DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz
Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz
Podle mne ano. Vím min. o 3 včetně sebe, kdo by na takové setkání rád přišel. Nevím, zda má smysl řešit něco takového ještě před Vánocemi, ale po Novém roce by to bylo fajn.
Z.
Z.
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
- gardenroute
To jsou dobre zpravy, pokud by se to konalo dokonce jeste pred Vanocemi, tak ja s tim nemam problem, my jiz nekolik let Vanoce moc neresime (doporucuji si precist Grishamovu novelku "Vanoce nebudou", bylo to dokonce zfilmovano) a odsouvame se nekam do teplicka, zejmena pote co kluk jiz odfrcel do sveta. Letos budeme bohuzel s nejvetsi pravdepodobnosti po dlouhe dobe doma, mam z Vanoc trochu depku, takze cokoliv me dovoli na ne zapomenout je velmi vitanoZoolx píše:Podle mne ano. Vím min. o 3 včetně sebe, kdo by na takové setkání rád přišel. Nevím, zda má smysl řešit něco takového ještě před Vánocemi, ale po Novém roce by to bylo fajn.Z.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
@nwx: Podívej, zkus to nastavit, jak jsem radil. Já začínal s lítáním se stopkami. To se mi neosvědčilo, protože nejsou všechny baterky v úplně stejné kondici a taky pokaždé nelítáš stejným stylem a za stejných teplot. Protože jsem o jednoho Phantoma přišel, proto bylo i peníze na jiné věci míň (FPV, OSD apod) proto jsem vzal zavděk tím pípákem a od té doby jsem spokojený. Dá se říct, že se na něj dá spolehnout, i když souhlasím s Tvým názorem, že nějaká zvuková signalizace nastavitelná též přes Asistenta mohla být už z výroby aplikována. Ta červená dioda je v dálce hůř viditelná a už vůbec ne, když je Ph. čelem ke mně, to taky souhlasím.
Nelítám nad propastmi, ani nad vodními plochami, tudíž nepotřebuju mít to 2. varování snížené pod bezpečnou mez vybití. Zase ale souhlasím s tím, že pokud bych nad těmito místy létal, asi bych si to taky posunul, nicméně stejně bych šel po pár zapípání na přistání, takže bych se ani tak pod tu bezpečnou hranici nejspíš nedostal. Pípák mám tento typ http://aukro.cz/li-po-alarm-meric-napet ... 31075.html Dá se koupit za o dost menší cenu na Ebayi, akorát si musíš počkat, což se stalo osudné jedné mé baterce, která stejně měla jeden článek špatný. Tady jsme řešili létání v zimě viewtopic.php?f=11&t=62099 tak jsem si objednal to elektrické ohřívání do vaku na vysílačku, ale vak mi ještě nedošel, tak jsem si chtěl frajersky aspoň ohřát baterky, no a při lítání jsme se s kámošem zakecali a protože druhý pípák je na cestě z Ebaye, tak jsem zjistil, že to ohřívání tu baterku vyšťavilo na 9V a pak mi ji origo nabíječ začal nabíjet jako dvoučlánek. Zkoušel jsem po chvilkách, jestli se nějak chytne, ale ne. Chytřejší nabíječ nemám, tak ji buď zkusím oživit u kámoše, nebo ji vyhodím.
Co se týká baterek, už jsem psal, jaké typy mám a které se jak chovají a kolik nafukují. Já jsem s těmi originály taky spokojen, zatímco zbytek je nafouklý. To ale přičítám létání v těch největších vedrech...
@gardenroute: videa z Afriky fakt paráda, škoda, že při použití těch horších 8 vrtulí byly ty stranové zákmity. Stěžoval sis, že je máš malinko i s lepšími 9 vrtulemi. Zisky jsi ladil poctivě? Jak by se chovala koptéra, která by měla na zatíženější straně (kde je gimbal s foto) 9 palcové a na zadní odlehčené straně 8 palcové vrtule? Nezkoušel to někdo na rcgroups? Nepřevrhlo by se to už při startu?
Nelítám nad propastmi, ani nad vodními plochami, tudíž nepotřebuju mít to 2. varování snížené pod bezpečnou mez vybití. Zase ale souhlasím s tím, že pokud bych nad těmito místy létal, asi bych si to taky posunul, nicméně stejně bych šel po pár zapípání na přistání, takže bych se ani tak pod tu bezpečnou hranici nejspíš nedostal. Pípák mám tento typ http://aukro.cz/li-po-alarm-meric-napet ... 31075.html Dá se koupit za o dost menší cenu na Ebayi, akorát si musíš počkat, což se stalo osudné jedné mé baterce, která stejně měla jeden článek špatný. Tady jsme řešili létání v zimě viewtopic.php?f=11&t=62099 tak jsem si objednal to elektrické ohřívání do vaku na vysílačku, ale vak mi ještě nedošel, tak jsem si chtěl frajersky aspoň ohřát baterky, no a při lítání jsme se s kámošem zakecali a protože druhý pípák je na cestě z Ebaye, tak jsem zjistil, že to ohřívání tu baterku vyšťavilo na 9V a pak mi ji origo nabíječ začal nabíjet jako dvoučlánek. Zkoušel jsem po chvilkách, jestli se nějak chytne, ale ne. Chytřejší nabíječ nemám, tak ji buď zkusím oživit u kámoše, nebo ji vyhodím.
Co se týká baterek, už jsem psal, jaké typy mám a které se jak chovají a kolik nafukují. Já jsem s těmi originály taky spokojen, zatímco zbytek je nafouklý. To ale přičítám létání v těch největších vedrech...
@gardenroute: videa z Afriky fakt paráda, škoda, že při použití těch horších 8 vrtulí byly ty stranové zákmity. Stěžoval sis, že je máš malinko i s lepšími 9 vrtulemi. Zisky jsi ladil poctivě? Jak by se chovala koptéra, která by měla na zatíženější straně (kde je gimbal s foto) 9 palcové a na zadní odlehčené straně 8 palcové vrtule? Nezkoušel to někdo na rcgroups? Nepřevrhlo by se to už při startu?
- gardenroute
Zajimavy test vrtuli, ktery delal Jim K. na RC groups, jiste Vas to bude zajimat. Pro zamezeni nejakeho popleteni uvadim v originalnim zneni, snad me Jim K. promine, ze jsem to sem okopiroval :
Stock Props: 7 min 20 sec
DSLR Pros CF: 8 Minutes
Antigravity 9*3: 8 Minutes
Phantom Vision Props: 9 minutes 11 seconds
The Phantom Vision Props appear to be the best for a light Phantom 1 and for a heavy Phantom 1 (1,576 grams). Will do a good hands off hover with both tested weights. Wish it would fit in my case with these large props.
Je videt ze v DJI nespi, apropo se to dalo ocekavat, a o tom, ze vrtule z Vision budou mimoradne ucinne napovida jiz fakt o dlouhem letovem case Visionu (az 21 min.), coz je dilem velke baterie, a dilem prave pro NAZA optimalizovane vrtuli... Jeste to uchyceni a nejake potize s vyvazovanim...
Stock Props: 7 min 20 sec
DSLR Pros CF: 8 Minutes
Antigravity 9*3: 8 Minutes
Phantom Vision Props: 9 minutes 11 seconds
The Phantom Vision Props appear to be the best for a light Phantom 1 and for a heavy Phantom 1 (1,576 grams). Will do a good hands off hover with both tested weights. Wish it would fit in my case with these large props.
Je videt ze v DJI nespi, apropo se to dalo ocekavat, a o tom, ze vrtule z Vision budou mimoradne ucinne napovida jiz fakt o dlouhem letovem case Visionu (az 21 min.), coz je dilem velke baterie, a dilem prave pro NAZA optimalizovane vrtuli... Jeste to uchyceni a nejake potize s vyvazovanim...
A počítá se s výrobou oněch vrtulí pro Ph. 1, čili se zámkem v otvoru?
-
salamander
Gardenroute : Keď dám tieto tak neprehlúpim ? http://elektromodely.com/modely/product ... ts_id=7292
Tie samouťahovacie na Vision majú trochu inú stavbu , určite majú aj inú účinnosť, keby to už mal niekto odskúšané .
Dochodca mi nasadil brouka – chrobáka týma nadstavcami a 10“ vrtuľami .
Rád by som vedel či sú tie samouťahovacie vrtule spojené s matkami natvrdo, ak by bola hladká diera s priemerom 8mm tak to by sa dali použiť aj na starého Phantoma .
Domnievam sa že nie, inak už by to tu bolo .
Tie samouťahovacie na Vision majú trochu inú stavbu , určite majú aj inú účinnosť, keby to už mal niekto odskúšané .
Dochodca mi nasadil brouka – chrobáka týma nadstavcami a 10“ vrtuľami .
Rád by som vedel či sú tie samouťahovacie vrtule spojené s matkami natvrdo, ak by bola hladká diera s priemerom 8mm tak to by sa dali použiť aj na starého Phantoma .
Domnievam sa že nie, inak už by to tu bolo .
Naposledy upravil(a) salamander dne čtv 28.11.2013 19:01, celkem upraveno 1 x.
- gardenroute
Na RCgroup jedou testy, kde vrtule z Vision na Phantomovi 1 porazeji i ty nove antigravity!. Viz muj predchozi prispevek s Jimovym testem, od te doby jsem cetl jiz i dalsi.
Letove casy az o 2-4 minuty delsi nez se setovymi (dle konfigu Ptaaka), to je masakr. Tady je videt, ze i bez "elektronickych" ci "bateriovych" uprav lze na Ptaakovi jeste hodne pracovat pro jeho letovy cas. Ty vrtule jsou famozni, jen aby se to uchyceni nejak podarilo.
Letove casy az o 2-4 minuty delsi nez se setovymi (dle konfigu Ptaaka), to je masakr. Tady je videt, ze i bez "elektronickych" ci "bateriovych" uprav lze na Ptaakovi jeste hodne pracovat pro jeho letovy cas. Ty vrtule jsou famozni, jen aby se to uchyceni nejak podarilo.
- gardenroute
Zajimavy test vyhledavacich technologii pro koptery
Zajimavy test vyhledavacich technologii pro koptery, o kterych jsem tu jiz nekolikrat diskutovali :
Jen to potvrdilo muj dlouhodoby zamer jit do nejakeho malinkeho a lehounkeho UHF radiobeaconu (radiomajaku), staci k tomu bezna PMR walkie/talkie, kterou spousta lidi jiz doma, maxim. plus nejaka mala YAGI antena pro vetsi vzdalenosti... Na RCgroup k tomu jede docela vydatna diskuze.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rmc3gboiGkI[/youtube]
Jen to potvrdilo muj dlouhodoby zamer jit do nejakeho malinkeho a lehounkeho UHF radiobeaconu (radiomajaku), staci k tomu bezna PMR walkie/talkie, kterou spousta lidi jiz doma, maxim. plus nejaka mala YAGI antena pro vetsi vzdalenosti... Na RCgroup k tomu jede docela vydatna diskuze.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rmc3gboiGkI[/youtube]
Mám tady u P2V dva páry vrtulí navíc. Až by se vyřešilo to uchycení, můžeme to kliďánko otestovat
Jestli to někde objevíš, uvidíš, dej prosím vědět a jdu do toho 
Z.
Z.
gardenroute píše:Zajimavy test vrtuli,...
Tu je tiez zaujimavy test vrtuli: http://www.phantompilots.com/viewtopic.php?t=466&p=2808
Pise sa tu aj o vyhodach a nevyhodach vacsich vrtuli. Ja tie vysledky mozem len potvrdit. Uz som pisal, ze vyborne a dlho mi lietali tie oranzove gemfany 9".
Ku tym novym 9"na Phantom2 od DJI. Ked som ich videl hned sa mi pacili. Objednal som ich, hned ako to bolo mozne. Tie moje 1038 su vlastne ich vacsi brat.
Co sa tyka pouzitia na stary Phantom, myslim, ze najlepsie by bolo kupit dva nove motory - su lacnejsie ako vrtule Antigravity. Ja dokonca dva take motory mam, ostali mi po namontovani T-motorov.
Moje T-motory su uz v prevedeni 2xCW a 2xCCW. Pozeral som teraz tie nove prevedenia 8" vrtul (ku novemu Phantomu v.1.1.1 mi ich prislo osem) a neviem, ci by bolo take jednoduche ich upravit.
Maju vsadeny v strede hlinikovy odliatok do otvoru 11mm - o dost vacsieho ako je hriadel motora. Po odvrtani, by sa tam musela dat nejaka vlozka. To uz jednoduchsie by bolo kupit od DJI 1038 a skratit ich na 9"5 alebo 9". Tie sedia na T-motore perfektne.
Stale viac a viac sa mi paci, ako lieta to moje prevedenie. Dnes som skusal menit zisk NAZA a este sa mi to podarilo zlepsit. Teraz mam zisky 180-180 125-115 a att 110-110. Na TX som nastavil exp 40perc. pre vsetky ovladace a Phantom sa ovlada vynikajuco. Ale nebol vietor, takze este to budem musiet opravit pre veterne podmienky.
Ked som koncil testy, tak mi este ostalo dost kapacity bateriek, tak len pre zabavu som vyletel vysoko. Bolo okolo +1 st.Celzia. Vyletel som tak, ze som uz Phantom nevidel. Vobec ma nenapadlo, ze je uz v oblakoch. Asi 3 min. som sa hore tocil a tesil sa ake budem mat pekne zabery z vysky. Potom som isiel dole. Dlho som nic nevidel a potom som zbadal Phantom, ako sa priblizuje, vo velkej vyske, ale zdalo sa mi, ze reaguje, lepsie povedane nereaguje akosi divne.
Isiel prakticky nekontrolovane nielen dole, ale sa aj tocil. Pristal dost prudko presne na mieste, kde mi pri starte blikala 10x zelena ledka(nastavenie HomeLock) Ked som ku nemu prisiel, videl som, ze je cely pokryty asi 3mm vrstvou ladu vratane vrtul. Zdalo sa mi, ze je velmi tazky.
Baterie boli este dobre. Po roztopeni ladu som asi dve minuty lietal, lebo som sa bal, ci sa nieco nestalo, ked nereagoval na vysielac. Vsetko bolo OK. Takze Naza musela nejako vyhodnotit, ze Phantom je pretazeny a sama zacala pristavat.
Myslim, ze pri dobrom nastaveni a kontrole pred startom je mala pravdepodobnost, ze by sa Phantom stratil a ja urcite o podobnych pripravkoch, ako sa pise hore ktore dalej zvysuju vahu nebudem uvazovat, aj ked uznavam ze prist o 30000,- je problem.
Video o mojom neuvazenom experimente som dal sem: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tfpxoZsUBUQ[/youtube]
P.s.:
Moj príspevok sa krizoval s zoolx. Potvrdis, ze v tych vrtuliach je nalisovana vlozka o priemere cca 11mm? Ja som tie vrtule nevidel, len predpokladam, ze budu rovnakej konstrukcie ako 8".
dochodca píše:Moj príspevok sa krizoval s zoolx. Potvrdis, ze v tych vrtuliach je nalisovana vlozka o priemere cca 11mm? Ja som tie vrtule nevidel, len predpokladam, ze budu rovnakej konstrukcie ako 8".
Ano, je to tak. Do středu bílého plastu je nalisovaná kovová vložka o cca 11mm průměru. Dvě mají závit levotočivý, 2 pravotočivý, podle toho má jedna nahoře černý střed, druhá bílý, barevně označeny jsou i středy motorů. Co vložkám chybí je zámek shodný se zámkem na motorech P1...
Vrtule z P2 na P1 nejdou nasadit. Zkoušel jsem to i v praxi.
Z.
P.S. Ty Tvoje experimenty jsou prima. Štěstí, že Ti ta námraza neuškodila více....
- gardenroute
Docela dobra zprava, a docela "jedla" prihoda s letajici bombou
"Já nevím, jestli je to bomba, nebo ne...", hlasil strojvedoucí vlaku, poté co nalezl cervene blikajiciho Phantoma, havarovaného na slavnem Harbour Bridge v Sydney...
"Já nevím, jestli je to bomba, nebo ne...", hlasil strojvedoucí vlaku, poté co nalezl cervene blikajiciho Phantoma, havarovaného na slavnem Harbour Bridge v Sydney...
dochodca píše: ...videl som, ze je cely pokryty asi 3mm vrstvou ladu vratane vrtul. Zdalo sa mi, ze je velmi tazky.
Takze Naza musela nejako vyhodnotit, ze Phantom je pretazeny a sama zacala pristavat.
Naza nevyhodnotila v tomto případě nic, jestli se vrtule pokryli ledem, tak hlavním důvodem pádu byl nedostatečný tah vrtulí. Led zdeformoval profil listů a vrtule ztratili účinnost.
Troll píše: ...videl som, ze je cely pokryty asi 3mm vrstvou ladu vratane vrtul. Zdalo sa mi, ze je velmi tazky.
Takze Naza musela nejako vyhodnotit, ze Phantom je pretazeny a sama zacala pristavat.
Naza nevyhodnotila v tomto případě nic, jestli se vrtule pokryli ledem, tak hlavním důvodem pádu byl nedostatečný tah vrtulí. Led zdeformoval profil listů a vrtule ztratili účinnost.
Myslím, že aktivace fail-safe nijak nesouvislela s váhou nebo vrtulemi, ale s tím, že ta Phantom pokrytý ledem ztratil signál.
gardenroute píše:Na RCgroup jedou testy, kde vrtule z Vision na Phantomovi 1 porazeji i ty nove antigravity!. Viz muj predchozi prispevek s Jimovym testem, od te doby jsem cetl jiz i dalsi.
No a jak by to bylo s výměnou celých setů motor + vrtule? šla by sestava z P2 namontovat na P1?
EDIT: teď jsme ještě mluvil s p. Řešátkem z Telinku - dvě zprávy, jedna dobrá, jedna špatná:
1. Vrtule P2 by měly jít namontovat na to novější provedení P1 (s pravým a levým závitem na motorech)
2. Při použití P2 vrtulí vyjádřil obavu o to, aby to zvládaly regly.
Upřímně řečeno oba body mi nejsou zcela jasné, nicméně jakmile to bude možné, přesvědčil bych se formou experimentu .-)