Graupner mc 32

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

Re: Graupner mc 32

#226 Příspěvek od jozefbb »

Tak to si uz stejne vela povedal, tak na 6mesiacov, nepodmienene
Dzordzik

#227 Příspěvek od Dzordzik »

Ty seš mi nějakej chytrák hm? Ve kterém zákoně je definována maximální vzdálenost od modelu, nemyšleno výškově, ale vzdálenostně? Nikde. Pokud je to na dohled na oči, tak není co řešit. Konec diskuse. Debata je o dosahu telemetrie.
Kamca

#228 Příspěvek od Kamca »

Drozdíku a že se tak nezeptáš mně jak to funguje vždyť to mužeš mít z první ruky :-)))
Dzordzik

#229 Příspěvek od Dzordzik »

A jo vidííííš, nevím proč, pořád si myslím že máš taky Futabu, neuvědomil sem si to. Tak povídej.
Kamca

#230 Příspěvek od Kamca »

V Hronově si to můžeš vyzkoušet
Dzordzik

#231 Příspěvek od Dzordzik »

ok, díky moc.
Kamca

#232 Příspěvek od Kamca »

po update mi nejede el.senzor od SM modellbau asi ho bude třeba taky flashnout pokud ho vyrobce upravi.
creagel

#233 Příspěvek od creagel »

Co pouzivas za senzor? na gh-lounge.de psali, ze prave s timto updtem konecne zacali cidla fungovat (ale jina zase prestala). Takze bych to tipoval jen na update u SM cidel.

btw: nemas unisens-e? Zajimalo by me porovnani jeho varia s variem co ma graupner (reakce na stoupani/kleasani, rozdil vysky po pristani oproti startu, ...).
Kamca

#234 Příspěvek od Kamca »

ano mam unisense ale vario jsem nesrovnával použivam Slovinský system T3000 kde je i kompenzace varia takže ty jine varia beru jen jako takové dodatkove.Senzor jako takovy to našlo ale psalo to blbosti tak jsem updatnul zpět na1.41
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#235 Příspěvek od Pucmeloud »

Tak jsem majitelem MC-32...tak uvidím, co mi přinese. Koupil jsem si ji hlavně kvůli hlasové telemetrii a rozloučil se tak s mou milovanou JR 12x -kou :cry:
No zatím mám dojem, že ta MC-32 žádná hitparáda není....sotva jsem ji otevřel, tak jsem si nahoře všiml jakési zalité tlumivky nebo kondu, který byl jedním koncem přiletovaný k tišťáčku a druhý konec byl omotaný kolem šroubku M3, který cosi přidržuje k tomu hliníkovému rámu rádia. Šroubek byl nedotažený a ten omotaný vývod tam volně blimbal...takže pájecí očko, šroubek dotáhnout a vývod té součástky slušně zapájet. No když to porovnám s tím JR-kem, jak to je udělané...a obě ty rádia jsou "vlajkové lodi" značek, i když to JR-ko už před pár lety.
Ale jinak je ten Graupner pěkný, a nesmírně chytrý...no bude to zábava na celou zimu.
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#236 Příspěvek od Pucmeloud »

Pánové, už někdo z vás kupoval kniple s tlačítkem nebo přepínačem? Ano? A kde? Díky za info.
creagel

#237 Příspěvek od creagel »

Ano, primo od vyrobce (tzn. pri dodani radia z Nemecka). Mam jak 2 tak 3 polohovy. Jinak v CZ je maji temer v kazdem shopu, kde prodavaji graupneri radia.
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#238 Příspěvek od Pucmeloud »

Díky, zkusím pohledat.

Ale mám další problém a tak prosím o pomoc: Chtěl jsem udělat update přijímače, co je v setu a když se podívám do programu Firmware Upgrade grStudio verse 3-2, tak tam nemám v Controller Menu v záložce DEVICE řádek HoTT Receiver (?!?!?), přes který se dělá update přijímačů. Mám tam jen řádek HoTT Device a Speed Controller...dělám něco špatně? Díky za pomoc.
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#239 Příspěvek od Pucmeloud »

Našel jsem novější verzi 3-3, ale ani v ní není mezi Devices položka HoTT Receivers. Tu jsem našel v nějaké staré verzi (snad 1-3.3), ale při propojení s přijímačem se nic nespustí....tak už nevím. :?
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#240 Příspěvek od Pucmeloud »

creagel píše:Ano, primo od vyrobce (tzn. pri dodani radia z Nemecka). Mam jak 2 tak 3 polohovy. Jinak v CZ je maji temer v kazdem shopu, kde prodavaji graupneri radia.

Našel jsem jen s páčkou nahoře a podle fotek asi nejsou do MC-32. Někde jsem viděl fotku těch "vypouklých" kniplů z MC-32, ale byly dokonce s tlačítkem a páčkou nahoře. Ale nemůžu to najít... :x
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“