440mm brzdy
Re: 440mm brzdy
Paky budu urcite lepsie laminatove. A nahon tiez chcem poriesit tou tycou ale asi dural. Hriadel serva bude priamo v nej a zaisteny cervikom.
Futaba FX20; Ellipse 1, Elita, Durafly F4U Corsair, Sagita, Grace, ASW 19
No to je tiež riešenie. Ale či to má na toho blaníka vobec zmysel, šak to lieta samo o sebe pomaly. Druhá vec je hmotnosť, či to nebude zbytočne moc navyše.
Tá duralová by mohla výjsť relatívne lahšie než uhlík, či ani ne? záleží od priemeru samozrejme ale tam stačí tenučká..
Tá duralová by mohla výjsť relatívne lahšie než uhlík, či ani ne? záleží od priemeru samozrejme ale tam stačí tenučká..
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
pilot205 píše:No to je tiež riešenie. Ale či to má na toho blaníka vobec zmysel, šak to lieta samo o sebe pomaly....
.
hmm,samo o sebe pomaly.... http://www.youtube.com/watch?v=Fq8d4toq70o
http://lmk-cmelak.ic.cz/blog/milan-alex ... tky-trupu/
veka
ja som myslel ineho blaníka...EPP L-13 blaník 2100mm LM-model..
Na Blaníka r. 2100 mm LM model brzdy nejsou třeba. I když klouzavost hlavně u země má obdivuhodně velkou. Ale vždy jsem s tím i bez brzd přistál.
Já potřebuji brzdy spíše pro tohoto L-23 Super Blaník, který je ve fázi prototypu.
Něco je v tomto vláknu. viewtopic.php?f=23&t=60592
Tam bude rozpětí 2500 mm a již to nebude EPP, takže předpokládám slušnou klouzavost. A tam se asi budou brzdy hodit.
Já potřebuji brzdy spíše pro tohoto L-23 Super Blaník, který je ve fázi prototypu.
Něco je v tomto vláknu. viewtopic.php?f=23&t=60592
Tam bude rozpětí 2500 mm a již to nebude EPP, takže předpokládám slušnou klouzavost. A tam se asi budou brzdy hodit.
No, prvých pár letov to veru sranda nebola. Vo vzduchu má síce vačšie opadanie ale nad zemou som sa pár krát celkom preletel. Ja by som tie brzdy experimentálne skusil možno by sa potom dali upravit na ten vačší blaník. Každopádne by to bolo pekné aj v tom malom.