Jak rozchodit konektor XT60

NiCd, NiMH, LiPol, LiIon, LiFe, Pb...
Zpráva
Autor
dochodca

Re: Jak rozchodit konektor XT60

#31 Příspěvek od dochodca »

Ziadne stlacovanie ani ina deformacia kontaktov. Staci par kvapiek Kontoxu, alebo iného prostriedku na mazanie kontaktov a pojde vam to perfektne.
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od ddano007 »

To vies, alebo si myslis? :D
XT60 pouzivam uz par rokov na vsetkych baterkach, akurat v EDFku mam tusim 5mm obycajne goldy ( uz mam na ceste XT90ky do EDFka, XT60ky tam boli na hranici). Moja skusenost s XT60kami je, ze pri slusnom pajkovani od seba obstojne idu. Viac - menej obstojne :mrgreen:
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
jag42

#33 Příspěvek od jag42 »

Do sebe ano, ale pro rozpojování ve stísněném prostoru, je dobré je patřičně "vyladit"
Už se mi při rozpojování podařilo napíchnout se na strunu trčící ze serva - zážitek nic moc :evil: (už jsou na struně bužírky) a konektory "ladím" na snažší rozpojování při minimálním přechodovém odporu -mazání mi moc nepomohlo.
Chce si s tím vyhrát.
dochodca

#34 Příspěvek od dochodca »

ddano007 píše:To vies, alebo si myslis?

To mam odskusane. Streknut Kontox ( dobry je Kontox5 na mazanie a cistenie kontaktov-mam stare zasoby, teraz sa vraj vola "KONTAKT60") a konektory idu lahko spojit aj rozpojit a pritom spojenie je kvalitne. Treba to raz za cas zopakovat.
coro

#35 Příspěvek od coro »

Ja mám opačnú skúsenosť s XT60, kde bez plastu išli príliš ľahko až by som podozrieval kontakt že bude nedostatočný.
Ale videl som jeden samec ktorý nebol narezaný tak hlboko ako ostatné, a teda nepružil, a teda sa fest "zakusoval" a nešiel vytiahnuť.
Jednak to môže byť vec čo sa dá skontrolovať, jednak by to možno šlo doladiť a prerezať tie čo idú príliš ťažko trochu hlbšie. Problém bude ale možo s potrebne malou hrúbkou toho rezu,
Woita
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Woita »

Nedávno jsem vyhazoval dva konektory z baterií Zippy 3s 3000mAh, byly nepoužitelné. Jsou to samice, a měly příliš malý průměr dutinky. Zkoušel jsem odbrousit plast, ale ten byl úplně navolno a drhly ty dutinky. Bylo nutno je vyhodit a dát jiné. Takže na vině mohou být i samice, tady by ladění samečků nic nepomohlo.
P.S. navíc ty konektory byly přiletované opravdu VELMI, VELMI bídně. Viz vlákno:
viewtopic.php?t=61878&p=1037958
Takže ještě že byly tak těsné. Nebýt toho, byl bych s nimi lítal (zvenku nic nápadného na tom letování nebylo) a asi bych spadnul.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od ddano007 »

to jag42: no ved som povedal, ze OD SEBA idu viac-menej obstojne ( do seba nie je problem). Napr. na CX250 mam vzdialenost reglu od baterky dost akurat, toz pri rozpajani najprv odzipsujem baterku z lozka a potom s citom rozpojim. Radsej nech drzi konektor trochu silnejsie, nez by sa mal za letu odpojit :D
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Odpovědět

Zpět na „Akumulátory“