Jaký vrtulník pro začátek
MJX F45 vs. WLTOYS v912
Ahojte,
Plánujem kúpiť pre otca vrtulníček - hračku do 100e.
Ide hlavne o zábavu a začiatok do heli sveta.
Neskôr plánujem kúpiť aj simulátor Phoenix 4, ale zatial bude stačiť hračka, nech sa trochu s tým vyblázni a dostane určité základy práce s heli.
Podľa recenzií sa rozhodujem medzi spomínanými MJX F45 a WLTOYS v912. Dopredu upozorňujem, že rozpočet je max. 100e, takže rady typu "kúp si radšej 450-ku za 200-300e" nepíšte.
Dopredu díky za rady pri výbere.
S pozdravom,
Ivan
Neskôr plánujem kúpiť aj simulátor Phoenix 4, ale zatial bude stačiť hračka, nech sa trochu s tým vyblázni a dostane určité základy práce s heli.
Podľa recenzií sa rozhodujem medzi spomínanými MJX F45 a WLTOYS v912. Dopredu upozorňujem, že rozpočet je max. 100e, takže rady typu "kúp si radšej 450-ku za 200-300e" nepíšte.
S pozdravom,
Ivan
Re: MJX F45 vs. WLTOYS v912
piwicek píše:Ahojte,
S pozdravom,
Ivan
Nejdes na to z opacne strany - vrtulnik a potom simulator bude pekne draha sranda. Ja bych na to sel radeji opacne.
Radio a simulator a naucit se ty navyk a potom teprve heli a ano radeji 450 treba z bazaru napriklad nejakeho TAROTa
Pokud chces dat 100e pouze za heli bez simu tak tu 450 na bazaru dokazes sehnat. a radio tam koupis taky za celkem rozumne penize treba DX6 nebo Optic6
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaký vrtulník pro začátek
Na zaciatok a bez simu za mna V911. Relativne odolny, dobre reaguje, stoji na banggood par korun, ma lacne ND. Velky vrtas neodporucam, na doma je to velke, vonku to odfukne. A ten Phoenix silne doporucujem.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
V911 je super, za ty peníze.. Mám ho 14 dnů a nemůžu si vynachválit, pádu už bylo spoustu a zatím bez újmy 
votrelec píše: v podstate za tu cenu kupis novy na ebayi. Mna stal novy aj s postovnym 28 eur.
EDIT: Davam do pozornosti toto http://www.ebay.com/itm/2-4G-4CH-R-C-Re ... 51ac35e99f
Vydavaju to za novu verziu v911. Mate ju uz niekto? Ma inu bateriu a TX vzhladovo napodobnujuci devo 7e. Za 37 dolarov aj s postovnym. No nekup to
To ale nie je WL-Toys v911 ale nejaka kopia http://www.fq777models.com/fq777-f458-% ... -v250.html . Moze byt trochu problem s ND a asi aj s pripojenim na T9X. Tu je odkaz http://www.rcgroups.com/forums/member.php?u=398394 s prehladom viacerych vrtulnikov 4ch tejto velkosti. Vacsinou klony v911.
-
Standa0035
asi trexe 500 buď jak já ono to nějak dopadne ( cituji svou blbost )
Ahoj, už delší dobu koketuji s myšlenkou na vrtulník, po pár víceméně marných pokusech s HK450 jsem po přečtení diskuzí došel k závěru, že asi nejlepší cesta bude ta již prošlapaná. V mém případě uvažuji o Trex 500, nějaký zalétaný z bazaru. Myslím, že velikost/cena dobrá. Řešim to, zda jít nejdříve do verze pádlo, nebo rovnou jít do bezpádla. Co jsem vyčetl, tak u bezpádla jsem schopen nastavit míru tuposti=stabilizace a tím měnit postupně chování vrtulníku, kdežto u pádla jsem odkázán na mechaniku a víc, než udělal výrobce, krom výchylek a expa už nevymyslím. Myslíte, že je lepší jít rovnou do bezpádla, než pak utrácet další peníze za přestavbu? Nebo je FBL pro začátečníka nevhodné. Na simu něco uvisím i popoletím, tak si myslím, že je čas jít do reality. Díky
Vilda74 píše:Ahoj, už delší dobu koketuji s myšlenkou na vrtulník, po pár víceméně marných pokusech s HK450 jsem po přečtení diskuzí došel k závěru, že asi nejlepší cesta bude ta již prošlapaná. V mém případě uvažuji o Trex 500, nějaký zalétaný z bazaru. Myslím, že velikost/cena dobrá. Řešim to, zda jít nejdříve do verze pádlo, nebo rovnou jít do bezpádla. Co jsem vyčetl, tak u bezpádla jsem schopen nastavit míru tuposti=stabilizace a tím měnit postupně chování vrtulníku, kdežto u pádla jsem odkázán na mechaniku a víc, než udělal výrobce, krom výchylek a expa už nevymyslím. Myslíte, že je lepší jít rovnou do bezpádla, než pak utrácet další peníze za přestavbu? Nebo je FBL pro začátečníka nevhodné. Na simu něco uvisím i popoletím, tak si myslím, že je čas jít do reality. Díky
Tupost a stabilizace je něco zcela odlišného. A pádla poladíš taky.
http://www.mojehobby.cz/magazin/detail.php?idclanku=37
http://zd.wwwcity.cz/zd/TeorieLetuHeli.htm
Proč "marných pokusů s HK450"? V čem byl problém? Nemyslím to nijak zle, prostě mě to jenom zajímá, sám jsem se na HK450 hodně naučil, než šel z domu.
No asi hlavně jsem neměl nikoho, kdo by mi to pořádně seřídil. Bylo to takové šup sem, šup tam. Přišlo mi to malé. Normálně lítám letadla a tam platí, čím větší, tím lepší. Předpokládám, že to bude to samé i u heli. Na bezpádlo jsem myslel spíš proto, že si můžu nastavit míru stabilizace přímo SW. Pro začátek stabilnější a potom třeba se dopracuju k tomu, že si to trochu přiostřím. Dotaz byl myšlen, zda má smysl investovat rovnou do bezpádla, i když (prozatím) rozhodně nemám v úmyslu 3D. Nicméně díky za odkazy.
- bonis
- Kontaktovat uživatele:
Prozatim tak akorat vyhodis penize za jinou heli.
HK neni zadnej zazrak, ale na prvni omlaceni Ti poslouzi dobre.
Vetsi je lepsi, ale neni to samospasitelne a pokud Ti to nejde s 450 tak to s 500 nepujde o nic moc lepe.
Pokud ale trvas na vymene za 500, neudelas chybu prave s rexem a klidne v padlech.
On je sam osobe velice stabilni.
Sam jsem ho letos v padlech lital par mesicu, jen abych si procvicil rizeni a jako nastupni do vetsich velikosti.
Jen abych prekonal strach ze vseho, co je vetsi nez 450.
Muj nazor je, ze FBL je pro zacatecnika-samouka, bez moznosti si to nechat nekym seridit, jen dalsi problem.
V padlovce Ti to poleti stabilne a az Te zacnou padla omezovat, stejne vymenis rovnou celou heli.
Tot moje zkusenost.
Martin
HK neni zadnej zazrak, ale na prvni omlaceni Ti poslouzi dobre.
Vetsi je lepsi, ale neni to samospasitelne a pokud Ti to nejde s 450 tak to s 500 nepujde o nic moc lepe.
Pokud ale trvas na vymene za 500, neudelas chybu prave s rexem a klidne v padlech.
On je sam osobe velice stabilni.
Sam jsem ho letos v padlech lital par mesicu, jen abych si procvicil rizeni a jako nastupni do vetsich velikosti.
Jen abych prekonal strach ze vseho, co je vetsi nez 450.
Muj nazor je, ze FBL je pro zacatecnika-samouka, bez moznosti si to nechat nekym seridit, jen dalsi problem.
V padlovce Ti to poleti stabilne a az Te zacnou padla omezovat, stejne vymenis rovnou celou heli.
Tot moje zkusenost.
Martin
LA700, Logo 550SX, MiniProtos 4S, Gaui NX4, Ricco, miniHquad
Futaba, Spirit, iCharger
Futaba, Spirit, iCharger
No dobře, pokud byl problém se seřízením, tak ten u větší velikosti sám nezmizí a FBL ho jenom znásobí, protože se ti do nastavení začne motat i logika FBL jednotky. Automatická stabilizace neseřízené heli je iluze.
Můj osobní názor podložený (docela drahou, ale díky za ni) zkušeností je začínat na pádle s dobrým gyrem ať se nemusíš moc starat o ocas, a až teprve po ovládnutí mechanického seřízení včetně rozborky a sborky po havárii se pouštět do FBL. Cca měsíc zpátky jsem nastavoval svoji první FBL jednotku a musím říct, že kdybych předtím neměl (relativně) zvládnuto nastavování pádla, tak bych si na to asi netroufnul.
Na druhou stranu, pokud ti mohu něco doporučit, tak si napřed najdi v okolí někoho kdo s heli lítá a pak teprve řeš nákup vrtulníku. Jakmile budeš mít někoho s kým se můžeš poradit, tak už je pak asi jedno zda pádlo nebo bezpádlo...
Můj osobní názor podložený (docela drahou, ale díky za ni) zkušeností je začínat na pádle s dobrým gyrem ať se nemusíš moc starat o ocas, a až teprve po ovládnutí mechanického seřízení včetně rozborky a sborky po havárii se pouštět do FBL. Cca měsíc zpátky jsem nastavoval svoji první FBL jednotku a musím říct, že kdybych předtím neměl (relativně) zvládnuto nastavování pádla, tak bych si na to asi netroufnul.
Na druhou stranu, pokud ti mohu něco doporučit, tak si napřed najdi v okolí někoho kdo s heli lítá a pak teprve řeš nákup vrtulníku. Jakmile budeš mít někoho s kým se můžeš poradit, tak už je pak asi jedno zda pádlo nebo bezpádlo...
Díky za rady, ty jsou nejcennější. Rozbít super heli se mi fakt nechtělo, spíš jsem nechtěl jít cestou, jak tu bylo mnohokrát popsáno, přes víceméně hračky. Přes zimu potrénuji na simu, zkusím se spojit s někým v okolí a na jaře se po něčem poohlédnu. Třeba někdo dostane super Ježíška a bude se chtít zbavit zásob... 
Kdyby nekdo chtel upravenou F-45 takovou lepsi hracku do zacatku na natrenovani tak pisnete...prodavam se strid.motorem....
Našel jsem kluka v bydlišti, co má Trexe 500, tak to probereme a pak se uvidí. Díky ještě jednou.