DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Zoolx

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

#811 Příspěvek od Zoolx »

@Ananas: Ano, to si od toho také slibuji. Uvidíme. Stále mi tu ale prší, řízení letového provozu zatím odložilo všechny starty :-P

Jinak mám pech, protože jsem sestavil všechny díly Phantoma 2 Vision, nabil baterie, ale nejspíše je tam nějaký špatný kontakt mezi baterií a vnitřními konektory, protože nestartuje... :-( Tak píšu na dodavatele i DJI report.. Uvidíme :-(

Z.
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
Heli

#812 Příspěvek od Heli »

Phantom Vision 2 první seznámení.
Přílohy
image.jpg
image.jpg
image.jpg
Naposledy upravil(a) Heli dne sob 09.11.2013 19:04, celkem upraveno 1 x.
Zoolx

#813 Příspěvek od Zoolx »

Velké díky Helimu, díky jeho radě opravil mou nepozornost a Phantom 2 Vision je už v provozu :-) Prostě jsem díky mé chatrné angličtině přehlédl důležitý krok při zapínání...

Z.
salamander

#814 Příspěvek od salamander »

Bol som tej mienky že nebol dodržaný postup pri štarte .

Tie vrtule majú zaujímavú stavbu, ta šírka ku stredu, motor nemusí vyvíjať takú silu na točenie ako keby bola širšia ku koncu , točky musí mať veľké ale nepotrebuje taký výkon, čiže má menšiu spotrebu.
Ako auto do kopca pri preradení na menší kvalt má väčšie otáčky ale ide ľahšie a má menšiu spotrebu, stačí sledovať počítač momentálnej spotreby . Je tam určite viacej faktorov ale myslím že aj tento .
To je taká moja úvaha .
Zoolx

#815 Příspěvek od Zoolx »

Nebyl :-)

Ty vrtule jsou o poznání tišší než ty setové u Phantomu I. Zatím jsem to testoval jen v parku za domem, vlastnosti, ovladač, odlišnosti od P.I, přenos obrazu na mobil, ovládání přes tu androidí aplikaci. Samozřejmě přenos telemetrických údajů na displej je skvělý. Už s obavami nesleduji stopky ani diodu na ptákovi, ale na displeji je vše, co potřebuji.

Letový čas je na tu 5200mAh baterku výborný. Zatím jsem netestoval skutečný let a plnou kapacitu, ale po 12 minutách testování bylo v baterce více jak polovina. Uvidím při dalším letu.

Částečně jiný je asistent, jiné jsou funkce přepínačů. Nikde jsem nenašel jejich nastavení tak, jako u P I. FS funguje stejně.

Obraz jsem ještě netestoval, teprve teď jsem si byl pro microSD, bo 64GB microSD to nepodporuje, takže jsem nemohl použít z GP Hero. Maximálně 32 GB...

Tak nabíjím a půjdu zkusit. Vítr se utišil, neprší, dokonce i náznak Slunce. Řízení letového provozu dalo zelenou :-)

Z.
zderem

#816 Příspěvek od zderem »

4K s kamery GoPro Hero 3 Black je nepoužitelné, protože v tomto rozlišení je snímková frekvence jen 12,5 (pal) snímků za vteřinu. Tudíž pohyb je strobovaný, neplynulý. Na točení s Phantomem je nejlepší použít 1080p rozlišení, které podporuje 50(pal) nebo 60(ntsc) snímků za vteřinu. Tato frekvence nejvíc eliminuje případné vibrace copteru. Polarizační filtr samozřejmě jello efekt zmírňuje, protože se důsledkem snížení průchodu světla objektivem na čip musí snížit hodnota závěrky. Problém ale nastává s vyvážením gimbalu s kamerou. Gimbal H3-2D je vyvážen přesně jen na kameru Gopro hero 3. Myslím si, že hmota filtru na objektivu se na funkci gimbalu asi dost podepíše. Také jsem měl nejlepší záběry při menší úrovni světla ( zataženo, na večer apod.)
Zoolx

#817 Příspěvek od Zoolx »

S tím 4K zcela souhlasím. S tou vahou filtru mne to nenapadlo, zeptám se na to v pondělí pana Řešátka při montáži. Výrobce neuvedl hmotnost a já tu přesnou váhu nemám, nechám si to zvážit v pondělí na poště.

Zkoušel jsem teď dál Phantoma 2 Vision... Přenos obrazu přes wifi 2,47MHz je mezi paneláky, kde je tisíc a jedna wifi sítí, problematický. Tedy doufám, že je to tím zarušením. Když bude zítra počasí, vyjedu kousek za Prahu, kde zkusím rozdíl.

Letový čas je úžasný... Po 9 minutách letu byla baterka 66%...

Jen ten úhel záběru nemuseli dělat tak široký, soudkovatí to o 106. Za chvíli to video dám na youtube a pošlu odkaz.

Z.
salamander

#818 Příspěvek od salamander »

Rád by som vedel akú majú spotrebu tie motory , keď to tak dlho vydrží vo vzduchu, musia menej ťahať z baterky .
Já som toho môjho dávnejšie premeral watt metrom od Pelikána samozrejme na stole ukotveného ,
zopakujem to znova a dám to sem .
salamander

#819 Příspěvek od salamander »

Nedalo mi to a premeral som môjho Phantoma.
Statické meranie, stroj ukotvený na stole , plný plyn , baterka a vrtule org. Phantom.
Doba chodu motora pri troch meraniach cca 1/2 min.

GPS ATI : 24 A , 240W
ATI : 25,5 A , 275 W
Baterka klesla na 11,75 Volt, spotreba 608 mAH

Tá spotreba je dosť veľká , samozrejme pri lete je to trochu iné , lietam čosi nad pol plynu a plný dám občas na stúpanie zo zvedavosti, ako to ide rýchlo hore .
Merané wattmetrom od Pelikána.
Marek_Km

#820 Příspěvek od Marek_Km »

Čistě teoreticky - pokud z 2,2 Ah baterky odeberu 80%, to je 1,76 Ah vycucnutých dejme tomu za 8 minut (60/8=7,5) 1,76*7,5=13,2 A což je průměrný odběr a krát 11,85V (průměrná voltáž mezi vybitím a nabitím u tříčlánku) = 156 W což je průměrný spotřeba, co to žere ve W. Snad tam někde nemám chybu.
pepavich

#821 Příspěvek od pepavich »

Václav Procházka píše:To jsem zvědavý, jaký bude přínos těchto vrtulí, kdo je vyzkouší ? :) http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=71699

Pár fotek těchto vrtulí na první verze Phantoma https://www.facebook.com/media/set/?set ... 885&type=1
Zoolx

#822 Příspěvek od Zoolx »

@Salamander: Zajímavé měření. Subjektivně mohu říci, že mají ty orig. vrtule u Phantom 2 Vision lepší účinnost a jsou i výrazně tišší. Jsou 9".

@pepavich: Ty vrtule vypadají hezky, také jsou hezky drahé :( Jsou vážně tak dobré? V pondělí měním motory za ty Antigravity, doufám, že to pomůže uklidnění běhu... :-)

Z.
tomi79rv

#823 Příspěvek od tomi79rv »

na oficiálnej stránke t-motors majú aj tabuľku s účinnosťou týchto vrtúľ oproti bežným. v piatok som si ich objednal, ale za tú cenu by mali dávať komplet 4 ks... motory antigravity sú tichšie, nebzučia tak, ale ten výkon nie je tak viditeľný.
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
Václav Procházka

#824 Příspěvek od Václav Procházka »

Největší možnost úspory energie, vidím v účinnosti vrtulí, tam si myslím je velká rezerva. Je to podobné jako s reproduktory na konci řeťezce v HI-FI sestavě (dá se hodně získat nebo ztratit).
Ty jako by lepší motory, jak už zde někdo uvedl, mu nakonec v letu, znatelnou úsporu nepřinesly (navíc jestli si vzpomínám, tak jsou těžší, než ty originál. Někdo ještě psal, že má dobrou zkušenost s keramickými ložisky. A samozřejmě nejvíce lze získat na nízké letové hmotnosti. Phantom s DJI gimbalem, GoPro3+, video přenosem, CF vrtulemi 9/4,5 a miniOSD mi váží 1150 gramů - doba natáčení podle teplot 6-8min s baterií 2200mAh - takto to nechám :-)

Malá copterka FY330 s přidělanou kamerkou Gopro 3 natvrdo, vrtule 8/4, letová hmotnost s 3čl. 2200mAh 850gramů a s video FPV vysílačem - doba letu 11 minut - což je pecka !
Václav Procházka

#825 Příspěvek od Václav Procházka »

tomi79rv píše:na oficiálnej stránke t-motors majú aj tabuľku s účinnosťou týchto vrtúľ oproti bežným. v piatok som si ich objednal, ale za tú cenu by mali dávať komplet 4 ks... motory antigravity sú tichšie, nebzučia tak, ale ten výkon nie je tak viditeľný.

Nevyrábí motory T-motors a Antigravity společná firma, někde jsem na to narazil, na zahraniční diskuzi ?
New motor from Kopterworx (KW1P) for all Phantom Freaks Specialy made under our specification:
• Lighter
• Tuned - without vibrations
• 15% more power
• 8% less consumption - longer flights.
• EZO9 series of ball bearings
• CW and CCW adapters - propeller cant unscrew

Maník jim na diskuzi píše : T-Motor Anti-Gravity MN 2214 jsou stejné.
Kopterworx : Ano, s improvments
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“