Ahoj lidi,
zvažuji stavbu modelu Čert 3D na 8-10 cm3, mám ale ASP 7.5 - poletí to trochu ?, může mi někdo poslat snímek plánku k nahlédnutí ? Díky.
Čert 3D - jaký motor
Re: Čert 3D - jaký motor
Dnes na 3D vůbec neuvažuj tyhle typy "FunFly" a už vůbec ne v téhle velikosti spalovák.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
- MarthiR
kolega měl čerta ale nevím rozměr a ani váhu ale měl tam Brno 12,7ccm a vyselo to 
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
-
bundes
- Kontaktovat uživatele:
Jestli to má létat jako akrobat, tak bych volil větší kubatůru, alespoň tu 8,5 nebo 10 ccm.
Letuschopno: Diablotin 8,5 ccm, Mig 7 (EPA kombat)
ČERT-3D je model, který jsem zkonstruoval před pár lety. Byl to pokus postavit extrémě lehké letadlo s malinko jiným křídlem než má Diablotin, aby lépe držel v nožáku. Docela se to povedlo. Éro vážilo 1,9Kg a s MVVS 8 s laděnou rourou v pohodě viselo a po přidání skvěle stoupalo. K Malíkově připomínce se zapomenutím na spalovák dodám jen, že jsem díky spalováku mohl blbnout celé odpoledne a vylítal jsem třeba i tři litry paliva......
A krásně mi to řvalo kousek u ucha při chytání do ruky při "přistávání" Jo, bylo to supr éro.... 
http://jakovlev.rajce.idnes.cz/
-
von boberov
Hoblíku ty děláš bezva éra. A co plán je? Nebo existuje vůbec? M.
Klucí originál už bych doma asi ani nenašel
Až si ho z nostalgie rozhodnu někdy postavit, budu si ho muset sám objednat z časopisu RCmodely. Kdysi mi ho tam vydali..... Před chvílí jsem se díval na fotky s "čertem", safra s tím se blblo 
http://jakovlev.rajce.idnes.cz/
Když budeš šetřit a nepřesáhneš 2kg váhy, tak to bude lítat super. Měl jsem Jojo, v něm ASP 8,5ccm, 2,1kg váhy -visení, stoupání do nevidim úplně bez problémů.