Problém pri update firmware - bad EEprom Data

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Odpovědět
Zpráva
Autor
ripple

Problém pri update firmware - bad EEprom Data

#1 Příspěvek od ripple »

Zdravím. Hľadám pomoc pri mojom probléme s T9X. Mám FrSky modul zabudovaný, haptic a audio upgade. Dnes som pri update na fw 2834 narazil na problém. Keď som pripojil Tx k pc len ohlásilo chybu, lebo som mal zapnuté switche THR a AIL. Tie som vypol a pokračoval. Našlo update aj pre samotný C9X, ten som nainštaloval (Ver. 1,50). Potom som flashol frmware. To prebehlo podľa C9x úspešne, ale vo vysielači mi vyskočili zapnuté spomenuté dva switche a po prepínaní fw vôbec nereagoval. Ostatné fungovalo v poriadku. Tak som to skúsil flashnúť znovu a to už sa objavilo chybové hlásenie "Bad EEprom data" a po stlačení Exit sa vymazala EEprom. Skúsil som všetky možné fw aj staršieho dáta ale nič nefunguje. Pájkovanie som skontroloval aj celý vysielač a je to v poriadku. Včera som ešte fungoval na simulátore. Naozaj neviem kde môže byť problém. Za pomoc ďakujem.
ripple

Re: Problém pri update firmware - bad EEprom Data

#2 Příspěvek od ripple »

Takže zdá sa že som problém vyriešil. Problém bol v nesúlade verzie EEprom vo vysielači a v c9x. Je to to číslo 213-x. Keď som flashol firmware bez EEprom síce bad data vypísalo ale po formátovaní len rozhodilo kalibráciu kniplov. Je potom potrebné vytvoriť nový model, nahrať ho do c9x, pretiahnuť modely zo zálohy a nahrať naspäť do Tx. Síce neviem prečo zázračne zmizol problém s prepínačmi, ale hlavne, že je to v poriadku. Hádam to niekomu pomôže, kľudne i na smetisku :P. Letu zdar.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém pri update firmware - bad EEprom Data

#3 Příspěvek od juraj.jurej »

Idú ti alarmy? Telemetria my ukazuje napätie a keď nastavím alarmy tak nič.
Mám verziu 2843
FrSky Tandem X20
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“