GPS GSM lokátor

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zpráva
Autor
nwx

GPS GSM lokátor

#1 Příspěvek od nwx »

Na eBay jsou do 500Kč i s poštou. Používáte někdo? Máte zkušenosti s konkrétním provedením? Pokud se model někam zaletí, není to ideální řešení, jak ho nalézt?
Sofin

Re: GPS GSM lokátor

#2 Příspěvek od Sofin »

Taky mám v plánu nějaký pořídit. Zatím jsem vytipoval tento:

http://www.ebay.com/itm/Quad-band-GPS-Tracker-TK102B-TFCard-Solt-Car-Track-device-Hard-wired-car-charger-/291011071391?pt=US_Tracking_Devices&hash=item43c19c8d9f

Ale bojím se jedné věci. Kdo někdy položil mobil vedle myši nebo aktivní reprobedny tak ví, co to dokáže udělat. Takže se bojím, aby mi nakonec GPS tracker copteru nesestřelil :D
off
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od off »

Sofin píše:Taky mám v plánu nějaký pořídit. Zatím jsem vytipoval tento:

http://www.ebay.com/itm/Quad-band-GPS-Tracker-TK102B-TFCard-Solt-Car-Track-device-Hard-wired-car-charger-/291011071391?pt=US_Tracking_Devices&hash=item43c19c8d9f

Ale bojím se jedné věci. Kdo někdy položil mobil vedle myši nebo aktivní reprobedny tak ví, co to dokáže udělat. Takže se bojím, aby mi nakonec GPS tracker copteru nesestřelil :D

V zakladnim nastaveni by to mělo jen vratit souradnice na dotaz, jinak to nic nedělá.
nwx

#4 Příspěvek od nwx »

Zkusil to někdo použít? Nějaký konkrétní kus? Cenově už to je bezvadné. Myslím, že je to lepší, než přijít o věc za 20 tisíc bez šance na dohledání. Přitom jen může někde ležet v poli. Jen se holt neví kde. ;)
Sofin

#5 Příspěvek od Sofin »

off píše:V zakladnim nastaveni by to mělo jen vratit souradnice na dotaz, jinak to nic nedělá.

Jenže mobil si taky občas šáhne na síť i když se na něm nic nedělá a to může být ten kritický okamžik. Ten tracker musí být přihlášený na GSM bránu, aby mu dotaz mohl přijít.
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Jameson »

Používam, odporúčam. Samozrejme, treba to napchať dakde ďalej od prijímača, tie 2W mobilného signálu by mohli narobiť galibu. Super výhoda je, že keď to dakde pleskne, dá sa to nájsť s presnosťou pár metrov. Nevýhoda: ak vám to capne dakde mimo mobilného signálu, tak je vám to skutočne nanič...
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
Sofin

#7 Příspěvek od Sofin »

Jameson píše:Používam, odporúčam. Samozrejme, treba to napchať dakde ďalej od prijímača, tie 2W mobilného signálu by mohli narobiť galibu. Super výhoda je, že keď to dakde pleskne, dá sa to nájsť s presnosťou pár metrov. Nevýhoda: ak vám to capne dakde mimo mobilného signálu, tak je vám to skutočne nanič...

Můžeš hodit odkaz na konkrétní typ, který máš?
krtek2k

#8 Příspěvek od krtek2k »

Mám nějaký za 22USD z dealextremu. Ještě jsem ho nepoužil.
A to asi nemá vlastní GPSku? Ale bere to souřadnice ze sítě GSM, ne?
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
JosefSvejk

#9 Příspěvek od JosefSvejk »

krtek2k píše:Mám nějaký za 22USD z dealextremu. Ještě jsem ho nepoužil.
A to asi nemá vlastní GPSku? Ale bere to souřadnice ze sítě GSM, ne?

Na to bacha. Třeba i na googluckybuy je takový levný. Přestože je v názvu GPS, tak je to jen lokátor podle GSM sítě a v textu na to upozorňují. U toho je samozřejmě přesnost pro dohledání modelu nepoužitelná.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
krtek2k

#10 Příspěvek od krtek2k »

Zas až tak nepoužitelný to není. My máme na GSM lokátorech postavený sledování aut, a na mapě je trajektorie dráhy celkem slušně zobrazená v silnici. I kdyby přesnost byla + - 20m, tak furt je to lepší než nic. Když ti model odletí z dohledu a víš akorát směr - nic víc. Použitelný to je.
Ty s GPS modulem , ale nebudou za 500Kč.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
JosefSvejk

#11 Příspěvek od JosefSvejk »

To by mě zajímalo, z čeho vypočítá ten přístroj polohu s přesností na 20 m, když bude mít signál jen z jedné BTS. A to je mimo město docela běžné.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
zskal
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od zskal »

Já to taky používám a už nikdy bych bez něj neletěl. Klidně oželím i tu váhu, než ztracený copter. Kupoval jsem jej tady. Po reklamaci, kdy jsem měl stále vybitou baterii mi funguje perfektně. Občas jej nechávám i v autě, když parkuju na odlehlém místě. Satelity chytá v pohodě i v autě pod sedákem. Na ebay se ale prý pohybují klony, které jsou téměř nefunkční, tak pozor!!!
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
kojak84

#13 Příspěvek od kojak84 »

Polohu to bere z GPS ne s GSM, proto je tomu úplně jedno, na kolik, BTS je to připojeno
Sofin

#14 Příspěvek od Sofin »

kojak84 píše:Polohu to bere z GPS ne s GSM, proto je tomu úplně jedno, na kolik, BTS je to připojeno

Jenže tohle platí jen u těch dražších. Ty nejlevnější to opravdu berou jen podle BTS a to funguje spolehlivě jen tam, kde je víc BTS blízko sebe. Např. ve městech. Na dohledání koptery v polích bych to neriskoval
rdubsik
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od rdubsik »

zskal píše:Já to taky používám a už nikdy bych bez něj neletěl. Klidně oželím i tu váhu, než ztracený copter. Kupoval jsem jej tady. Po reklamaci, kdy jsem měl stále vybitou baterii mi funguje perfektně. Občas jej nechávám i v autě, když parkuju na odlehlém místě. Satelity chytá v pohodě i v autě pod sedákem. Na ebay se ale prý pohybují klony, které jsou téměř nefunkční, tak pozor!!!

Chápu to dobře, že potřebuje funkční SIM kartu?
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“