Dalsi model na sviznejsie polietanie od LSmodel po etalonovi

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zpráva
Autor
Camel

Dalsi model na sviznejsie polietanie od LSmodel po etalonovi

#1 Příspěvek od Camel »

Ahojte,
po radianovi pro, som isiel do etalona XXL od LSmodel. (termika ma velmi bavila preto som isiel do tohto specialu)
S tym, ze som mal v plane k nemu casom doplnit nieco s cim by som si aj sviznejsie polietal. Idealne aj za nejakeho toho vetru.
No a ten cas pomaly nastava.

Kedze som velmi spokojny s Leosovou pracou, tak znacku neriesim a urcite hladam znova u neho.

Ked som pozeral videa standardneho Slima, alebo nieco v zmysle Optimy, tak mi to prislo ako prilis zbesile zalezitosti aspon na mna zatial.
Chcel by som ist do niecoho s cim proste budem moct lietat aj v strednom vetre. Dajme tomu do tych 6-8m/s.
A aby som s tym mohol pristat aj na nepokosenej luke. To si zrejme pyta klapky.

Zatial som asi najviac inklinoval k SLIM - universal. Ma kridelka po celej sirke kridla, pripadne sa da rozdelit a pridat aj klapka.
Rozpatie 1,5m vyzera sikovne na take polietanie bez zdlhavych priprav. Ale zase nie je to 2,5metra..
Plus vidim aj v nizsich nakladoch a takyto univerzal by nemusel byt zly, kedze tie rychlosti typu optima mi este velmi nevonaju.
U univerzala je pouzity profil AG46, nie som si isty jeho prenikavostou vo vetre, nejake rozumne info sa mi nepodarilo najst.
Ostatne SLIMy maju profil MH30 alebo MH32/30

Alebo vyzera zaujimavo aj Vektor II s profilom HN1033. Tam sa daju doplnit klapky aj smerovka. Tam je plus rozmer, minus asi zasadne vacsie naklady, oproti Slimovi
A horsia skladnost.

Alebo nejst do niecoho "univerzalneho" a ist do Optimy XL alebo XXL s klapkami?

P.S:
pripajam este link na prehlad Leosovych modelov:
http://lsmodel.cz/index.php?page=technicka_data

Dakujem za kazdu radu
Peto
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

Re: Dalsi model na sviznejsie polietanie od LSmodel po etalo

#2 Příspěvek od Milan Nes »

pokud málo financí - Klasika Slim nebo Optima Te

pokud dost financí - Optima XXL

mám s těmito modely osobní zkušenost a vřele doporučuju

Slim je za málo peněz hodně muziky a jde osadit za super peníze z Hobbykingu
(samo ne nejlevnější ale klasika 2836-1000 + 3s + yep 40 + power hd serva ...
na vop jsem si teda kupoval pro klid HS-56 nebo 65 ale to je skoro zbytečné
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
kouba159
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od kouba159 »

Nevím zda ti to pomůže, ale já mám od Leoše vybráno. Jako další model od LS po Etalonovi bude Optima XXL.
Ale ještě jsem na ní úplně nenazrál a tak pokukuji i po tomto Orion EC 2.5m http://www.arthobby.com/index.php?page= ... 0&item=371
Jaroslav Kuba
jabber:kouba159@jabber.cz
LittleFalco

#4 Příspěvek od LittleFalco »

Jestli muzu poradit trochu OT, vyprdni se na dyhou potazeny polys a kup kompozit, klidne oletany. Vyjde to temer nastejno, jako novy drevak a je to ne o jednu, ale o nekolik trid vyse.
Nebo si ho u nekoho okoukni - a udelej si nazor sam.
Zpátky doma, v kopcích :-)
kouba159
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od kouba159 »

LittleFalco píše:Jestli muzu poradit trochu OT, vyprdni se na dyhou potazeny polys a kup kompozit, klidne oletany. Vyjde to temer nastejno, jako novy drevak a je to ne o jednu, ale o nekolik trid vyse.

No s tím se dá souhlasit. Kompozit je určitě fajn, ale letadla typu Optima bych zase tak nezatracoval. Já osobně si umím další mezi krok mezi Etalonem a kompozitem obhájit.
Jaroslav Kuba
jabber:kouba159@jabber.cz
Camel

#6 Příspěvek od Camel »

LittleFalco píše:Jestli muzu poradit trochu OT, vyprdni se na dyhou potazeny polys a kup kompozit, klidne oletany. Vyjde to temer nastejno, jako novy drevak a je to ne o jednu, ale o nekolik trid vyse.

Dakujem za radu, chapem vyhody kompozitu. Ale mam pocit ze moj cas nato este nedozrel, ani pilotnymi schopnostami, stale je riziko ze to otlciem. A technologicky je pre mna oprava polys + dyha zvladnutelna. Zatial co u kompozitu je pre mna oprava svojpomocne nerealna.

Plus mam taku teoriu, ze je mozno dobre sa posuvat postupne, ked kupis rovno to najlepsie zacnes sa nudit a uz sa nemas kam posunut. Vid vlakna s vikingom :)
Camel

#7 Příspěvek od Camel »

Milan Nes píše:pokud málo financí - Klasika Slim nebo Optima Te

pokud dost financí - Optima XXL

mám s těmito modely osobní zkušenost a vřele doporučuju

Slim je za málo peněz hodně muziky a jde osadit za super peníze z Hobbykingu
(samo ne nejlevnější ale klasika 2836-1000 + 3s + yep 40 + power hd serva ...
na vop jsem si teda kupoval pro klid HS-56 nebo 65 ale to je skoro zbytečné

Ahoj,
dakujem.

Zatial zvazujem ci nejst do slima, kde to dokazem zostavit za paradnu cenu. S tym ze vyskusam velmi zive polietanie a zase sa posuniem dalej. Mozno by som z neho uz mohol ist dalej do kompozitu a preskocit dalsi krok v zmysle optimy xxl. (s tym ze slim ma stale vyhodu skladneho lietadielka)

A hlavne jeho cena s osadenim ako si pisal, je taka ze ked to rozbijem zas tolko sa nestane.

Alebo ist rovno do optimy xxl, tam hold len rozbijem viacej penazi.
PeterR

#8 Příspěvek od PeterR »

Ja som mal trosku extremny modelarsky postup. Od 2 kanal dreveneho hadzadla na maketu Asw19 3,3m. Ta ma naucila lietat so svinou co nic neodpusta a po nej uhlikova Elita. Stroj na ktory nedam dopustit. Dostal som ju uz otrieskanu o zem ale stale lieta krasne rovno a tak ze robi presne na co pomyslim. Ja som ju tiez omlatil o zem. Ale az ked som sa "naucil" lietat a zacal som robit hovadiny :-) Kazdopadne stale zije lebo pevnostne je to tank. Za mna overeny olietany kompozit v pohode aj pre menej skuseneho pilota. Parametre uplne niekde inde a znesie omnoho viac, takze aj to co by u dreva bola totalka s kompozitom skontrolujes funkcie a letis dalej. Ak vies lietat s tym co mas tak toto zvladnes a opravy skoro neriesis. A ak tak tiez to nieje nic tazkeho.
Futaba FX20; Ellipse 1, Elita, Durafly F4U Corsair, Sagita, Grace, ASW 19
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od TERAZKY »

... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
Paolo-K

#10 Příspěvek od Paolo-K »

Ahoj, odpovím Ti asi ne jako nějaký extra pilot, ale tak nějak ze zkušenosti. Jedna cesta je kompozit starší olétaný,ale osazený a nastavený... Pokud máš dobré nervy při kompletaci, tak pak nový ariane V6, ale je tam fakt málo místo a oprava při bouračce je komplikovaná, anebo optimu 5. Měl jsem ariane, je to dobré letadlo,ale kompletace je porod. Teď mám optimu 5, kvalita stavebnice se srovnat nedá. Pan Svoboda to má skutečně super udělané, takže ta kompletace je spíš relax... pohon v optime i v arianě jsem měl vesměs stejný a poznatky takové, že ariane je o něco rychlejší i na přistání. Optima si dá víc líbit, obojí se dá honit i při silnější termice, svah je samozřejmost... cena je vesměs stejná. plus osázko. Já to obojí osazoval osvedčeným motorem z hobáče, serva HD power digital... s obojím se vejdeš do 8000 korun za fungl nové... Nejsem superpilot a tak mě ta optima vyhovuje a dál asi nic neplánuju...
Bravo F3k, Vertex F3k, Long Shot 4 F3k, K2000, Triple RES
PeterR

#11 Příspěvek od PeterR »

No tak TERAZKY mam aj ja chrobaka v hlave :-D
Futaba FX20; Ellipse 1, Elita, Durafly F4U Corsair, Sagita, Grace, ASW 19
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Milan Nes »

za 9000 a jenom 2 metr ... ja si radeji priplatim casem za nejaky 3 metr ... 2 metr je vzdy kompromis
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Paolo-K

#13 Příspěvek od Paolo-K »

Já osobně, bych do kompozitu nesel, nevím ale mezi ariane (kompozit) a optimou 5 moc velky rozdil neshledavam a to ji mam v laku...osobne bych vzal neco od pana Svobody nove, protoze kvalita je fakt spickova a az ti to prijde pomale a chciple,tak to potahnout folii a bude to rychlejsi, i kdyz petkova optima je rychla a svizna dost i v laku,ale je mensi ma to asi 170. S motorem kolem 500watt je to uz dost fofr a jak je to ta dyha, tak to pristava pomalejs nez hladoucky kompozit (ale mel jsem jen ten ariane) tot muj nazor
Camel

#14 Příspěvek od Camel »

Paolo-K píše:Já osobně, bych do kompozitu nesel, nevím ale mezi ariane (kompozit) a optimou 5 moc velky rozdil neshledavam a to ji mam v laku...osobne bych vzal neco od pana Svobody nove, protoze kvalita je fakt spickova a az ti to prijde pomale a chciple,tak to potahnout folii a bude to rychlejsi, i kdyz petkova optima je rychla a svizna dost i v laku,ale je mensi ma to asi 170. S motorem kolem 500watt je to uz dost fofr a jak je to ta dyha, tak to pristava pomalejs nez hladoucky kompozit (ale mel jsem jen ten ariane) tot muj nazor

Ja som podobneho nazoru. Priznam sa ze ma chvilami nalomili a zacal som studovat aj moznosti v ramci kompozitov. Ale potom som si uvedomil jednu vec.

Vela ludi sa nato pozera, ze financne sa oplati najviac kupit rovno kompozit proste ten cielovy model. A z financneho hladiska maju urcite pravdu.
Ale ja mam taku teoriu, ze nato aby som rozdiel u top modelu vedel ocenit v com je tak dobry a vazit si to. Tak si musim prejst osobne postupnym vyvojom.
Takto ma vzdy dalsi a dalsi model tesi a vidim ten progres. Keby som kupil ten top model rovno. O rok ma omrzi a uz sa nemam kam pohnut...

Ked to tak citam asi je to nejake sebatyranie ale dava mi zmysel, aspon teda mne...
A plus teda som realista a viem, ze pri terajsich schopnostiach mam vcelku nenulove riziko na rozbitie modelu, preto mi postupny progres pride rozumny.
Paolo-K

#15 Příspěvek od Paolo-K »

jestli chces inspiraci, tak se mkrni na tu moji potvoru. lita to docela pekne a misto pro naky tunning tam urcite je taky http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=8452
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“