paralelne pro vsechno by to tak dobre nebylo... Ackoliv s temi 9" Vision ci 10" DJI vrtulemi se to asi da dat...
Ja mam tie dve baterky napojene paralelne.
- gardenroute
Aha, tak se omlouvam, mel jsem za to, ze jsi zkousel nejake setupy s oddelenym napajenim jednotl . casti...dochodca píše:Ja mam tie dve baterky napojene paralelne.
Jak je to s pojistenim, kdyby mi F-300ka spadla, rozbila okno, padla na auto, nebo nedej boze na lidi?
Byl jsem se ptat informacne v Allianz a bylo mi receno, ze by se na to melo vztahovat pojisteni na odpovednost, ktere stoji rocne cca 1.000,- a vysse plneni je jeden milion.
Staci toto pojisteni, nebo musi byt jine, specialni? Nekde jsem zahledl, ze nekdo plati snad 5-6000,- za rok, co je to za pojistku? To same jen na vyssi plneni?
Diky
Byl jsem se ptat informacne v Allianz a bylo mi receno, ze by se na to melo vztahovat pojisteni na odpovednost, ktere stoji rocne cca 1.000,- a vysse plneni je jeden milion.
Staci toto pojisteni, nebo musi byt jine, specialni? Nekde jsem zahledl, ze nekdo plati snad 5-6000,- za rok, co je to za pojistku? To same jen na vyssi plneni?
Diky