Benzíňák a žhavík - zbytečné vlákno co je lepší

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
LV
Kontaktovat uživatele:

Re: Technické rozdíly mezi benzíňákem a žhavíkem

#121 Příspěvek od LV »

jag42 píše:Nádhera a to je práce Malíka, nebo LV :?: :lol:

WWII nie je moja šálka kávy. Ja som na WWI a vetrone do roku 60
Moje práce sú tu:
http://www.elektromodely.sk/wwi.htm
http://www.elektromodely.sk/vetrone.html
a niečo aj tu https://picasaweb.google.com/lh/myphotos?noredirect=1

videá tu:
http://www.youtube.com/user/lacovasek/videos
ale to čo som lietal s akrobatmi tam nie je. Také video nemám.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
jag42

Re: rozdíly mezi benzíňákem a žhavíkem - zbytečné vlákno co

#122 Příspěvek od jag42 »

Já Ti to neberu, klobouk dolů, umíš stanět i lítat určitě líp, než většina z nás..
Mě jen vytáčí jak, jsi ve vetšině příspěvků arogantní na nás relaksanční letce a stavěče,kterých je tu většina, trochu pochopení a sestoupení z nebes.... Asi seš fajn kluk, ale pokus se být víc vstřícný....
Však to je koníček nás všech a každý má jiné možnosti, zkušenosti a schopnosti, tak se vzájemně trochu tolerujme.

Ale trochu popichování zas určitě není na škodu, to by tu byla nuda :lol:
LV
Kontaktovat uživatele:

#123 Příspěvek od LV »

jag42 píše:Já Ti to neberu, klobouk dolů, umíš stanět i lítat určitě líp, než většina z nás..
Mě jen vytáčí jak, jsi ve vetšině příspěvků arogantní na nás relaksanční letce a stavěče,kterých je tu většina, trochu pochopení a sestoupení z nebes.... Asi seš fajn kluk, ale pokus se být víc vstřícný....

Arogantný som iba na tých čo si "nedajú povedať". A je mi jedno kto to je. Či začiatočník či starý harcovník. V reále som taký istý ako tu. Mám po čechách i na slovensku desiatky kamarátov a stovky tých čo ma nemusia. Nemienim na tom nič meniť.
Toš tak.
www.elektromodely.sk
Michal Matějka
Kontaktovat uživatele:

Re: Technické rozdíly mezi benzíňákem a žhavíkem

#124 Příspěvek od Michal Matějka »

JMalik píše:Pokud chceš vidět jak on létá, tak se můžeš na nějakou akci přijet podívat. Neokecáš to tím, že by jsi to měl daleko, protože létá po celé ČR.
Pokud chceš vidět létat mě, přijeď do Příbrami, nemáš to daleko.

Já jsem nenarážel na umění létat ale na to chování (povyšování).....................
JardaRůžička

#125 Příspěvek od JardaRůžička »

Já určitě nejsem tak dobrý pilot (možná proto, že si za letu nestrkám prsty do nosu). Ale i kdybych byl, nebo si to alespoň o sobe myslel, počkal bych, až to o mne řekne někdo jiný. U nás se říká, že samochvála smrdí.
pepin

#126 Příspěvek od pepin »

LV píše:Arogantný som iba na tých čo si "nedajú povedať". A je mi jedno kto to je..

Laco, nebudu řešit, že je blbost abys měl vždy pravdu, nebudu řešit, že po mraky letech modelářství se vysmíváš nějakému pokusničení a vlastního hledání slepých cest začátečníkum a ani si neuvědomuješ, že bys možná měl jejich výsledky třeba po roce modelařiny porovnávat se svými výsledky po roce modelařiny, co je ale blbý, musíš dát po každé radě nějaký čas, aby si to co tvrdíš ověřili i jinde a hlavně aby si to urovnali v hlavě--nebo po všech chceš, aby to bylo stádo tupcu, co tu čekají na první moudro jak na hrst zrní ?

PS: kámoš přišel s tím, že se táta málem zbláznil, poté, co mu oznámil, že zbourá pulku baráku, aby tam mohlo být točité schodiště---a další a další upravy---a co čekal? sám to nosil nějakou dobu v hlavě, počítal, kreslil, řešil pro a proti a pak to na tátu vysypal u večeře jako hotovou věc, no jasně že se málem zbláznil a a jasně že až to detailně probrali, tak je tam dnes to schodiště a barák se přestavil.
LV
Kontaktovat uživatele:

#127 Příspěvek od LV »

pepin píše:
Laco, nebudu řešit, že je blbost abys měl vždy pravdu, nebudu řešit, že po mraky letech modelářství se vysmíváš nějakému pokusničení a vlastního hledání slepých cest začátečníkum a ani si neuvědomuješ, že bys možná měl jejich výsledky třeba po roce modelařiny porovnávat se svými výsledky po roce modelařiny, co je ale blbý, musíš dát po každé radě nějaký čas, aby si to co tvrdíš ověřili i jinde a hlavně aby si to urovnali v hlavě--nebo po všech chceš, aby to bylo stádo tupcu, co tu čekají na první moudro jak na hrst zrní ?

Ale ja nechcem aby som mal vždy pravdu. Ale ak viem že pravdu mám, tak to vykričím celému svetu či sa to niekomu páči, alebo nie.
Nemám problém radiť začiatočníkom celé hodiny na letisku, akciách cez mail, súkromné správy...
Celé to tu vzniklo jediným výrokom. Žhavík je mŕtvy. A on naozaj chcípa. Určite v akrobatoch, určite v motorizovaných vetroňoch, určite v školných plošníkoch, určite v heli...
Je mi jasné že sú historiky kde to bude OK ešte roky. Pretože historický model z roku 30-40 osadený elektropohonom nie je to pravé orechové...
Je mi jasné že je X fandov smradu, kvílenia a oleja.
Problém nielen tohoto fóra ale je, že ten čo sa ráno pýtal, večer radí a tí čo čakajú "na hrst zrní" si tu v skutočnosti chcú potvrdiť svoju voľbu a ak im niekto povie že je to blbosť tak v spojení s rovnako začínajúcimi ktorý im ich "dobrú" voľbu potvrdili vytvárajú flame ktorý spravidla končí "označovaním".
Nad nikoho sa nepovyšujem, taký nie som, keď napíšem že zaletím to čo 90% tu registrovaných s prstom v nose nie je samochvála, ale smutné konštatovanie úrovne tých 90%... Poznám mraky lepších odo mňa a od tých sa učím ja. Tí sem ani na iné fóra či nebodaj asociálne siete ale väčšinou ani nepáchnu.
www.elektromodely.sk
pepin

#128 Příspěvek od pepin »

LV píše:zaletím to čo 90% tu registrovaných s prstom v nose nie je samochvála, ale smutné konštatovanie úrovne tých 90%... Poznám mraky lepších odo mňa a od tých sa učím ja. Tí sem ani na iné fóra či nebodaj asociálne siete ale väčšinou ani nepáchnu.

Páchnou, ale jen jako nepřihlášený nakouknou a zavřou, osobně chápu piloty opravdu na urovni, že nemají chut se s někým handrkovat--až na pár vyjímek z řad mladochu, ale ty se taky jednou dostanou do fáze--NO MÁM JÁ TODLE ZAPOTŘEBÍ

já si sem jdu pokecat, dělám sám, takže nevykecávat se na mánii, tak pokecám leda tak s vrbou, nebo manželkou-což vyjde nastejno, ale po pravdě, když občas radím, tak s vědomím-co je mi do toho, jestli to uděláš tak, nebo tak, sám jsem si musel prošlápnout slepé uličky a přesto je mi to jedno, páč ani ty slepé uličky neberu jako mrhání časem, je to uplně jedno--teda pokud to s někým nerozebíráš, on ti to nerozmlouvá a když dojde na jeho slova, tak jsi opravdu za vola
určitě jsem ale pochopil jednu věc, každého v té modelařině baví něco jiného, mě svého času hodně bavila akrobacie a docela fest jsem trpěl na letišti v prostředí neakrobatických modelu--ruzných trenéru-WI--WII, všechno mi to přišlo k hovnu, páč to v principu nemohlo dobře létat--tak se dívám i na tvé motoráky a dokonce i na tvé větroně-- pěkné nepoužitelné krámy--

jenže krámy to jsou jen pro mě, páč já mám jiné zázemí, jiné podmínky k létání, jiné lidi okolo sebe, navíc se vše i věkem mění, když jsem začínal, musel jsem mít stále jiný model, pak mi to přišlo jako nesmysl, patlat rychle jednu zbytečnost podobnou druhé zbytečnosti, tak jsem se dostal k akrobacii--jedno letadlo a pořídit jiné, až ono nezvládne co já po něm mohu ještě chtít--Matadora mám tuším 15 tým rokem a stále stačí

vždy mě ale víc bavily větroně a jak jsme začali s klukama chodit přez zimu do haly s akrobátkama, tak už dnes venku pouze s větroněm--nestíhám to obojí najednou--ani časově ani finančně, kupodivu u větronu mě zase v podstatě vubec neberou kompozitové učelové brusy ale naopak termické modernější makety--možná jsem na té správné cestě k motorovým WI--WII a pokud se někdy zase dostanu k dílně, možná se pustím do sochání Habichta, i když to létá na houby. :lol:
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#129 Příspěvek od RadimHnilica »

Problém je radit někomu kdo.o to vlastně nestojí. Zkušenosti se nepřnaší. A.v.dobre víře poradit pak vypadáme arogantně.dnes jsem '?v jednom tématu naznačí že plastové páky na tg serva si.dá jen diletant a v.sz jsem se dozvěděl jaký jsem.to debil.že kupuju tak.drahé páky když ty plastové jsou zadarmo,takhle doslova,no.napsal jsem do prvního blenderu nebo nozovky,ale.sem za namysleneho debila. Ale jen do doby než dotyčný oholí všechny páky za jeden let.a pak pochopí že já namyslene debil sem to už zkusil.a.že.to nefunguje.stejně tak.jako jsem si.to.myslel já před několika lety. A protože se pořád mám co.učit dávám si.pozor komu řeknu že je.debil.no.a.to je případ tohoto tématu
Ti z vás co,postoupí dál to,zjistí.ti co nepostoupí pro.ty.budeme.s.lacem pořád.kreteni. Ale mi to s lacem prezijem a pak.až.si spolu.zas.posedime se.tomu zasmejem jako.se.jiní o level víš smejou nám. A zase jsem arogantní já se.s.tím.vyrovnam a vy?
Radim
MarthiR

Re: Rozdíly mezi benzíňákem a žhavíkem - zbytečné vlákno co

#130 Příspěvek od MarthiR »

Nevím co pořád řešíte a tak se vás teď ptám, kdo se dival na Výkend na nově? hezká reportář o modelářství a vy se tu hadata jak malí
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
pepin

#131 Příspěvek od pepin »

RadimHnilica píše:Problém je radit někomu kdo.o to vlastně nestojí.

o radu stojí každej--teda pokud není v rozporu s vlastním názorem :lol: tam je potřeba tomu dát právě nějaký čas na urovnání v hlavě ,podle mého je ale zásadní problém pospíchačum vysvětlit, že to chce dělat kruček po kručku, což je v dnešní uspěchané době docela problém, páč pokud většina to během prvního roku modelařiny nezvládne dotáhnout na 3 metrového akrobata, tak už to nezvládne nikdy, málo kdo bude modelařit ještě druhý rok--což ovšem považuji také za normální, jak jinak poznat, že modelařina pro mě zase až tak bezva koníček na celý život není a osobně si myslím, že většina do toho vstupuje s tím, že si zbytek života vystačí se setovým modelem, pak zjistí kolik co stojí, chvíli okolo sebe kopou a pak se na to vyprdnou.
Míra 66

#132 Příspěvek od Míra 66 »

No,tak ja si myslím že pravdu nemáš,napsal si že spalovák a je vlastně jedno jestli benzín nebo žavík do akrobata pod dva metry nepatří,nebo je mrtvej.Akrobat může být stíhačka z WW II až po toho Twista.Nevím z jakého důvodu do toho pořád motáte 3D speciáli,když normální letadla takhle vůbec nelétají,to je úplně něco jiného.A jak koukam na reakce tak s tebou nesouhlasí většina.Ptal sem se JMalíka jak by toho Twista osadil,odpověd sem nedostal.Tobě se líbí stíhačka na elektro?A je to taky akrobat.Je to sice propagační ale proč do toho cpát elektro,v čem by to bylo lepší?
http://www.youtube.com/watch?v=BwcTjVbXw_A
pepin

Re: Rozdíly mezi benzíňákem a žhavíkem - zbytečné vlákno co

#133 Příspěvek od pepin »

Míra 66---akrobat je akrobat, není to stíhačka, zrovna tak jako stíhačka není akrobat.

At si v tom uděláme trochu jasno na urovni smrtelníku, toto je doma splácaný epp akrobat--tuším 1,2-3 metru, váha pod 1kg, levná čínská serva, motor čínský turnigy, baterky nejobyčejnější 2200ma turnigy 3čl, vrtule obyčejná plastová--rozměr si nepamatuji.

toto je jednoduchá akrobacie-co ruce a koncepce modelu dovolí-doba videa i s fotkama na začátku cca 8 minut

http://www.youtube.com/watch?v=NYwBVauxeo8

toto je zálet era určeného k 3D akrobacii
epp, cca 1,5m váha něco okolo 2 kg.

http://www.ikarus.estranky.cz/clanky/vi ... extra.html
LV
Kontaktovat uživatele:

#134 Příspěvek od LV »

Míra 66 píše:Tobě se líbí stíhačka na elektro?A je to taky akrobat.Je to sice propagační ale proč do toho cpát elektro,v čem by to bylo lepší?

O tom či a čo je to akrobat ti napísal Pepin.
V čom je elektro lepšie? Iba v letových vlastnostiach. Lebo plošné zaťaženie. Lebo pomer hmotnosť/výkon.
www.elektromodely.sk
JMalik

#135 Příspěvek od JMalik »

Míra 66 píše:.......Ptal sem se JMalíka jak by toho Twista osadil,odpověd sem nedostal.Tobě se líbí stíhačka na elektro?A je to taky akrobat.Je to sice propagační ale proč do toho cpát elektro,v čem by to bylo lepší?

Odpověď jsi dostal, ale nechceš to vzít na vědomí.
Já jsem tady napsal, že nemám nic proti benzínu, metylu, páře.... absolutně nic. Jsem ale proti tomu dávat do akrobata do 2m spalovací motor. Dokonce potom co jsem viděl letos na podzim, už bych to nedal ani do třímetrovky, ale tam je to zatím věc názoru a peněz.
Ty máš ale jinou představu o tom, co je to akrobat. Za akrobata považuji např. metrové Súčko, nebo Yaka z EPP od RC Factory a podobné modely, všechny ty akrobaty od Sebarta, EF, ......, modely F3A.....
Stíhačka WW není akrobat ve smyslu jak se tady o tom diskutuje a ani není snahou to do nějaké přesnější(i klasické) akrobacie nutit. To samé je to letadlo , které zmiňuješ. FunFly jsem měl dva, nebo tři před pár rokama. Dá se s tím nějak víceméně neřízeně létat kotrmelce, do akrobacie to má daleko a hlavně přínos pro to, aby jsi na tomhle získal nějaké správné pilotážní návyky je minimální.
Na akrobaty je tady na diskusi různý názor. Většinou to skončí u toho, na co to létat, když mě baví stíhačky, hotlinery, EDF....
Kdo zvládne bezpečně metrové EPPéčko vlastností např. těch akrobatů od RC Factory a podobných, nemá problém zaletět s větším akrobatem, stíhačkou, Piperem, Belancou, větroněm. Kdo odmítá tyhle akrobaty, řeže s tím dvoumetrovým Piperem o zem, protože to neuřídí směrovkou na zemi, na startu při bočním větru to nedokáže držet dotažené na výškovce než se to rozjede, křidélky pod vítr a směrovkou na ose dráhy.
Jenomže ty akrobaty pod 2m musí mít na elektriku, ne na spalovák, jinak bude řezat o zem i s nima.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“