DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

#991 Příspěvek od gardenroute »

Omlouvam se, to me uniklo...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Zoolx

#992 Příspěvek od Zoolx »

Jakkoliv jsem ve svém oboru znalý, zde zůstávám vždy jen zírat s otevřenou hubou... :)

Gardenroute: co dodat? Snad jen díky za to, že se prostřednictvím Tvých videí podívám na místa, kam se asi nevypravím, protože mé srdce patří rovným dílem Jihovýchodní Asii a Kostarice, a na Afriku nezbyde asi čas :-) Těším se na další.. Vtipné je vidět ty domorodce, jak to sledují..

Dochodca: Opět klobouk dolů před Tvými úpravami. Já jsem teprve na začátku. Strašně mne to baví, ale zdaleka nemám ty zkoušenosti a kvůli rozvodu ani moc času zkoušet v praxi úpravy. K tomu mi zatím chybí i odvaha a tak jsem odkázán na služby profesionálů. Včera mi přišel balíček ze Singapuru a v něm ten carbonový držák spolu s tou rozdvojkou. Tedy, jak jsi sám uvedl, jeden se dá použít jako závěs pro tu zadní baterii... Rád bych dnes ještě zkoušel nějaký let, máme tu jasno, -5, ale musím dnes něco pořešit a jet také někdy do kanceláře... Inu nejen letem živ je člověk... :-)

Zderem: Ano, je to tak, jak jsi psal. Zkoušel jsem to přepínat bez vstupního signálu a to mne to do menu nepustilo. Je tam opravdu x norem, takže NTSC nebude problém. Díky za navedení.

Hezký den všem,
Z.
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
Silenoz

#993 Příspěvek od Silenoz »

Chtel bych se zeptat na par veci:
1. jaky dosah ma vysilac - F-300?
Pokud vylitne ze signalu a nemam na ovladaci prepnuto na GPS, spadne? Nebo bude fungovat jako pri GPS, zacne viset a pote se vrati na misto vzletu?

2. jaky je dosah video signalu na displej?
mam http://www.telink.eu/cz-detail-103368-f ... w-a-v.html + http://www.telink.eu/cz-detail-103430-t ... tor-5.html a od sameho zacatku mam dosah cca 200, max. 250 metru, pak zacne zrnet az zcela vypadne. Neletam u vysilacu, mest ani zadneho vedeni. Je to na reklamaci?

3. kolik minut lze letat?
Mam na F-300 zabudovany GoPro + vysilas video signalu a s originalni baterii se nad 8 minut proste nedostanu. A to litam celkem klidne, zadne rychle pohyby. Mam jeste http://www.telink.eu/cz-detail-102799-g ... -pack.html, ale tam je cas zcela totozny.

A jeste by me zajimalo, kolik nabijecich cyklu vydrzi baterie a kdy se vyrazne zkrati doba letani (treba pod 5 minut?)
Letam totiz tak, ze si davam na hodinkach odpocet 7:30...0:30 az minutu mam na pristani.
Mate nekdo lepsi fintu jak ohlidat cas?
Docela me mrzi, ze neumi ovladac blikat/pipat, kdyz uz je napeti v F-300 baterie nizke :(
salamander

#994 Příspěvek od salamander »

Bolo to tu , ale je to zablokované, dĺžka dosahu na otvorenom priestore bola 2,8 km .

http://www.youtube.com/watch?v=cA-nr3BRTaU
Václav Procházka

#995 Příspěvek od Václav Procházka »

Sofin : je vidět na videu dochodca, že Ty prodlužovací nástavce a 10 palcové vrtule, posunuly letový projev a tím i stabilitu videa na vyšší level ;-) Určitě krok správným směrem, sám o tom přemýšlím o podobné úpravě. S tímto stavem v této velikosti, bych byl moc spokojený.
Václav Procházka

#996 Příspěvek od Václav Procházka »

Silenoz : dotazy na které se ptáš, zde již v minulosti zazněly. Odpovědi najdeš např. v tomto vlákně. Už se to tu vícekrát řešilo. Akorát je potřeba si vlákno pomalu projít a pročíst.
Pohonné baterie jsou spotřební záležitost. Některé mohou fungovat pouhých 30, 50 cyklů a některé 250 cyklů. Vše záleží na tom, jak se k bateriím chováš. Pokud je budeš dolétávat na doraz (nenechávat 20% rezervy) tak ti vydrží třeba pouhých 20 cyklů. Více najdeš v článcích o používání Lipol baterií.
gardenroute

#997 Příspěvek od gardenroute »

Silenoz píše:1. jaky dosah ma vysilac - F-300? Pokud vylitne ze signalu a nemam na ovladaci prepnuto na GPS, spadne? Nebo bude fungovat jako pri GPS, zacne viset a pote se vrati na misto vzletu?
Puvodne DJI uvadelo ofic. 300m, nedavno upravilo manual na 1000m, realita zavisi na terenu a urovni okolniho elmag. ruseni. Hodnoty uvadene DJI min. odpovidaji realite, na YT najdes spoustu delsich doletu (na vodou, snehem, obilim apod.)
Silenoz píše:2. jaky je dosah video signalu na displej? mam http://www.telink.eu/cz-detail-103368-f ... w-a-v.html + http://www.telink.eu/cz-detail-103430-t ... tor-5.html a od sameho zacatku mam dosah cca 200, max. 250 metru, pak zacne zrnet az zcela vypadne. Neletam u vysilacu, mest ani zadneho vedeni. Je to na reklamaci?
To zalezi na Tvem Video FPV vysilaci (Tx), na prijimaci jako takovem to moc nezalezi, hlavne ale zalezi na obou (jak Tx tak Rx) FPV antenach, pokud pouzivas ty prutove, s temi valnych vysledku nedosahnes, ale kratsi vzdalenosti jsou dobre. Reklamace ? A jako na co ?
Silenoz píše:3. kolik minut lze letat? Mam na F-300 zabudovany GoPro + vysilas video signalu a s originalni baterii se nad 8 minut proste nedostanu. A to litam celkem klidne, zadne rychle pohyby. ....
To odpovida, ti co mame jeste gimbal a nejakou dalsi avioniku (napr. nejake OSD) letame kolem 5-6 min, zalezi to na hmotnosti letadla, kterou neuvadis
Silenoz píše:A jeste by me zajimalo, kolik nabijecich cyklu vydrzi baterie a kdy se vyrazne zkrati doba letani (treba pod 5 minut?) Letam totiz tak, ze si davam na hodinkach odpocet 7:30...0:30 az minutu mam na pristani...Mate nekdo lepsi fintu jak ohlidat cas? Docela me mrzi, ze neumi ovladac blikat/pipat, kdyz uz je napeti v F-300 baterie nizke :(
Pokud nemas zkusenosti, mel by jsi hlavne letat dle integrovane ochrany baterii, kterou je Phantom vybaven. Pokud by jsi pouzival stejne baterie, muzes to ocihnout a hlidat si to timerem. Nejdokonalejsi je integrovane OSD, ktere ti primo do obrazu z FPV promita i napeti baterie, prip. dalsi dulezite udaje.
Ja napr. na puvodni originalni baterii z 3/2013 letam stale podobne casy, absolvovala cca 40-50 nabij. cyklu, mel jsem vzdy cca 6 baterii, tak se prostridaly.
Riginalni ovladac/vysilac nemuze nijak blikat/pipat pri poklesu baterie na letadle, kdyz je to jen vysilac :wink: To by jsi musel pouzit nejaky jiny Tx, ktery ma napr. integrovanou telemetrii z odpovidajiciho sberu a vysilace telemetrie na letadle.
gardenroute

#998 Příspěvek od gardenroute »

Václav Procházka píše:Sofin : je vidět na videu dochodca, že Ty prodlužovací nástavce a 10 palcové vrtule, posunuly letový projev a tím i stabilitu videa na vyšší level ;-) Určitě krok správným směrem, sám o tom přemýšlím o podobné úpravě. S tímto stavem v této velikosti, bych byl moc spokojený.
Bohuzel pro me nepouzitelne, ztraci se tim vyhoda malych rozmeru Phantoma, tim se to v podstate dostava na rozmery "Flame Wheela" F450 se vsim vsudy. Ja bych to nedostal do kufru, ktery je na limitu povolenych rozmeru pro leteckou prepravu, muselo by to byt nejak rozebiratelne ci skladaci. Ale letove vlastnosti to jiste posouva...
nwx

#999 Příspěvek od nwx »

Poraďte prosím jaké hodnoty přesně vyplnit v sekci VOLTAGE u DJI PHANTOM, abych vypnul automatické přistávání a omezení výkonu. Abych vypnul ten druhý vyšší level zabezpečení. Jedná se mi o to, že když jsem třeba nad hlubokou roklí, mám červenou, snažím se Phantoma ještě přitáhnout k sobě o metr výš popoletět, ale už je v omezeném režimu a tudíž nahoru nejde, lze jen klesat. Už ho k sobě nedotáhnu. To samé třeba někde nad vodou. Lze nějak tu funkci vypnout? Nebo jaké hodnoty přesně zadat do jednotlivých kolonek, aby ta vyšší úroveň zabezpečení nikdy nenastala? Díky. Místo ní plánuji přilepit na trup voltmetr s pípákem a nastavit ho třeba na 3.3V.
gardenroute

#1000 Příspěvek od gardenroute »

nwx píše:Poraďte prosím jaké hodnoty přesně vyplnit v sekci VOLTAGE u DJI PHANTOM, abych vypnul automatické přistávání a omezení výkonu. Abych vypnul ten druhý vyšší level zabezpečení. Jedná se mi o to, že když jsem třeba nad hlubokou roklí, mám červenou, snažím se Phantoma ještě přitáhnout k sobě o metr výš popoletět, ale už je v omezeném režimu a tudíž nahoru nejde, lze jen klesat. Už ho k sobě nedotáhnu. To samé třeba někde nad vodou. Lze nějak tu funkci vypnout? Nebo jaké hodnoty přesně zadat do jednotlivých kolonek, aby ta vyšší úroveň zabezpečení nikdy nenastala? Díky. Místo ní plánuji přilepit na trup voltmetr s pípákem a nastavit ho třeba na 3.3V.
Zcela se to vypnout neda, ale muzes tu 2. uroven nastavit do nesmyslnych hodnot a musis si baterii pote sam pohlidat jinym zpusobem. Takto jsem to resil napr. ja nyni, kdy jsem letal po Africe nad mnoha velkymi propastmi, kanony a nebezpecnymi oblastmi.
Silenoz

#1001 Příspěvek od Silenoz »

To zalezi na Tvem Video FPV vysilaci (Tx), na prijimaci jako takovem to moc nezalezi, hlavne ale zalezi na obou (jak Tx tak Rx) FPV antenach, pokud pouzivas ty prutove, s temi valnych vysledku nedosahnes, ale kratsi vzdalenosti jsou dobre. Reklamace ? A jako na co ?
no jak jsem psal, mam: http://www.telink.eu/cz-detail-103368-f ... w-a-v.html
a z faktury vyctu:
Trnasmitting/recieving System, vcetne kabelu a konektoru Phanthom
5,8 GHz, Circular Polarized Antenna - RX, RP-SMA
5,8 GHz Circular Polarized Antenna - TX, RP-SMA
Mate nekdo toto zarizeni, dosah mate jaky? Ja maximalne 250m.

To odpovida, ti co mame jeste gimbal a nejakou dalsi avioniku (napr. nejake OSD) letame kolem 5-6 min, zalezi to na hmotnosti letadla, kterou neuvadis
Celkova vzletova hmotnost je 959g
GoPro Hero3 + vysilac obrazu

Pokud nemas zkusenosti, mel by jsi hlavne letat dle integrovane ochrany baterii, kterou je Phantom vybaven.
Tim myslis, to ze Phantom sam pristane, kdyz uz nema stavu? Obcas tak letam, ale po zmereni ma baterie napeti 3,6 V. V navodu u akumulatoru pisi, ze se nesmi podbit pod 3V, takze rezerva je dosti velka.

Diky
Marek_Km

#1002 Příspěvek od Marek_Km »

Silenoz píše:Tim myslis, to ze Phantom sam pristane, kdyz uz nema stavu? Obcas tak letam, ale po zmereni ma baterie napeti 3,6 V. V navodu u akumulatoru pisi, ze se nesmi podbit pod 3V, takze rezerva je dosti velka.

Diky

Ve kterém návodu? V návodu, jak zničit baterky? Chlapi, se mi snad zdáte.
Asi potřetí, nebo počtvrté sem dám odkazy, které doporučuju přečíst:
viewtopic.php?f=42&t=52838
http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id=220
salamander

#1003 Příspěvek od salamander »

Silenoz : [b]Celkova vzletova hmotnost je 959g . Keď budeš mať váhu 1100g budeš rád že to ulieta 6 min.[/b]

Tim myslis, to ze Phantom sam pristane, kdyz uz nema stavu? Obcas tak letam, ale po zmereni ma baterie napeti 3,6 V. V navodu u akumulatoru pisi, ze se nesmi podbit pod 3V, takze rezerva je dosti velka. 

Príklad : S hydroplánom som lietal na malý plyn až sadol na vodu 100 m od brehu. Mal som problém ho dotiahnuť na niekoľko krát , baterka nevládala , zmeral som ju a mala 2.6V.
Asi po pol hodine mala 3,3V . Toto ti roztočí motor na pár sekúnd a skape .
Ak by si toto urobil na koptere a máš tak 50m, tak sa s ním rozlúčiš naveky . Lietadlo nesú krídla ale Phantoma vrtule .
To znemená že nemôžeš baterku vycucnúť na doraz , musí byť rezerva . Ak baterku vyšťavíš pár krát na 3V tak sa po čase a nie dlhom s ňou tiež rozlúčiš .
Iba ráz som nezapol pípak na Phantome a žmýkal som to až stroj začal klesať, darmo som pridával plyn a očami som ju dvíhal , nič nepomohlo, dôsledok , zlomená noha a popraskaný skelet .
Môžeš to vyskúšať, to cucanie baterky aspoň v 50m výške a radi si tu prečítame ako to dopadlo .
Lietam s vetronmi a mám bohaté skúsenosti s vyšťavením baterky .
nwx

#1004 Příspěvek od nwx »

[/quote]Zcela se to vypnout neda, ale muzes tu 2. uroven nastavit do nesmyslnych hodnot a musis si baterii pote sam pohlidat jinym zpusobem. Takto jsem to resil napr. ja nyni, kdy jsem letal po Africe nad mnoha velkymi propastmi, kanony a nebezpecnymi oblastmi.[/quote]

Díky. Nesmyslné hodnoty? Jaké konkrétně tam dáváš do té druhé sekce tedy ty? Můžu poprosit o radu? A jak dlouho ti to ještě pak lítá, než konec? Mám takový ten pípák-voltmetr nahoře. Prachy na další investice nejsou, na nějaké FPV a tak. Máš zkušenost jak takový pípák nastavit, kdy by měl spustit randál? V MIPA mi řekli, že 3.3 V můžu nastavit. Nebudu lítat tak drsně jako ty, to ne, jde mi jen o to mít možnost po červené signalizaci, ještě dotáhnout quad k sobě v krizové situaci. Setjně mi není jasné, proč v DJI ty signalizace nevymakali lépe, aby to signalizovalo přímo dole na vysílačce, nebo aspoň aby quad zespodu svítil celý zeleně případně červeně blikal třeba po celém obvodu, nejen kdesi vzadu jedno světlo.
salamander

#1005 Příspěvek od salamander »

Pípak nastav na 3.6V, ak spustí snaž sa čo najskôr sadnúť. Ja ho mám tak nastavený .
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“