F45 - Vše o tomto vrtulníčku

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
tonic

Re: F45 - Vše o tomto vrtulníčku

#1111 Příspěvek od tonic »

Zdravím Tě srabsrab.

Já jsem postupoval takto.
Drátky průměru cca 0,2 mm ( z rozpleteného měděného kablíku ) jsem pocínoval v délce asi 4 cm tak, aby na konci zůstala velmi malinká kulička cínu. Nebo konec drátku ke kuličce zastřihnout. Kdyby cínu na drátku bylo hodně, mohlo by dojít ke zkratu s vedlejším pinem Konec s kuličkou jsem přiložil na pin procesoru a na drátek jsem co nejblíže k pinu přiložil očištěný hrot páječky. Tím došlo ke spájení.
Použil jsem trafopáječku, pájecí vodu, lupu v držáku. Regulátor jsem pevně uchytil v malém svěráku.
Na druhou stranu drátků jsem připájel kablíky z programátoru – postup jsem popsal na straně 67.
Nejdřív jsem používal převrtanou originál vrtulku, ale motor se trochu hřál. Tak jsem použil vrtulku GWS EP 5x3. Po odlétání i 5 baterek se motor nezahřeje.

Zdraví tonic.
Plha

#1112 Příspěvek od Plha »

Ital píše:Milý Plho, pořiď si tento přístroj a uvidíš, helina ho unese a zaznamenává oscilogram průběhu proudu za letu, stačí jí přidržet v ruce a vidíš, o kolik se mění příkon se zadkem naplno, nebo bez otáček.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=25703

---
Dobrá Itale,
psal jsi ale ve visu, takže když to držíš v ruce tak to úplně ve visu není. Přístroj kupovat nebudu, stačí mi když po zátěži naplno v ruce, když tím ocasem mrskám a vrtulka přidává a ubírá, potom rukou zkontroluji teplotu motorku a to mi stačí.
Ital

#1113 Příspěvek od Ital »

Určitě poznáš, když jí lehce držíš v ruce, kdy je ve visu, jen, že jsi to chtěl vědět, tak jsem ti odpověděl.
Občas jí startuji z ruky, tak to dost poznám.
Plha

#1114 Příspěvek od Plha »

Já startuji jenom z ruky. Vyhnu se tak zvíření prachu z polní cesty, který by se nalepil na namazané ozub. kolo a vydřel pastorek. Přistávám do nízké trávy.
V předešlých příspěvcích jsem sem hodil pár fotek z mých úprav. Můžeš sem Itale taky dát pár fotek z tvých inovací, rád převezmu.
srabsrab

#1115 Příspěvek od srabsrab »

Plha píše:Zdraví m srabsraba,
naco dělat tyhle přemety s předraženým udělátkem, když se dá koupit už hotově flashnutý 20A ESC SimonK fw pro multikoptéry na ww.rctimer.com ? Tenhle mi ve spojení s Attinou od Tebe funguje v pohodě a bez kmitání ocasu.
Ještě jednou dík za programování Attiny, s pomocí někoho se o to také pokusím.

Copak o to, teoreticky se koupit nejspis da, ale prakticky, jak jsem psal, proste neprisel. Krome prvni odpovedi, ze zjisti co je s balickem, uz vicero nekomunikovali a nastesti jim tu platbu paypal vzal. Tim se pro mne stal tento obchod neduveryhodny... (Ono taky vyfotit regler a dat k nemu free shiping, i kdyz se ale o zadny free shiping nejedna a pri platbe chteji min 3 dolary, take o leccemz vypovida...)
Qarii

#1116 Příspěvek od Qarii »

Cau chci se zeptat jestli nabíječka, která je součást balení vážně tak hrozná. Jestli ničí baterie?
corona

#1117 Příspěvek od corona »

Qarii píše:Cau chci se zeptat jestli nabíječka, která je součást balení vážně tak hrozná. Jestli ničí baterie?

Mám jich zde plný pytlík (asi tak 6 ks) a nepoužívám je, neboť jsou celkem k ničemu.
Doporučuju použít leda tak po zakoupení do tém doby, než si pořídíš nabíječ.
Qarii

#1118 Příspěvek od Qarii »

Mno koupil jsem si ještě jednu novou baterii a tak se bojím abych je po cca 10 nabití neposlal do nebe :-)
nyknyk

#1119 Příspěvek od nyknyk »

Qarii píše:Mno koupil jsem si ještě jednu novou baterii a tak se bojím abych je po cca 10 nabití neposlal do nebe :-)

Zdravím. Orginál nabíječka je k ničemu, tedy pardón na zničeni baterek se určitě hodí. Lipoky nabíjím zásadně přes vybíjecí kabely a balanční konektor.
Letu zdar.
Ital

#1120 Příspěvek od Ital »

Takže orig. nabíječe- konkrétní data, ne dohady:1. kus-napětí 4,17jeden článek
4,34 druhý článek

2.kus 4,19
4,32 V

tudíž můžete zvážit jejich použití, asi se moc lišit nebudou, bez dozoru bych je rozhodně nenechal, toto jsou koncová napětí, kam se budou snažit baterky dotáhnout. Pokud budete napětí průběžně měřit, makají dobře v nouzi, ale musí se hlídat dobrým V metrem. :(
Ital

#1121 Příspěvek od Ital »

Nevím, jestli znáte tento odkaz, ale zatím jsme levnější díly nenašli:
http://www.banggood.com/buy/Mjx-F45/0-0 ... searchtag=
mám nadělané zásoby podvozků, kabin, kormidel atd, je to za 1/3 ceny , proti obchodům u nás, vyplatí se brát po 3. kusech je to už se slevou. Pokud víte o levnějších, dejte vědět, poštovné se neplatí a fungovalo to doposud dobře, teď to z Číny nějak začalo váznout odevšud.
Reostat

#1122 Příspěvek od Reostat »

Qarii píše:Cau chci se zeptat jestli nabíječka, která je součást balení vážně tak hrozná. Jestli ničí baterie?

Zdravím,je to zabíječka a né nabíječka :lol: Mě odkráglovala dvě baterky,také bych chtěl koupit dobrý dabíječ,a pak dokoupit nějakou tu baterku.S tímto klumprem to nemá cenu,pěkný večer. :wink:
nyknyk

#1123 Příspěvek od nyknyk »

Ital píše:Takže orig. nabíječe- konkrétní data, ne dohady:1. kus-napětí 4,17jeden článek
4,34 druhý článek

2.kus 4,19
4,32 V

tudíž můžete zvážit jejich použití, asi se moc lišit nebudou, bez dozoru bych je rozhodně nenechal, toto jsou koncová napětí, kam se budou snažit baterky dotáhnout. Pokud budete napětí průběžně měřit, makají dobře v nouzi, ale musí se hlídat dobrým V metrem. :(

Když konkrétně tak konkrétně.
1. článek 4,32V/650mA
2. článek 4,12V/480mA
Tak že na hovno. Měřeno multimetrem. Ani v nouzi NEBRAT.
Letu zdar.
Naposledy upravil(a) nyknyk dne čtv 07.11.2013 0:24, celkem upraveno 1 x.
srabsrab

#1124 Příspěvek od srabsrab »

Jo taaaak... ja co proti ni vsichni mate.... protoze az mi ta moje odejde, tak nebudu mit cim nabijet zadny ze svych stroju :oops:

Dava mi krasnych 4.2V na kazdy clanek :D
nyknyk

#1125 Příspěvek od nyknyk »

Tak to jsi trefil na nějaký vývozní kus.
Letu zdar kolego.
Zamčeno

Zpět na „Heli - začátečník“