Míra 66 píše:.......Ptal sem se JMalíka jak by toho Twista osadil,odpověd sem nedostal.Tobě se líbí stíhačka na elektro?A je to taky akrobat.Je to sice propagační ale proč do toho cpát elektro,v čem by to bylo lepší?
Odpověď jsi dostal, ale nechceš to vzít na vědomí.
Já jsem tady napsal, že nemám nic proti benzínu, metylu, páře.... absolutně nic. Jsem ale proti tomu dávat do
akrobata do 2m spalovací motor. Dokonce potom co jsem viděl letos na podzim, už bych to nedal ani do třímetrovky, ale tam je to zatím věc názoru a peněz.
Ty máš ale jinou představu o tom, co je to akrobat. Za akrobata považuji např. metrové Súčko, nebo Yaka z EPP od RC Factory a podobné modely, všechny ty akrobaty od Sebarta, EF, ......, modely F3A.....
Stíhačka WW není akrobat ve smyslu jak se tady o tom diskutuje a ani není snahou to do nějaké přesnější(i klasické) akrobacie nutit. To samé je to letadlo , které zmiňuješ. FunFly jsem měl dva, nebo tři před pár rokama. Dá se s tím nějak víceméně neřízeně létat kotrmelce, do akrobacie to má daleko a hlavně přínos pro to, aby jsi na tomhle získal nějaké správné pilotážní návyky je minimální.
Na akrobaty je tady na diskusi různý názor. Většinou to skončí u toho, na co to létat, když mě baví stíhačky, hotlinery, EDF....
Kdo zvládne bezpečně metrové EPPéčko vlastností např. těch akrobatů od RC Factory a podobných, nemá problém zaletět s větším akrobatem, stíhačkou, Piperem, Belancou, větroněm. Kdo odmítá tyhle akrobaty, řeže s tím dvoumetrovým Piperem o zem, protože to neuřídí směrovkou na zemi, na startu při bočním větru to nedokáže držet dotažené na výškovce než se to rozjede, křidélky pod vítr a směrovkou na ose dráhy.
Jenomže ty akrobaty pod 2m musí mít na elektriku, ne na spalovák, jinak bude řezat o zem i s nima.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka