T-Rex 450 Sport V2 vs. 450 Pro
Re: T-Rex 450 Sport V2 vs. 450 Pro
SlezY83
Díky moc dobře napsané. Takže podle tebe by jsi teda ty šel do Verze PRO do bezpádla?
= levnější díly, údržba a seřízení?
Díky moc dobře napsané. Takže podle tebe by jsi teda ty šel do Verze PRO do bezpádla?
= levnější díly, údržba a seřízení?
Tom
Phoenix RC 5.0p ,Spektrum DX6i , Align T-Rex 450L Dominator 3s
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Toto je dobra debata, zase sa to zvrhlo na padlo vs bezpadlo
Takze pridam aj svoje zaciatocnicke zeliezko do ohna:
So 450kou a 250kou lietam tak od aprila, jedina kvazi sestkanalova heli, co som predtym asi dva roky lietal lietal bol Blade mCP X, prva verzia s js motormi. Na Phoenixe trenujem so sestkanalmi tak tri roky.
Isiel som do cinskych kopii a bezpadiel preto, lebo:
- na mCP X som trocha pochopil princip bezpadla a padlovku sa mi nechcelo ucit
- bezpadlova hlava je jednoduchsia
- som elektrikar, toz mam blizsie k elektronike a radsej budem stelovat parametre heliny v FBL jednotke nez pachat mechanicke nastavovacky. BTW, ci uz ma clovek v heline jedno gyro len na ocase, alebo jednu bezpadlovku sa mi zda ze nie je az taky rozdiel, ako tu niekto argumentuje, ze ma rad co najmenej elektroniky.
- ciske kopie som zvolil preto, ze som ( spravne ) predpokladal, ze ako zaciatocnik sem-tam budem orat nejaku tu brazdu v poli, toz sa mi nechcelo platit "znackovu" heli na mlatenie po poli.
Co sa tyka nastavenia bezpadlovky, ked je clovek trochu zdatny, tak to zvladne.
Takze za mna: 450PRO, bezpadlovku. Je na to hafo lacnych ND a ma to jednoduche nastavenie.
A predovsetkym: Phoenix a cvicit, cvicit, cvicit.
Takze pridam aj svoje zaciatocnicke zeliezko do ohna:
So 450kou a 250kou lietam tak od aprila, jedina kvazi sestkanalova heli, co som predtym asi dva roky lietal lietal bol Blade mCP X, prva verzia s js motormi. Na Phoenixe trenujem so sestkanalmi tak tri roky.
Isiel som do cinskych kopii a bezpadiel preto, lebo:
- na mCP X som trocha pochopil princip bezpadla a padlovku sa mi nechcelo ucit
- bezpadlova hlava je jednoduchsia
- som elektrikar, toz mam blizsie k elektronike a radsej budem stelovat parametre heliny v FBL jednotke nez pachat mechanicke nastavovacky. BTW, ci uz ma clovek v heline jedno gyro len na ocase, alebo jednu bezpadlovku sa mi zda ze nie je az taky rozdiel, ako tu niekto argumentuje, ze ma rad co najmenej elektroniky.
- ciske kopie som zvolil preto, ze som ( spravne ) predpokladal, ze ako zaciatocnik sem-tam budem orat nejaku tu brazdu v poli, toz sa mi nechcelo platit "znackovu" heli na mlatenie po poli.
Co sa tyka nastavenia bezpadlovky, ked je clovek trochu zdatny, tak to zvladne.
Takze za mna: 450PRO, bezpadlovku. Je na to hafo lacnych ND a ma to jednoduche nastavenie.
A predovsetkym: Phoenix a cvicit, cvicit, cvicit.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Za me souhlas. Baterie kupuju u nas v mistnim modelari a mame jako klub vyjednanou slevu na vsechno zbozi.
Co se tyce alignu 3gx tak jsem zkousel v 2.0 a sel z domu. Ted mam z kombo setu dalsi 3gx s verzi 4.0 a jde taktez z domu. Je to bida a des, asi parodie na bezpadlo. To i bez jednotky by bylo lepsi politani. Moje rada je ta, at dotycny vyhodi 3gx a da tam microbeasta ktrry stoji pakatel a lita suprove
Co se tyce alignu 3gx tak jsem zkousel v 2.0 a sel z domu. Ted mam z kombo setu dalsi 3gx s verzi 4.0 a jde taktez z domu. Je to bida a des, asi parodie na bezpadlo. To i bez jednotky by bylo lepsi politani. Moje rada je ta, at dotycny vyhodi 3gx a da tam microbeasta ktrry stoji pakatel a lita suprove
Nevím, jaké máš (kdo máte) zkušenosti s 3GX - já nemohu porovnat, tak možná nemám objektivní názor. Ale zdá se, že se 3GX jde zalátat hard 3G, viz zde:
http://www.youtube.com/watch?v=0ZygJb4ZVaQ
http://www.youtube.com/watch?v=L1fDLn5NVFY
Samozřejmě se zde najdou i takové videa, kde je psáno, že to byl fail FBL jednotky:
http://www.youtube.com/watch?v=jYXFL3peJlA
To Diadoras:
Až budeš létat, jako ty lidi na video, nebo alespoň tak polovičně, tak pak uvažuj o jiné jednotce. Takhle bych vzal FBL jednotku, kterou seženeš v bazarové/setové heli.
Microbeast může být lepší nežli 3GX (slyšel jsem to z více stran), ale položme si otázku: Potřebuje začátečník Microbeasta? Myslíte, že se nenaučí viset, létat osmičky, oblouky, případně přemet/lopink s 3GX? Já si myslím, že ano...
Když bych to přenesl do světa automobilů, tak dejme tomu, že:
Chceš toho bavoráka s turbem (3GX) a nebo bi-turbem (Microbeast)? Za mě ať vezme, co tam bude - klidně 3GX. Pokud máte někdo jiné dukazy, proč ne 3GX, tak rád se poučím... Sám ho mám a rád bych se vyvaroval případného kreše kvůli jednotce.
Takže si to zrekapitulujme:
Zatím jsme se shodli na T-Rex 450 PRO v bezpádlovce.
Jaká bezpádlovka?
Podle mě je to prakticky jedno... Hlavně nějakou, která je hodně rozšířená a případně ti někdo poradí. Pokud by sis kupoval FBL jednotku sám, klidně vem Microbeasta. Pokud budeš mít v setu 3GX, nechal bych si 3GX.
Měj se,
Roman
http://www.youtube.com/watch?v=0ZygJb4ZVaQ
http://www.youtube.com/watch?v=L1fDLn5NVFY
Samozřejmě se zde najdou i takové videa, kde je psáno, že to byl fail FBL jednotky:
http://www.youtube.com/watch?v=jYXFL3peJlA
To Diadoras:
Až budeš létat, jako ty lidi na video, nebo alespoň tak polovičně, tak pak uvažuj o jiné jednotce. Takhle bych vzal FBL jednotku, kterou seženeš v bazarové/setové heli.
Microbeast může být lepší nežli 3GX (slyšel jsem to z více stran), ale položme si otázku: Potřebuje začátečník Microbeasta? Myslíte, že se nenaučí viset, létat osmičky, oblouky, případně přemet/lopink s 3GX? Já si myslím, že ano...
Když bych to přenesl do světa automobilů, tak dejme tomu, že:
Chceš toho bavoráka s turbem (3GX) a nebo bi-turbem (Microbeast)? Za mě ať vezme, co tam bude - klidně 3GX. Pokud máte někdo jiné dukazy, proč ne 3GX, tak rád se poučím... Sám ho mám a rád bych se vyvaroval případného kreše kvůli jednotce.
Takže si to zrekapitulujme:
Zatím jsme se shodli na T-Rex 450 PRO v bezpádlovce.
Jaká bezpádlovka?
Podle mě je to prakticky jedno... Hlavně nějakou, která je hodně rozšířená a případně ti někdo poradí. Pokud by sis kupoval FBL jednotku sám, klidně vem Microbeasta. Pokud budeš mít v setu 3GX, nechal bych si 3GX.
Měj se,
Roman
T-Rex 470LP; Logo 600SX; T-Rex 700 Gasser + Hanson 300
@Diadoras: Koukám, že jsi ze Syrovic. Máš možnost se někdy otočit v Brně? Lítá tu solidně v mém okolí dost lidí, kteří ti budou ochotní poradit, ukázat, podíváš se, jak to celé funguje a vypadá. Případně není problém ti s nastavením i pomoct. I pro mě není problém se někdy potkat, mám to k tobě 15km. Vytáhnem Goblina ať se namlsáš a uděláš si trochu představu o helinách. Navíc - a to na fóru nedostaneš - k radám dostaneš i nějakou "reálnou" zodpovědnost toho, kdo ti bude napovídat. Až pak vytahuj peněženku 
P.S.: Bezpádel jsem testoval a nastavoval ve své historii snad 6 nebo 7, takže asistence možná
P.S.: Bezpádel jsem testoval a nastavoval ve své historii snad 6 nebo 7, takže asistence možná
Tom
Jestli padlo nebo bezpadlo se rozhodni sam, ale za me to je asi takto
Padlovka
Naucila me litat a hlavne nastavit si heli
Bezpadlovka
Nastaveni behem 20 minut a s mechsnikou a lita to
Jednodussi na ovladani
Po cca roce nanbezpadle jsem si vytah znovu padlovku a sel litat. No byl jsem rad ze jsem ji nezavrtal do zeme. Proste bezpadlo leti jak pokolejich ale padlovku musis ridit.
Za me tedy na nauceni padlovku a jak clovek umi viset a osmicky tak teprve pote do bezpadla.
Padlovka
Naucila me litat a hlavne nastavit si heli
Bezpadlovka
Nastaveni behem 20 minut a s mechsnikou a lita to
Jednodussi na ovladani
Po cca roce nanbezpadle jsem si vytah znovu padlovku a sel litat. No byl jsem rad ze jsem ji nezavrtal do zeme. Proste bezpadlo leti jak pokolejich ale padlovku musis ridit.
Za me tedy na nauceni padlovku a jak clovek umi viset a osmicky tak teprve pote do bezpadla.
Jasný v Brně pracuji takže není problém se někdy někde sejít.
Jinak máme právě letiště i u nás v Syrovicích ale moc lidí s heli tam nechodí spíš žádní jen s letadli.
Jinak máme právě letiště i u nás v Syrovicích ale moc lidí s heli tam nechodí spíš žádní jen s letadli.
Tom
baui
Jinak Goblin mooc velkej luxus, ale to už je trochu jiná cenová
Jinak Goblin mooc velkej luxus, ale to už je trochu jiná cenová
Tom
Jasně, však říkám, namlsání
Sleduj naše vlákno, obvykle se se tam objeví, že jdeme lítat - http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=111&t=61075&p=1045147#p1045147. Zastav se na pokec, různých typů helin je v partě dost, názorů taky (od zarytých číňanů po závisláky na extrémníh výkonech), aspoň si uděláš obrázek. Pádlového Sporta na DX6i jsem zrovna nastavoval dva týdny zpátky 
Tom
OK mrknu koukám, že jsi v partě helimaniacs Brno, kdysi jsem koukal na vaše stránky ale teď nejedou.
Je nová adresa nebo nějaký jiný důvod?
www.helimaniacs.cz nefunguje
Je nová adresa nebo nějaký jiný důvod?
www.helimaniacs.cz nefunguje
Tom
S Helimaniacs je to slozitejsi, u toho bych to asi nechal. Kazopadne web uz nejede.
Tom
No vidíš, tak nakonec se na to můžeš sám podívat a nechat si poradit od zkušenějších.
Jenom ještě k tomu pádlu a bezpádlu - bezpádlo si poměnrně jednoduše nastavíš, jak má být hodně "hodné" nebo "zlé" - připojíš FBL jednotku k PC a když ti i někdo poradí, čím pohnout a jak hodně, tak bych více neřešil a šel do toho.
BTW., u svého Alignu 3GX jsem viděl v nastavení možnosti simulovat chování pádel (on/off a když on, tak 0-100%), ale nevím, jak to hodně funguje/nefunguje a jak to ovlivní heli. Máte s tím někdo zkušenosti?
I když tento dotaz by spíše patřil jinam, ale alespoň bude Diadoras vědět, že tam něco takového je
Roman
Jenom ještě k tomu pádlu a bezpádlu - bezpádlo si poměnrně jednoduše nastavíš, jak má být hodně "hodné" nebo "zlé" - připojíš FBL jednotku k PC a když ti i někdo poradí, čím pohnout a jak hodně, tak bych více neřešil a šel do toho.
BTW., u svého Alignu 3GX jsem viděl v nastavení možnosti simulovat chování pádel (on/off a když on, tak 0-100%), ale nevím, jak to hodně funguje/nefunguje a jak to ovlivní heli. Máte s tím někdo zkušenosti?
I když tento dotaz by spíše patřil jinam, ale alespoň bude Diadoras vědět, že tam něco takového je
Roman
T-Rex 470LP; Logo 600SX; T-Rex 700 Gasser + Hanson 300
Ještě otázka,
jak tady tak přočítám, hodně z vás tady nakupuje přez helikraft, to je dodání z Ameriky?
Jaké máte zkušenosti s poštou clem a cenou poštovného?
Díky
jak tady tak přočítám, hodně z vás tady nakupuje přez helikraft, to je dodání z Ameriky?
Jaké máte zkušenosti s poštou clem a cenou poštovného?
Díky
Tom
To je thaiwan. Cena postovneho v pohode, vyskoci ti nabidka cen postovneho dle rychlosti atd. Bud zaplatis malo a poslou to v bublinkove obalce, nebo si priplatis a mas to expresne ci aspon pojistene...vsak vyzkousej si neco hodit do kosiku a uvidis postu a nabidky..
Co se tyce cla a posty, u objednavky mas policko do ktereho muzes napsat zpravu at ti tam napisou nejakou jinou cenu nez to stoji. Uplne bez problemu, navic kdyz jsem objednaval 450L od tama tak jsem to tam nepsal a oni to stejne deklatovali na daleko mene.
Co se tyce cla a posty, u objednavky mas policko do ktereho muzes napsat zpravu at ti tam napisou nejakou jinou cenu nez to stoji. Uplne bez problemu, navic kdyz jsem objednaval 450L od tama tak jsem to tam nepsal a oni to stejne deklatovali na daleko mene.