Zdravím,
včera jsem rozsekal křídlo na své tracyně,nyní zvažuju přestavbu či přesun na jiný letoun.
Má někdo z vás zkušenosti s přestavbou křídla u tohoto typu?
Moje idea je zvětšení rozpětí na 2200-2500mm,jednoduché vzepětí V + winglety?
Ano létat to určitě bude,i cihla letí nějakou dobu...nevyplatí se případně postavit něco uplně jiného?Typy a názory sem...chci prostě něco opět pohodového na odreagování.
Děkuji!
Tracy-E zvětšení křídel + křidélka?
-
martinmalky
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tracy-E zvětšení křídel + křidélka?
Zdravim.
Pokud je trup neposkozeny nema vyznam stavet kridla jinak nezli byla
Mival jsem tracyny asi tri,jednu origos a dalsi jsem si vyrezaval sam.ta jedna litala jinak bo byla potazena papirem.jinak jsem mel i tu s rozpetim 2500.
Taky super.vse se ale odviji od profilu,co je pouzity.
Takze ja bych na tak pohodovem modelu zasadne nic nemenil.zdarec.
Pokud je trup neposkozeny nema vyznam stavet kridla jinak nezli byla
Mival jsem tracyny asi tri,jednu origos a dalsi jsem si vyrezaval sam.ta jedna litala jinak bo byla potazena papirem.jinak jsem mel i tu s rozpetim 2500.
Taky super.vse se ale odviji od profilu,co je pouzity.
Takze ja bych na tak pohodovem modelu zasadne nic nemenil.zdarec.
Na vše mám SPEKTRUM :)
Jenom na manželku nefunguje :(((( :)))))
Navic koukam ze jsi z usti.kde jsi lital? Ja byl vcera taky,nahore nad chuderovem,jeste s kamosem
Mel jsem sebou wildcata a kamos betu. Radi te vezmem do party.
Mel jsem sebou wildcata a kamos betu. Radi te vezmem do party.
- kocour
- Kontaktovat uživatele:
Pokud chceš nějaký upgrade za málo peněz, tak bych postavil trochu větší křídlo s křidélky, Pořád to nebude žádný rychlík, ale podstatně se zlepší obratnost, zejména v turbulenci a na svahu. R. tak 2,3 - 2, 5 m, vzepětí tak 4 stupně, křidélka s možností i vyklápět jako brzdy, případně i vztlakové klapky - ale podmínka by měla být, aby se moc nezvýšilo plošné zatížení.
Naposledy upravil(a) kocour dne ned 17.11.2013 15:05, celkem upraveno 1 x.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
-
martinmalky
- Kontaktovat uživatele:
Děkuju za názory,ještě chvíli počkám a popřemýšlím,stejně začne co nevidět zima,tak budu mít alespoň co stavět.
Byl jsem lítat na Mirkově,ale Chuderov znám také:)
Tak se domluvíme!
Byl jsem lítat na Mirkově,ale Chuderov znám také:)
Tak se domluvíme!
Tracy jsem létal loni původním křídlo , poté jsem postavil křídlo v s křidélky o shodném profilu i rozpětí.
Ovladatelnost se na svahu rapidně zlepšila , klouzavost byla horší , Viděl bych to na zvětšení rozpětí na cca 230cm . Pokud se rozhodneš pro stavbu nového křídla doporučuji i doplnit křídlo o torzní skřín .
Několikrát se mi totiž povedlo při nekatolickém létání křídlo rozebrat ve vzduchu.
Ovladatelnost se na svahu rapidně zlepšila , klouzavost byla horší , Viděl bych to na zvětšení rozpětí na cca 230cm . Pokud se rozhodneš pro stavbu nového křídla doporučuji i doplnit křídlo o torzní skřín .
Několikrát se mi totiž povedlo při nekatolickém létání křídlo rozebrat ve vzduchu.
Jenom chci podotknout, že stavebnice a plán mají materiál na stavbu s torzní skříní a v plánku je to znázorněný.
Navíc jsem měl ty modely tři a nikdy se mi to ve vzduchu nerozebralo.
Povedl se mi střemhlavý let tak z 200m a chytilo to flatr na křídla ale vydrželo to.
Navíc jsem měl ty modely tři a nikdy se mi to ve vzduchu nerozebralo.
Povedl se mi střemhlavý let tak z 200m a chytilo to flatr na křídla ale vydrželo to.
Mě bohužel původní křídlo ne , možná bylo načaté z přistání na svahu ale obě půlky jsem postupně rozebral . Pravda foukalo tehdy pokaždé okolo 8m/s a v těžišti byl ještě jeden tříčlánek .
Ale jinak je tracy super ted čeká na nový celopotah aby se na ní mohli naučit létat mladí piloti a pilotky.
Ale jinak je tracy super ted čeká na nový celopotah aby se na ní mohli naučit létat mladí piloti a pilotky.