F3K Thowt - stavba a první dojmy

RC házedla - kategorie, která má hodně blízko k "opravdovému" sportu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
dagx
Kontaktovat uživatele:

Re: F3K Thowt - stavba a první dojmy

#76 Příspěvek od dagx »

Já už zalepil výškovku napevno a opřel se do toho.Bylo tři dny hezky a já jen házel.Strávil jsem na letišti celkem 15 hodin.Že mě to takhle chytne jsem ani nepředpokládal.Skvělá kategorie.Myslím si že by mi nedělalo problém házet i druhou rukou.Narazil jsem na obrázky kde mají házecí kolík na obou stranách.Asi to zkusím.Vím že směrovka na to není dělaná ale aspoň prostřídat ruce.
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
JMalik

#77 Příspěvek od JMalik »

Jestli máš náhon na směrovku jednostranně v kombinaci s pružinkou, tak to nedělej :wink:
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
pert
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od pert »

Zdravím,
Měl bych dotaz ohledně životnosti šňůr na VOP + SOP. Je jasné že ideální cesta je když se dráhy nekříží ale co když to jinak třeba nejde? V případě že mám vše bez pružin pouze táhni-táhni.
A jaké je nastavení KŘÍDLA proti VOP u F3K Thowt? Někdo mi říkal že je vše v nule, jen si to ověřuju.

Díky všem.
P.
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od maroslong »

Životnosť Dyneemy či oceľového lanka je, predpokladám, určite oveľa vyššia ako životnosť modelu, aj keď sa krížia.
Uhol nastavenia krídla je predsa daný sedlom na trupe nie? Ovplyvniť môžeš jedine nastavenie VOP a to obvykle býva plus minus v nule s pozdĺžnou osou modelu. Inak uhol "seřízení", určite nie je všetko v nule. Neviem aký uhol presne potrebuje profil Pejchar na Thowtovi, ale bežne to býva okolo 1,5 stupňa krídlo voči trupu a výškovka voči trupu v nule.
pert
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od pert »

Maroslongu - díky za příspěvek ohledně životnosti šňůr.
Trochu mě dostala formulace "určite oveľa vyššia ako životnosť modelu" protože ta životnost je u každého jiná :D U někoho 1/2 roku u někoho několik let. Ale chápu co jsi tím myslel.
S tím nastavením je to už jasné, asi jsem se blbě vyjádřil. Šlo o nastavení VOP a to je dáno již hotovým sedýlkem na trupu.
Ještě dotaz ohledně serv na VOP + SOP. Mám dvě serva Waypoint W-60. Létaná pouzev haláku. Podle parametrů jsou +/- stejné jako D-47.
Má cenu je použít nebo raději koupit funglovky? Zase si říkám když fungují bez problémů proč je nepoužít.
díky za komentář.
P.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od lakotamm »

Zdravím páni,
Mám tu trup na Thowta ktorý sa chystám osadiť. A rozmýšľam ako to čo najlepšie urobiť - na Super gee som veľa možností nemal. Tu je priestoru na mraky. :roll:

Čo chcem použiť:
6 kanál Hott
2s 300mAh - vymeniteľné - mám 2ks tak nech to využijem
2x D47 - rozmýšľam, že na výškovku dám D60 - aj tak tam asi pôjde olovo. Výškovka bude ovládaná systémom pull-pull, smerovka na pružinke.

Prijímač na sucháč do predu, na vrch batéria. Za ňou stojace servá čo najnižšie na podlahe (aby som vybral batériu), možno aj vedľa seba, ale to sa asi nezmestia.

Má to niekto lepšie vymyslené?
Vďaka. :)
Přílohy
P1070841.JPG
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
-ms-
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od -ms- »

Thowta som nikdy neosadzal ale to tvoje riesenie vyzera dobre takze ak sa neozve nikto s lepsim urcite by som to dal tak ako ty,jo a promin ak som bol na teba v ziline moc zly :D ale super gee opat zacala vcelku fajn lietat aspon mi to tak prislo :D
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od lakotamm »

Nebolo to v Martine? :) Však v pohode, len som chvíľami nevedel čo si vlastne odo mňa chcel. Až potom uvedomil, že som na pretekoch priliepal sekunďákom sedlo výškovky - z tých 7g to niečo mohlo urobiť.

Ja dúfam, že thowt bude mať väčšiu prenikavosť. To státie na mieste vo vetre... :roll:
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
JMalik

#84 Příspěvek od JMalik »

Tak jak to máš to půjde.
Na výškovku dej D47, serva co nejvíc dopředu, jen aby šla vyndat baterka. I na výškovku dej pružinku ( vždy 2ks na směrovku, 2ks na výškovku a než to budeš dělat, tak si uvědom kam má tahat niť a na kterou stranu pružinka. I v tom čumáku maximálně šetři hmotností, protože dovážíš to kouskem olova úplně do špičky. Ne těžkým servem uprostřed kabinky.
Kabinku udělej na zavírání na uhlík, vysunuje se směrem dopředu, ne dozadu!
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od lakotamm »

JMalik píše:Tak jak to máš to půjde.
Na výškovku dej D47, serva co nejvíc dopředu, jen aby šla vyndat baterka. I na výškovku dej pružinku ( vždy 2ks na směrovku, 2ks na výškovku a než to budeš dělat, tak si uvědom kam má tahat niť a na kterou stranu pružinka. I v tom čumáku maximálně šetři hmotností, protože dovážíš to kouskem olova úplně do špičky. Ne těžkým servem uprostřed kabinky.
Kabinku udělej na zavírání na uhlík, vysunuje se směrem dopředu, ne dozadu!

Na výškovku chcem dať 2 ocelové nite - nebudú tam pružinky zbytočné? Mám tu 0,3mm drát. Systém už mám premyslený - tak ako je na tomto modeli:
http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=7940
Smerovka mi je jasná - tam niet čo riešiť. Servo pôjde čo najviac vpravo nech sa nekrižujú dráhy,
JMalik

#86 Příspěvek od JMalik »

Nemyslíš doufám těmi "ocelovými nitěmi" tu 0,3mm drát?
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od lakotamm »

JMalik píše:Nemyslíš doufám těmi "ocelovými nitěmi" tu 0,3mm drát?

JMalik, je pravda že veľa krát som v Kčku vnútornosti neriešil (2 krát, teraz 3.), ale až taký masochista nie som. :lol:

Normálne oceľ. lanko na 6kg šťuky. :wink: Oproti kevlarovému (aj to som používal) má výhodu - hladký povrch. :wink:
JMalik

#88 Příspěvek od JMalik »

Pokud máš to lanko na štiky odzkoušené, že nemění délku s teplotou a hlavně s vlhostí, tak to tam dej. Pokud si nejsi jistý, dej tam Dyneemu. Já tam dávám strunu 0,17 -0,19mm. Na tu strunu je to bez změny délky s počasím a teplotou, nemusíš nic dotrimovávat, máš jistotu, že jak to letělo minule nahoru, tak to poletí i teď. Ta struna ale vyžaduje naprosto precizní provedení náhonu, jinak nemá smysl jí dávat.
komár
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od komár »

JMalik píše:Kabinku udělej na zavírání na uhlík, vysunuje se směrem dopředu, ne dozadu!

A jaký je v tom rozdíl?
--Komár

http://denicek.lmkzdar.cz
dagx
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od dagx »

Aby se nemohla otevřít v letu?Já tam mám jen uhlíkový pásek bez vodítek a dorazů ale už s tím musím taky něco udělat.Při chytání do ruky při přistání si ji občas posunu dlaní dozadu.Jinak drží.
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
Odpovědět

Zpět na „F3K/HLG/DLG“